“De geïmproviseerde aftocht van Biden toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten”

“De geïmproviseerde aftocht die zittend president Joe Biden blaast, toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten. Er is geen doordacht plan om in november de cruciale stembusslag te winnen”, schrijft politiek journalist Lorenzo Terrière: “Het imago van de Verenigde Staten als machtige en stabiele democratie krijgt weer een deuk, en dat is geen goed nieuws voor ons Europeanen.” 

Meer krantenkoppen in België

RHIZO Zorgkrachtschool is één van de eerste gsm-vrije scholen in Kortrijk

Je hoort het steeds vaker. Scholen leggen het smartphonegebruik van hun leerlingen aan banden. Ook RHIZO Zorgkrachtschool kiest bewust voor een gsm-vrije omgeving. “We zijn geen politiekorps en willen ook bij onze 747 leerlingen een draagvlak creëren. En dat zien we nu al”, zegt zorgcoördinator Sofie Ongenaert (49). “Er ontstaan bijvoorbeeld meer spontane interacties op de speelplaats.”
The post

Lees meer »

Vandenbroucke wou miljoenen covidvaccins vernietigen, maar moet ze van rechter eerst allemaal tellen: “Ongemak volledig aan zichzelf te wijten”

Het zit minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet mee. Een rechter verbood hem eerder al om 200 miljoen euro aan vervallen covid-vaccins, geneesmiddelen en testmateriaal te vernietigen omdat het “cruciaal bewijsmateriaal” zou kunnen zijn in een dispuut met de firma Medista. Een andere rechter doet er nu een schep bovenop. Vandenbroucke wordt verplicht om élk pilletje en élke flacon

Lees meer »

Italiaanse tiener geeft meer details over hoe hij gezin uitmoordde: “Ik weet niet meer hoeveel steken ik mijn broer heb gegeven, het waren er veel”

De Italiaanse tiener (17) die bekende dat hij afgelopen weekend zijn ouders en zijn 12-jarig broertje om het leven bracht in Paderno Dugnano vlak bij Milaan, is opnieuw verhoord. Volgens Italiaanse media gaf hij nieuwe details over wat er zich in de noodlottige nacht van zaterdag op zondag precies afspeelde in de woning van het gezin. En hoe hij het

Lees meer »

Belgen veranderen massaal van bank

01:00 In de eerste zes maanden van het jaar werden bijna 25.000 spaarrekeningen overgedragen naar een andere bank. Dat is een teken dat de grotere concurrentie tussen de banken vruchten afwerpt.

Lees meer »

Hunter Biden pleit schuldig aan fiscale fraude

Hunter Biden, de jongste zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft in een rechtbank in Los Angeles schuld bekend in een federale rechtszaak over belastingsfraude. Daardoor vermijdt de 54-jarige een nieuw proces, dat donderdag van start zou zijn gegaan met de samenstelling van de jury.

Lees meer »

Kortrijkse jongeren kunnen voetballen op vernieuwd veldje in Pradopark na investering van 78.000 euro

Het Pradopark heeft eindelijk een volledig vernieuwd veldje voor balspelen: voetbal, basketbal, volleybal en meer. De tweeling Younes en Youssef El Haddaji, gekend van de Red-Side Academy Kortrijk, ijverden ervoor. Het kostenplaatje bedraagt 78.000 euro.
The post Kortrijkse jongeren kunnen voetballen op vernieuwd veldje in Pradopark na investering van 78.000 euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeven films die je niet mag missen dit najaar volgens Lieven Van Gils

Hij is nog niet helemaal voorbij die mooie zomer, maar tot dusver was hij niet onvergetelijk. Ook niet op filmgebied. Geen Barbenheimer deze keer om de mensen in groten getale en al dan niet in gepaste roze outfit naar de bioscoop te lokken. Maar de herfst ziet er wél rooskleurig uit. Zeven films die ons opvielen tijdens de voorbije festivals,

Lees meer »

Woonzorgcentrum Maria Middelares heeft nieuwe personeelsparking

De medewerkers van het woonzorgcentrum Maria Middelares, centrum voor dagverzorging ‘De Korenaar’ en de kinderopvang ‘Felix’ in Villa Rosa gebruiken sinds maandag 2 september hun nieuwe personeelsparking. Die is bereikbaar via de Vier Seizoenenstraat.
The post Woonzorgcentrum Maria Middelares heeft nieuwe personeelsparking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noël Keersebilck, eredirecteur van Roeselaarse Reo Veiling, overleden

In Roeselare is Noël Keersebilck, de gepensioneerde directeur van de Reo Veiling in Roeselare overleden. Hij was zopas 77 geworden. Hij was doctor in de landbouwwetenschapen en was directeur van de groente- en fruitveiling van 1993 tot 2008 en heeft er zijn stempel gedrukt. Ook op andere domeinen was hij actief, onder meer als voorzitter van de West-Vlaamse maatwerkbedrijven.

Lees meer »

Axel Daeseleire toont z’n gevoelige kant: “Als ze m’n chihuaha’s mishandelen, sta ik niet in voor de gevolgen”

Drie programma’s op twee zenders: Axel Daeseleire (55) is deze week alomtegenwoordig op uw scherm. Vooral ‘Axel in Amerika’ liet een diepe indruk na, vertelt de tv-maker, die in Texas zag hoe een 10-jarig meisje een wapen gebruikt. “Ik hoop dat die trend niet naar hier overwaait”, zucht hij. Al heeft Axel zelf ook een geheim ‘wapen’ waarmee hij z’n

Lees meer »