LIVE TOUR. Fenomenale Pogacar op weg naar zesde ritzege, Evenepoel en Vingegaard lijken te strijden voor plek twee

Behoudens pech en ongelukken is de Tour al beslist, maar er ligt toch nog een prestigieuze zege te wachten. De Ronde van Frankrijk eindigt namelijk met een pittige tijdrit van net geen 34 kilometer tussen Monaco en Nice. Knalt Remco Evenepoel naar de zege? 

Meer krantenkoppen in België

Spandoeken van magazine ‘De Zeeparel’ worden strandtassen

Wie wel eens stilstond voor de slagbomen aan het station van Koksijde, merkte daar ongetwijfeld al de spandoeken op waarmee Drukkerij Pattyn telkens de nieuwe edities van hun eigen magazines aankondigt. Die krijgen nu een tweede leven als grote strandtassen. “Echte hebbedingen”, stelt Manou Pattyn tevreden vast.
The post Spandoeken van magazine ‘De Zeeparel’ worden strandtassen appeared first on

Lees meer »

Vliegschool Wevelgem viert 100ste verjaardag: “Nog steeds broedkast van talent”

Reeds 100 jaar worden piloten opgeleid op de Wevelgemse luchthaven. De militaire vliegschool werd opgericht in 1924, en Flanders Aviation Society (FAS) nodigt uit om die verjaardag mee te vieren. Op en rond het vliegveld met onder meer een static show van oude en nieuwe toestellen. De publiekstrekker wordt ongetwijfeld Cercle Leopold waar na 40 jaar opnieuw publiek wordt toegelaten.<br

Lees meer »

LIVE FORMATIE. Voorzitters Arizona-partijen zitten vanavond weer samen – Van Peteghem pleit voor meer ambitie om “situatie van Vivaldi” te vermijden

Bemiddelaar Maxime Prévot (Les Engagés) probeert de brokken te lijmen na de mislukte formatieopdracht van Bart De Wever (N-VA). Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zet zich schrap voor de eindsprint. En in Brussel is de puzzel nog altijd niet gelegd. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

Izegem Koers en dan mag je geen dorst lijden: van champagne voor Kloen tot optredens aan Café Abele

Bij het BK in Izegem, presenteerde de Pekkerstad nog de laatste toog uit de Belgische wielergeschiedenis. Maar ook tijdens Izegem Koers (donderdag 5 september) kun je langs het parcours, op heel wat plaatsten terecht om de dorst te lessen. Onder meer Café Abele herleeft waar de herberg vroeger stond, Toneelgilde De Lanteern pakt uit met een champagnebar aan de voet

Lees meer »

Drugslab ontdekt in Houthalen-Helchteren

De lokale politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft vrijdag in Houthalen-Helchteren een drugslab ontdekt. De productielocatie voor synthetische drugs bleek niet actief te zijn.

Lees meer »

Gered dankzij briefje in McDonald’s: ouders proberen eigen dochter te ontvoeren naar Turkije

Een briefje met een noodkreet dat ze ontvoerd was, tijdens een tussenstop in de handen geduwd van een verkoopster bij McDonalds in Hongarije. Dat bracht de gevangenhouding van een meisje door haar eigen ouders ten einde voor ze helemaal in Turkije waren. Haar ouders uit Hamme, en enkele familieleden die hielpen bij de ontvoering, werden door de Dendermondse rechtbank veroordeeld.

Lees meer »