UITSLAGEN. Evenepoel knap derde, maar niemand komt in de buurt van Pogacar: zo ziet eindklassement van de Tour eruit

Dat was het dan. Tadej Pogacar heeft de puntjes op de ‘i’ gezet door ook de tijdrit naar Nice op zijn naam te zetten. Jonas Vingegaard kwam als tweede binnen, Remco Evenepoel was nummer drie. Meteen ook de uitslag in het eindklassement, waar de verschillen enorm zijn. Ontdek hieronder alle uitslag en klassementen van de Tour. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Pia zou geen 2 worden, maar kijk wie nu klaarstaat met haar boekentas: “Er was géén hoop, zelfs niet in onze wildste dromen. Merci Vlaanderen”

Ze zou haar tweede levensjaar niet halen, maar kijk eens wie hier staat te popelen om maandag naar het eerste leerjaar te gaan? Pia Boehnke. Het Antwerpse meisje met de spierziekte SMA, dat dankzij de hartverwarmende steun van heel Vlaanderen als baby een peperduur en levensreddend medicijn kon krijgen. Maar spreek haar niet meer aan met ‘baby Pia’, zo vertellen

Lees meer »

“We zijn altijd op zoek naar vers bloed”: Reuzengilde Jan Turpijn uit Nieuwpoort bestaat 100 jaar

In Nieuwpoort is er een traditie die boven alle andere uitstijgt, letterlijk en figuurlijk. In 1923 werd de Reuzengilde Jan Turpijn opgericht, een vereniging die al 100 jaar de culturele en historische erfenis van de stad met trots draagt. Wat begon meéén reus, Jan Turpijn I, is uitgegroeid tot een indrukwekkende familie van acht reuzen, die niet alleen in België,

Lees meer »

Nieuw Label ‘Beernems streekproduct’ voor lokale handelaars: “Onze gemeente heeft tien nieuwe uithangborden”

Naar jaarlijkse traditie kende het Beernemse gemeentebestuur opnieuw het label van ‘Beernems streekproduct’ toe aan lokale handelaars. Tien erkende producten mogen het label twee jaar lang gebruiken.
The post Nieuw Label ‘Beernems streekproduct’ voor lokale handelaars: “Onze gemeente heeft tien nieuwe uithangborden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf vrijdag week lang kermis in Westkerke

Het jaarlijkse kermisgebeuren start op vrijdag 6 september met Friday Night Fever. Zaterdag 7 september kan je in de kermistent smullen van ribbetjes of een vegetarisch alternatief. Daarna start de kermisfuif. Zondag 8 september is er van 8 uur tot 18 uur rommelmarkt in de wijk rond de markt. Op kermismaandag 9 september organiseert seniorenvereniging
The post Vanaf vrijdag

Lees meer »

Kristy vindt uniek gevormde edelsteen van bijna 5 kilogram tijdens graafwerken: “Grootste die we ooit gevonden hebben”

Kristalzoeker Kristy McMullen was twee weken geleden aan de slag in een amethistzone in Australië toen ze iets opmerkelijks aantrof. Onder een steen die ze juist had opgegraven zat een enorme amethist, een soort van kristalkwarts, verborgen. De edelsteen woog maar liefst 4,9 kilogram en had een unieke vorm, wat het kristal ook erg waardevol maakt. “Dit is de grootste

Lees meer »

Brazilië blokkeert toegang tot X

08:20 Het Braziliaanse Hooggerechtshof blokkeert het socialemediaplatform na een maandenlang aanslepend conflict met eigenaar Elon Musk. Die beschuldigt de Hooggerechtshof van politieke drijfveren.

Lees meer »

KIJK – Maar liefst 8 omleidingsborden aan rondpunt zorgen voor verwarring in Koekelare

De situatie trok via een reel op Facebook, gepost door Kristof Meirlaen uit Kortemark, de aandacht. Hij merkte op dat maar liefst acht verkeersborden met oranje pijlen, met de vermelding ‘omleiding’, rond het rondpunt aan de Belhutte in Koekelare geplaatst zijn. Deze borden leiden naar verschillende richtingen en zorgen voor grote verwarring onder de weggebruikers.
The post KIJK –

Lees meer »