Magische muziek en onvergetelijke optredens op de tweede dag van het Beach Festival in Nieuwpoort

Ook op dag twee van het Beach Festival had de organisatie weer een indrukwekkend programma samengesteld, met onder andere Oscar and the Wolf, Keane, Dave Stewart van de Eurythmics en Loreen, de winnaar van het Eurovisiesongfestival 2023. Het was opnieuw een prachtige zomerse dag, ideaal om van de muziek en het zonnetje te genieten.

De dag begon met een melodieuze opening door Attention Attention, een groep getalenteerde lokale muzikanten uit Nieuwpoort en Koksijde. Hun optreden met zorgvuldig verzorgde zang zette meteen de toon voor de rest van de dag.

Daarna volgde de Leuvense singer-songwriter Jokke, die met zijn intieme en emotionele nummers het publiek wist te raken. Ondanks enkele chaotische momenten was zijn optreden een frisse en levendige toevoeging aan het festival.

De sfeer veranderde toen Loreen, de Zweedse zangeres van Marokkaans-Berberse afkomst, het podium betrad. Wereldwijd bekend door haar winnende Eurovisiesongfestival-hit ‘Euphoria’ uit 2012. Hoewel sommige nummers als repetitief werden ervaren, sloot ze sterk af met haar hit ‘Tattoo’, die het publiek toch nog in vervoering bracht.

Kippenvelmomenten

Een bijzonder hoogtepunt van de dag was de show van Dave Stewart, medeoprichter van de legendarische band Eurythmics. Voor het eerst in meer dan twintig jaar kregen fans de kans om een volledige show met Eurythmics-klassiekers bij te wonen. Hoewel zijn ex-geliefde Annie Lennox ontbrak, werd Stewart bijgestaan door een volledige vrouwelijke live band die de iconische nummers nieuw leven inblies. Met de betoverende stem van Vanessa Amorosi, bracht Stewart een nostalgische set die het publiek deed meevoeren op een muzikale reis door de tijd. Klassiekers zoals ‘Sweet Dreams (Are Made of This)’ zorgden voor kippenvelmomenten en massaal meezingen.

Toen de avond viel, kwam Keane het podium op. De Britse alternatieve rockband, opgericht in Battle, East Sussex in 1995, bracht met hun melodieuze pianogedreven geluid een warme en sfeervolle dimensie aan het festival. Hun bekende hits, zoals ‘Somewhere Only We Know’ en ‘Everybody’s Changing’, werden door het publiek luidkeels meegezongen.

Knallende afsluiter

De dag werd afgesloten door Oscar and the Wolf. Met een visueel spektakel van lasers, stoom en confetti zorgde Max Colombie voor een knallende afsluiting. Zijn mix van elektropop, indie en R&B bracht de festivalgangers in beweging en maakte van de dag een onvergetelijke ervaring.

Vandaag, zondag 21 juli, vindt de laatste dag van het Beach Festival plaats, met een programma vol Belgische artiesten, waaronder Les Truttes, Olivia, Maksim, Natalia, Metejoor en Clouseau, die hun veertigjarig bestaan vieren.

Voor meer informatie en tickets, bezoek www.beachfestival.be.

The post Magische muziek en onvergetelijke optredens op de tweede dag van het Beach Festival in Nieuwpoort is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aantal boeren blijft dalen: in één jaar tijd weer zes procent minder landbouwbedrijven

West-Vlaanderen telt nog 7.463 landbouwbedrijven. 507 stuks of 6 procent minder dan een jaar geleden en liefst 15 procent minder in vergelijking met tien jaar eerder. Toen waren er nog 8.792 land- en tuinbouwers in onze provincie aan de slag. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. “De politiek moet dringend een duidelijk én werkbaar kader

Lees meer »

Tiende editie De Groote Stooringe voor het eerst twee dagen lang

De tiende editie van het driejaarlijks straattheater- en circusfestival De Groote Stooringe vindt voor het eerst plaats gespreid over twee dagen. Op zaterdag 21 en zondag 22 september is het stadscentrum autovrij en worden pleinen en winkelstraten ingepalmd door circusartiesten. De rode draad dit keer zijn de clowns.
The post Tiende editie De Groote Stooringe voor het eerst twee

Lees meer »

De luxezomer van Conrad Janssens en zijn ouders: exclusieve feestjes op privéstrand, ritjes in limo’s en shoppingtrip naar Tokio

Ritjes in limousines, dineren in sterrenrestaurants en vakanties in de duurste hotels ter wereld: zo ziet het leven eruit voor Conrad Janssens (22). Samen met zijn vriend Cesar Casier (36) en zijn ouders, ondernemer Glenn Janssens (49) en voormalig Miss België Ilse De Meulemeester (53), geniet hij van een luxueus bestaan. De afgelopen maanden beleefden ze een droomzomer waarin kosten

Lees meer »

Ook immo strijdt mee om de staatsbonmiljarden: “Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »

Drie doden nadat vliegtuigje crasht in Amerikaanse woonwijk

Een klein vliegtuig is zaterdag neergestort op woningen in Fairview, in de Amerikaanse staat Oregon. Drie mensen kwamen daarbij om het leven: de twee inzittenden van het vliegtuig en een bewoner van een van de huizen die werden geraakt. Dat meldt de lokale nieuwszender ‘Fox12 Oregon’.

Lees meer »