Dit zijn de meest beluisterde Belgische nummers in het buitenland en één dj-duo domineert de lijst

‘In My Bones’ van Lost Frequencies was in de eerste helft van dit jaar het meest beluisterde Belgische liedje in het buitenland. Dat blijkt uit een rangschikking van Spotify. Ook Dimitri Vegas (42) & Like Mike (38) vielen in de smaak. Zij prijken maar liefst zes keer in de lijst. 

Meer krantenkoppen in België

3 dagen, 640.000 kinderen en 1,3 miljoen dosissen: eerste kinderen in Gaza krijgen (vroeger dan gepland) vaccin tegen polio

In het Nasserziekenhuis, in het zuiden van de Gazastrook, zijn hulpverleners gestart met het vaccineren van jonge kinderen tegen polio. Het Gazaanse ministerie van Volksgezondheid probeert in samenwerking met de Verenigde Naties om 640.000 kinderen in 3 dagen tijd een vaccin toe te dienen. "Het was een risico om mijn kind hierheen te brengen, maar ik hoop dat het nu

Lees meer »

Oostenrijk wil net als Duitsland veroordeelde Afghaanse criminelen deporteren naar thuisland

Oostenrijk wil veroordeelde Afghaanse criminelen terugsturen naar hun land van herkomst. Dat heeft het Federaal Bureau voor Immigratie en Asiel aangekondigd. De veranderende veiligheidssituatie in het land is de voornaamste reden voor die beslissing, klinkt het. Oostenrijk wil voor de deportaties samenwerken met Duitsland, dat vorige week voor het eerst 28 veroordeelde Afghanen op een vliegtuig naar Kaboel heeft gezet.

Lees meer »

Flandria en Superia-expo herenigt één eeuw gebroeders Claeys onder één dak: “Familie en verzamelaars tonen uitzonderlijke stukken”

Op Open Monumentendag herleeft de rijke geschiedenis van Flandria en Superia in Zedelgem. Het weekend van 7 en 8 september kan je in de oude werkhuizen terug in de tijd duiken tussen kleurrijke rijwielen en verwarmingstechniek. Wat de kunde van de familie Claeys en de werknemers sociaal betekenden is te zien en te horen in de Sint-Elooikerk.
The post

Lees meer »

Deze West-Vlamingen kleurden 30 jaar Blokken

Op donderdag 5 september mag Blokken 30 kaarsjes uitblazen. Na 6.417 afleveringen, 8.350 kandidaten en 225.000 quizvragen heeft het programma op VRT nog niets aan populariteit ingeboet. Wij blikken terug met enkele opvallende West-Vlaamse kandidaten en opmerkelijke cijfers.
The post Deze West-Vlamingen kleurden 30 jaar Blokken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zulte Waregem pakt eerste driepunter van het seizoen

Aan de Gaverbeek klopte Essevee Lokeren-Temse met 1-0, goed voor hun eerste driepunter van het seizoen. Vroeg in de wedstrijd scoorde Stavros Gavriel het enige doelpunt van de avond.
The post Zulte Waregem pakt eerste driepunter van het seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bart De Wever opnieuw formateur: waarom zou hij nu wél slagen? Carl Devos antwoordt

Koning Filip heeft Bart De Wever (N-VA) opnieuw als formateur aangeduid, nadat de vijf Arizona-partijen – MR, Les Engagés, CD&V, Vooruit en N-VA – gisteren beslisten een doorstart te maken. De hete sociaal-economische hangijzers worden evenwel aan de kant gezet tot na de verkiezingen van 13 oktober. Vijf vragen hierover aan politicoloog Carl Devos (UGent). “Het lijkt erop dat men

Lees meer »

Na 900 dagen ‘Van Straat naar Zorg’ werden meer dan 60% van de Kortrijkse dak- en thuislozen bereikt

Op 5 maart 2022 werd de straatverpleegkundige in het leven geroepen in de regio Zuid-West-Vlaanderen om extra zorg op te nemen voor dak- en thuislozen. De voorbije 30 maanden hebben de twee straatverpleegkundigen en één straatpsycholoog in Kortrijk al 250 unieke personen kunnen bereiken, goed voor meer dan 60% van de Kortrijkse volwassen dak- en thuislozen.
The post Na

Lees meer »