LIVE OLYMPISCHE SPELEN. De Ketele ziet op piste vier medaillekansen – Belgische eventingruiters mikken op top acht

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. “De VRT verdient beter. Hij is niet geschikt voor deze job.” Telkens weer wijzen insiders naar één man als schuldige voor de chaos

In augustus 2020 werd hij nog binnengehaald als ‘veelbelovende bruggenbouwer’, vier jaar later zien vele VRT-medewerkers CEO Frederik Delaplace (54) als een ‘genadeloze brokkenpiloot’. Wij spraken met negen insiders, onder wie ook mensen uit de top van het bedrijf. Ze geven hun ongezouten mening over hun grote baas en de ontslagen die voor hem weleens de misstap te veel zouden

Lees meer »

Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne

Na een grondige voorbereiding voerde de politiezone VLAS op donderdag 5 september een gerichte actie uit in het kader van een drugsonderzoek in Kuurne. Daarbij vond een huiszoeking plaats in een woning. Dit gebeurde in samenwerking met het parket.
The post Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Jager die ara doodschoot na bijna zes jaar procederen veroordeeld: “Eindelijk gerechtigheid voor Rambo”

De jager uit Deurne die in december 2018 een tamme, getrainde freeflying papegaai uit de lucht schoot in Malle, is vrijdag door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Zijn wapen werd verbeurdverklaard, hij moet een geldboete betalen en de rechtsplegingskosten. De jager is nu zwaarder veroordeeld dan in eerste aanleg. “Mijn cliënt is enorm

Lees meer »

Diamant voor Diana en André

Diana Braekevelt en André Vandeweghe werden op zaterdag 24 augustus op het gemeentehuis ontvangen voor de huldiging naar aanleiding van hun 65ste huwelijksverjaardag. Beiden, afkomstig van Pittem, genieten ze vooral van al het goede in het leven.
The post Diamant voor Diana en André appeared first on KW.be.

Lees meer »

Expert duidt “uitzonderlijke” manier waarop Vlaams Belang aan eerste schepen komt: “Dit zal waarschijnlijk niet lang duren”

Vlaams Belang krijgt voor het eerst (onrechtstreeks) een zitje in een in een college van burgemeester en schepenen. Dat komt omdat Gerda Van Steenberge – schepen in Erpe-Mere – opstapt bij N-VA en als onafhankelijke gaat zetelen voor Vlaams Belang. “Ja, dit is uitzonderlijk” zegt politicoloog Herwig Reynaert, “men zal dit moeten uitzweten.”

Lees meer »

UPDATE. Tientallen VRT-werknemers pikken ontslag van hun nethoofd niet in vlammende open brief, directie countert: “Aanwijzingen wel ernstig genoeg”

De vulkaan bij de VRT blijft borrelen. Tientallen werknemers bereiden een vlammende open brief voor waarin het ontslag van Lotte Vermeir, netmanager van VRT 1 en VRT Canvas, zwaar wordt gehekeld. “Een zwarte dag voor de VRT”, luidt het, nadat Vermeir door VRT-baas Frederik Delaplace werd ontslagen. Ook directeur content Ricus Jansegers moest opstappen. Volgens velen bij de openbare omroep

Lees meer »

Corneel Vanslembrouck wil voor goud gaan op EK

Op het EK wielrennen mag Corneel Vanslembrouck (17) de Belgische kleuren verdedigen in de Mixed Team Relay. Als gepatenteerde tijdrijder maakt de tweedejaarsjunior kans op een medaille. “Het thuispubliek zal ons een extra boost geven.”
The post Corneel Vanslembrouck wil voor goud gaan op EK appeared first on KW.be.

Lees meer »