Kamala Harris: pionier, progressief én meedogenloos

Gedurende twee decennia klom Kamala Harris naar de top van de Amerikaanse politiek. Haar carrière laat zich samenvatten in een paar woorden: ‘de eerste vrouw van kleur die’.

 

Meer krantenkoppen in België

Belfius krijgt boete van 1 miljoen euro omdat bank niet op risico’s kasbons wees

De Belgische markttoezichthouder FSMA heeft een minnelijke schikking getroffen met Belfius Bank omdat de bank kasbons verkocht zonder de vereiste prospectus en hun reclame niet vooraf lieten screenen. De schikking bestaat uit een boete van 1 miljoen euro en een verplichting om het juridisch risicobeheer te versterken. Deze boete is de op twee na hoogste die de FSMA ooit heeft

Lees meer »

Caroline Maes reageert na shockerende ‘Familie’-scène waarin slechterik lijk in stukken snijdt: “Ik heb er zelf niet naar willen kijken”

Sterft de geliefde Mieke Van den Bossche begin januari in ‘Familie’? Dat is de vraag die veel kijkers van de reeks bezighoudt na het zien van de ‘flash forward’ in de seizoensfinale. Daarin lijkt het alsof Mieke het leven laat op haar eigen trouw, met gangster Joris Nuyens. Die laatste vermoordde Miekes zus Leen eerder al op gruwelijke wijze, en

Lees meer »

Oekraïens ensemble verovert Koksijdse harten

Bandoeristenensemble Dzvinha uit Lviv trad onlangs op in de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk. Het ensemble, dat bestaat uit een dertigtal vrouwelijke muzikanten en zangeressen, werd in 2000 officieel boven de doopvont gehouden. Het koor met dirigente Maria Solomko scheert zowel in zang als in het bespelen van de bandoera hoge toppen.
The post Oekraïens ensemble verovert Koksijdse harten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische slachtoffers van seksueel misbruik schrijven brief aan paus: “U heeft zich nooit tot ons, de slachtoffers, gericht”

Een aantal slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk hebben een brief gestuurd naar paus Franciscus (87) in de aanloop naar zijn bezoek aan ons land eind deze maand. In de brief, die de Franstalige krant ‘Le Soir’ heeft gepubliceerd, komen de slachtoffers met enkele werkpunten om seksueel misbruik binnen de Kerk te erkennen en voorkomen.

Lees meer »

Lichaam van vermiste Belgische toeriste (28) teruggevonden in Thailand: lokale autoriteiten gaan uit van spijtig ongeval

De Belgische toeriste (28) die sinds vrijdag vermist was in de provincie Mae Hong Son, in het noorden van Thailand, is dood teruggevonden. Dat werd door de lokale politie bevestigd aan VTM NIEUWS. De lokale autoriteiten gaan uit van een spijtig ongeval. Het lichaam van de vrouw wordt morgen overgebracht naar Chiang Mai, de hoofdstad van de provincie.

Lees meer »

Mama van Hannelore (21) richt zich tot haar doodrijder in rechtbank: “Heel teleurgesteld dat hij slachtofferrol aanneemt”

De 42-jarige Wesley D., die Hannelore Reyniers (21) vorig jaar onder invloed van heroïne doodreed, hoopte in de rechtszaal wat van zijn drie jaar cel af te peuteren, maar botste op een vlijmscherpe uithaal van het parket. “Hij heeft nul schuldinzicht.” De mama van Hannelore sprak de doodrijder van haar dochter toe in een emotionele brief: “Wij zijn opnieuw teleurgesteld.”

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

Harris verwijt Trump “politieke stunt” op militaire begraafplaats: wat is er precies gebeurd? En waarom ligt het zo gevoelig?

Vicepresidente en presidentskandidate Kamala Harris heeft haar Republikeinse rivaal Donald Trump ervan beschuldigd "heilige grond niet te respecteren voor een politieke stunt". Ze reageert zo op een incident tijdens een bezoek aan het militaire kerkhof Arlington Cemetery dat al een hele week het Amerikaanse verkiezingsnieuws beheerst. Vier vragen en antwoorden om weer helemaal mee te zijn.

Lees meer »