‘Denk je dat Amerikanen in dit klimaat op een zwarte vrouw gaan stemmen?’ Studenten op ‘zwarte Harvard-universiteit’ zijn er niet gerust in

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Rode Duivels treffen Israëlisch elftal in Hongarije (en niet in België) “door veiligheidsdreiging”: waarom kan het in Debrecen wel?

De Rode Duivels spelen hun eerste Nations League-’thuiswedstrijd’ tegen Israël niet in eigen land, maar op Hongaarse bodem. De stad Brussel vond het veiligheidsrisico te groot om de match in het Koning Boudewijnstadion te houden. Ook andere steden vonden een wedstrijd tegen Israël geen goed idee. Waarom kan het dan wel in Hongarije?

Lees meer »

Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene omgeving”

Op 1 september 2014 opende De Dorpsparel de deuren nadat er 14 jaar geen schooltje meer was. Tien jaar later bloeit en groeit de school nog steeds, en dat wordt gevierd met een rommelmarkt, een reuzespeelstraat en een optreden van de Schorriemorrieband.
The post Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene

Lees meer »

Pro-Palestijnse actvisten moeten KU Leuven gebouw ontruimen na 3 maanden bezetten, zegt vrederechter

De Leuvense vrederechter heeft beslist dat de pro-Palestijnse actievoerders, vooral studenten, die al sinds mei het collegegebouw De Valk van de KU Leuven bezetten, het gebouw moeten verlaten. Dat blijkt uit het vonnis van de vrederechter. De actievoerders willen met hun bezetting er voor zorgen dat de KU Leuven niet meer samenwerkt met Israëlische bedrijven en universiteiten. De KU Leuven

Lees meer »

Gruwel na gruwel komt naar boven in zaak van zwaar mishandeld Nederlands pleegmeisje (10): “Aan stroomdraden vastgebonden in kooi”

In Nederland is donderdag de eerste openbare zitting gestart in een gruwelproces tegen twee pleegouders. De pleegmoeder -en vader staan terecht voor zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter in Vlaardingen. Het gaat om een horrorzaak. In de rechtbank komt donderdag het ene na het andere verschrikkelijke detail naar boven over wat Daisy W. (37) en John van den B. (37)

Lees meer »

ESA lanceert nieuwe satelliet die waterkwaliteit, natuurrampen en methaanuitstoot beter in kaart kan brengen

Komende nacht wordt een nieuwe Europese satelliet gelanceerd die meer en betere data zal verzamelen over onze planeet. De Sentinel-2C, ontwikkeld en beheerd door de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, gaat onder meer beter de methaanuitstoot en de waterkwaliteit in kaart kunnen brengen. De lancering is gepland voor 3.50 uur Belgische tijd en wordt toch nog een beetje spannend wegens de voorgeschiedenis

Lees meer »