Kremlin zegt “aandachtig te volgen wat er gebeurt” nu Biden zich terugtrekt, andere buitenlandse leiders zijn milder: “Zijn beslissing verdient respect”

Verschillende buitenlandse leiders hebben inmiddels gereageerd op het besluit van de Amerikaanse president Joe Biden om plaats te maken bij de presidentsverkiezingen in november. Zo reageerde het Kremlin dat het de evolutie van de situatie “aandachtig” volgt. 

Meer krantenkoppen in België

Westlandia opent nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg: “Blijven investeren in verbetering van infrastructuur en aanbod”

Westlandia opende op donderdag 5 september officieel de nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg in Ieper, die eerder dit jaar al in gebruik werden genomen. “Ondanks een uitdagend jaar blijven we investeren in de verbetering van onze infrastructuur en ons aanbod”, aldus Ignace De Ro, algemeen directeur van het maatwerkbedrijf.
The post Westlandia opent nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg: “Blijven

Lees meer »

Uniek optreden van Katrien Verfaillie

Van een opvallend concert gesproken: zangeres, componiste en pianiste Katrien Verfaillie trad in Snaaskerke in de productiehal van betonproducent Lithobeton op voor zo’n honderd toeschouwers in het kader van haar project ‘Van Dorp tot Dorp, van Krak tot Krak’. “Dorpen zijn voor mij een speciale plek”, zegt Katrien, afkomstig uit Stavele. “Tijdens de concertreeks vraag
The post Uniek optreden

Lees meer »

LIVE FORMULE 1. Norris is zijn eerste plek meteen kwijt aan ploegmaat Piastri, Verstappen schuift plaatsje op

De Formule 1 zomerstop is achter de rug en na Zandvoort trekken de F1-piloten dit weekend naar het Italiaanse Monza, de thuishaven van Ferrari. Vorige week was Lando Norris (McLaren) duidelijk sneller dan drievoudig wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) en ook dit weekend pakte de Brit uit in de kwalificaties met een nieuwe pole-positie. Verstappen begint pas vanaf positie 7.

Lees meer »

Carpetright vraagt faillissement aan: 16 winkels blijven gesloten

Carpetright België vraagt het faillissement aan. De 65 werknemers van de Belgische tak van het bedrijf werden deze ochtend bijeen geroepen op de hoofdzetel, en kregen te horen dat het bedrijf de activiteiten stopzet. De 16 winkels van de vloerbekledingsketen zijn deze ochtend niet opengegaan en ook de webshop blijft gesloten.

Lees meer »

Stad Brussel komt tussen in kosten voor hondentraining

De stad Brussel lanceert een premie voor hondenbaasjes waarmee ze voor een stuk wil tussenkomen in de kosten voor de opvoeding van het dier. Uitgangspunt is dat een hondentraining de samenleving ten goede komt, doordat mens en hond leren om de ruimte te delen en onze gemeenschappelijke regels te respecteren.

Lees meer »

Warmste augustus ooit en wellicht ook weer warmste jaar ooit

De voorbije maand augustus was wereldwijd gemiddeld de warmste ooit, samen met augustus vorig jaar. De gemiddelde temperatuur was zo al voor de dertiende keer in veertien maanden tijd 1,5 graad warmer dan in pre-industriële tijden. Uit de data van de Europese klimaatdienst Copernicus blijkt vrijdag dat na 2023 ook 2024 zo goed op weg is om het warmste jaar

Lees meer »

Nieuwe lijst met twee namen: Alain Stratsaert komt op met SVD in Ieper

In Ieper zal je op 13 oktober niet alleen kunnen stemmen voor Vooruit, Team Ieper, Vlaams Belang en Groen. Met Samen Voor Democratie (SVD) komt er wellicht nog een vijfde partij op het stembiljet te staan. Lijsttrekker is de 58-jarige Alain Stratsaert uit Voormezele. “Onze partij groeide uit het verzet tegen de coronamaatregelen”, vertelt hij.
The post Nieuwe lijst

Lees meer »

“Ik was écht goed ziek”: Remco Evenepoel praat met HLN en VTM NIEUWS over decompressie en ambities in Tour of Britain

Remco Evenepoel (24) begint in Groot-Brittannië aan het laatste deel van zijn seizoen. Tijdens zijn hoogtestage in aanloop naar de Tour of Britain is hij wel flink ziek geworden. “Daardoor besliste ik om niet mee te doen aan het EK tijdrijden.” Evenepoel spreekt verder geen grote ambities uit voor de Tour of Britain. “De eerste drie dagen zal het vollebak

Lees meer »