LIVE TOUR. Lenny Martinez zet eerste richttijd neer in Nice, Evenepoel pas om 18u41 aan zet

Behoudens pech en ongelukken is de Tour al beslist, maar er ligt toch nog een prestigieuze zege te wachten. De Ronde van Frankrijk eindigt namelijk met een pittige tijdrit van net geen 34 kilometer tussen Monaco en Nice. Kan Remco Evenepoel ook deze race tegen de klok naar zijn hand zetten? Hij is om 18u41 aan zet. Een pak vroeger, om 17u03, is het de beurt aan Wout van Aert. 

Meer krantenkoppen in België

Toch nog een voorwaardelijke celstraf voor dertiger die met mes op Kortrijkse perron loopt: “Sukkel al helft van mijn leven met alcoholprobleem”

“Door de drankduivel verloor hij zijn job, zijn relatie, zijn kinderen en zijn vrienden.” Niettegenstaande hij door twee eerdere veroordelingen al onder probatie stond, liep een 34-jarige man dit voorjaar opnieuw met een mes rond op het Kortrijkse perron. Omdat hij nu wél nuchter is, kreeg hij toch nog een kans met een volledig voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden.

Lees meer »

Nieuwe lijst met twee namen: Alain Stratsaert komt op met SVD in Ieper

In Ieper zal je op 13 oktober niet alleen kunnen stemmen voor Vooruit, Team Ieper, Vlaams Belang en Groen. Met Samen Voor Democratie (SVD) komt er wellicht nog een vijfde partij op het stembiljet te staan. Lijsttrekker is de 58-jarige Alain Stratsaert uit Voormezele. “Onze partij groeide uit het verzet tegen de coronamaatregelen”, vertelt hij.
The post Nieuwe lijst

Lees meer »

Radiomaker en jazzkenner Marc Van den Hoof (78) overleden

Voormalig radiopresentator Marc Van den Hoof is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie op sociale media. Van den Hoof was jarenlang dé jazzkenner van radiozender Klara, maar werkte ook als producer, onder meer bij Radio 1 en Radio 2. Hij was ook jarenlang betrokken bij Jazz Middelheim.

Lees meer »

Merel scoort met Partycaravan op kinderfeestjes en andere events: “Weinig vrije tijd is geen probleem”

Merel Borglevens is 26, werkt voltijds voor Hotel Van Der Valk aan de Ghelamco Arena in Gent en runt in bijberoep nog haar eigen bedrijf Partycaravan. “We zijn geprikkeld door alles wat met events en ambiance te maken heeft”, schrijft ze op haar website. “Ik heb er de dagelijkse leiding en aangezien ik twee linkerhanden heb, staat mijn vader Herman

Lees meer »

Een alom geliefd nethoofd of toch ‘een toxische leider’: wie is Lotte Vermeir, wier ontslag de VRT in twee kampen splijt?

Lotte Vermeir (39) is ongewild in het oog van een ongeziene mediastorm beland. De netmanager van VRT 1 en VRT Canvas werd vrijdag op staande voet ontslagen door CEO Frederik Delaplace. Sommige collega’s vonden dat wrang en namen het voor haar op in de open brief ‘Een zwarte dag voor de VRT’, maar die werd door anderen dan weer genuanceerd.

Lees meer »

Zwangere vrouw en 6 kinderen onder de doden nadat bootje met migranten zinkt aan Cap Gris-Nez

Op het Kanaal ter hoogte van Cap Gris-Nez is een rubberboot met bijna zeventig migranten erin gezonken. Volgens de Franse minister van Binnenlandse zaken Gérald Darmanin is er voorlopig sprake van 12 doden en “verschillende gewonden”. Enkele van hen zouden in kritieke toestand zijn. Twee opvarenden zijn nog vermist. Bij de doden zijn een zwangere vrouw en zes kinderen.

Lees meer »

“Zelensky zou in 2022 verlies van Donbas en Krim aanvaard hebben”: Boris Johnson trapt opnieuw in val van Russische komieken

Boris Johnson is opnieuw het slachtoffer geworden van een telefoongrap. Op de beelden is te zien hoe de Britse ex-premier zijn inkijk geeft op de oorlog in Oekraïne. Hij spreekt vrijuit en is zich duidelijk van geen kwaad bewust. “Premier Zelensky zou in 2022 het verlies van de Donbas en de Krim aanvaard hebben, op voorwaarde dat zijn land bescherming

Lees meer »

De heerlijke goal van Kums en de panenka die de mist ingaat: alle highlights van speeldag 6

De winnaar van Super Sunday? Club Brugge toch, stilaan enigszins terug de kampioen van vorig seizoen na die onwaarschijnlijke Champions’ Play-Offs. 3-0-zege in de Brugse derby. Al blijft ook Anderlecht ongeslagen. Hoe ze dat flikken, weet alleen Brian Riemer. Of Kevin Rodriguez, die Union naliet te belonen en een penalty wel erg knullig miste via een panenka. Ook Gudjohnsen scoorde

Lees meer »