Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof

Tijdens het bouwverlof is de Loppemstraat in Oostkamp weer open voor al het verkeer. Vanaf 6 augustus wordt de straat opnieuw voor drie weken afgesloten om de infrastructuurwerken te kunnen afronden. De nieuwe einddatum die de aannemer garandeert, is vrijdag 23 augustus.

De voorbije tijd rezen al heel wat frustraties in verband met de werken aan de Loppemstraat tussen Oostkamp en Loppem. Frustraties die gedeeld worden door de gemeente Oostkamp. De werken hadden al lang klaar moeten zijn en ook het bestuur is ontgoocheld dat dit nog steeds niet het geval is. De weg van en naar Loppem is nu tijdelijk open voor al het verkeer, dit gedurende het hele bouwverlof. Deze afspraken zijn er gekomen in overleg met de provincie West-Vlaanderen, die de bouwheer is in dit project en in samenspraak met de aannemer Willemen Infra NV. Er moet wel rekening gehouden worden dat er door een werfzone gereden wordt met de nodige aandacht voor de lokale signalisatie en een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur.

Slecht weer

Door het natte voorjaar kon op heel wat dagen niet gewerkt worden. Werken in landelijk gebied zijn op dat vlak veel meer afhankelijk van het weer dan in een centrum, maar dit is nu wel extreem. Ook na de heropstart van de werken in het landelijke deel had de aannemer nog dertien verletdagen wegens slecht weer. Hij moest ook zijn werkwijze aanpassen aan de natte omstandigheden. In combinatie met nog andere factoren en een niet-optimale werforganisatie werd de deadline van het bouwverlof dus niet gehaald. Door de vele verletdagen wegens de slechte weersomstandigheden kan de boeteclausule niet in werking treden. Zolang de aannemer wettelijke werkdagen over heeft, kan de provincie geen sancties nemen. Want de aannemer heeft recht op die werkdagen om het project af te werken.

Compromis

“De gemeente Oostkamp wil absoluut dat de straat open is tegen de start van het nieuwe schooljaar. Maar opnieuw een periode met helemaal geen autoverkeer was een brug te ver. We gingen samen met de provincie en de aannemer op zoek naar een compromis voor de afwerking van de werken. Zo wordt de straat vanaf dinsdag 6 augustus opnieuw afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Dit enkel tijdens de werkuren, van 8 tot 16.30 uur. Daarbuiten is de straat open voor gemotoriseerd verkeer”, vernemen we van schepen Delphine Roels die openbaar domein in haar bevoegdheid heeft.

De aannemer heeft dan tot en met 23 augustus, nog twaalf werkdagen, om het project te kunnen afwerken zoals het hoort.

The post Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Russische ‘spionwalvis’ Hvaldimir dood teruggevonden voor Noorse kust

Hvaldimir, een vriendelijke witte walvis die de afgelopen jaren alle harten veroverde voor de kust van Noorwegen en Zweden, is dood teruggevonden. Toen het dier voor het eerst werd opgemerkt door vissers in 2019, droeg het een harnas dat naar Rusland verwees en ontworpen leek te zijn om een camera te dragen. Dat deed vermoeden dat het om een ‘spionagewalvis’

Lees meer »

Oekraïense delegatie uit bezet gebied op bezoek in Limburg: “We kunnen hier veel leren voor de wederopbouw van ons land”

In Limburg is deze week een Oekraïense delegatie op bezoek. Die wil kennis opdoen over onder meer de reconversie van de mijnen, persvrijheid en recyclage. Het gaat onder meer om de gouverneur van de provincie Loehansk in het oosten van Oekraïne, een gebied dat intussen door Rusland is bezet, en drie burgemeesters van bezette steden. Vandaag bracht de delegatie een

Lees meer »

Ook immo strijdt mee om de staatsbonmiljarden: “Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »

Expert waarschuwt voor groeiende macht grote technologiebedrijven: “Moeten aan minder regels voldoen dan een kopje koffie”

Grote technologiebedrijven regeren steeds meer de wereld. Dat zegt Marietje Schaake, directeur van het Cyber Policy Center van de Stanford University. Ze vindt het dan ook logisch dat die bedrijven steeds meer in het vizier van het gerecht komen. Denk maar aan X van Elon Musk dat in Brazilië verboden werd of Telegram-topman Pavel Doerov die in Frankrijk vervolgd wordt.

Lees meer »

Ferm Langemark viert honderdste verjaardag

De Langemarkse afdeling van Ferm bestaat honderd jaar en dat vierde de vereniging op zondag 1 september in OC ‘t Madointje in Madonna. “Wij bieden een ruime en variërende agenda met onder andere kooklessen, activiteiten voor jong en oud, sportactiviteiten, mode voor bewuste dames, activiteiten voor en met kinderen, uitstappen, allerhande crea en nog veel
The post Ferm Langemark

Lees meer »

Ward wint het BK Savatteschieten: “Het verschil was zo miniem dat je er geen meetlat meer tussen kon krijgen”

Met een geknalde afstand van 38,09 meter mag Ward Honoré zich de nieuwe, Belgische kampioen savatteschieten noemen. Tijdens de bloedstollende strijd in Kortrijk slaagde hij erin zijn pantoffel het verst te lanceren. “Het verschil was zo miniem dat je er geen meetlat meer tussen kon krijgen.”
The post Ward wint het BK Savatteschieten: “Het verschil was zo miniem dat

Lees meer »

Aantal inschrijvingen voor duaal leren blijft stijgen

Er zijn 22 procent meer leerlingen ingeschreven voor duaal leren in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van opleidingsnetwerk Syntra, dat erop wijst dat heel wat leerlingen zich in september zelf nog inschrijven.
The post Aantal inschrijvingen voor duaal leren blijft stijgen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kermiscomité Brielen stelt gevarieerd programma voor

Het kermiscomité van Brielen heeft weer een geweldig programma in petto voor de jaarlijkse kermis, die van start gaat op vrijdag 13 september. Dit jaar is er voor iedereen wat te beleven.
The post Kermiscomité Brielen stelt gevarieerd programma voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichtte exotische vakantieliefde (47) vrouw (71) op voor 10.000 euro? “Hij trok bij haar in en plunderde haar rekening”

Een 47-jarige man met Zuid-Koreaanse roots uit Henegouwen riskeert twee jaar effectieve celstraf omdat hij een 71-jarige dame uit Kortrijk voor meer dan 10.000 euro opgelicht zou hebben. De twee leerden elkaar kennen tijdens een exotische vakantie in Thailand. “Daarna trok hij meerdere dagen bij haar in en plunderde haar rekening”, zei de procureur. Q.D. ontkent alles. “Zij heeft mij

Lees meer »

Zag jij gisterenavond ook veel bliksem? KMI telde 16.155 bliksemschichten in ons land

Verschillende plekken in België kregen gisterenavond te maken met een stevig onweer, en daar kwamen ook heel wat bliksemschichten aan te pas. Zo telde het bliksemdetectiesysteem van het KMI gisteren en vannacht 16.155 bliksemschichten in ons land. In de provincie Vlaams-Brabant was het meeste weerlicht te zien. Weerman Bram Verbruggen legt uit waarom je niet bij elk onweer evenveel bliksem

Lees meer »