Al 95 (!) keer op het Tourpodium en amper één koers niet gewonnen in 2024: de waanzinnige cijfers van Tadej Pogacar

Op z’n 25ste is de erelijst van Tadej Pogacar al stilaan eindeloos. De Sloveen heeft zijn derde Tour te pakken. Wij doken in de cijfers van zijn carrière tot dusver, en die zijn al even fenomenaal als hijzelf. 

Meer krantenkoppen in België

Meestappen in het voetspoor van Ensor van Oostende naar Antwerpen

Nu het Ensorjaar zijn focus verlegt van zijn geboortestad naar Antwerpen geeft Oostende op 21 september de fakkel door aan de Scheldestad die het 75-jarig overlijden van deze meester van het licht afrondt met een viertal tentoonstellingen.
The post Meestappen in het voetspoor van Ensor van Oostende naar Antwerpen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duizenden protesteren in Israël na ontdekking van gedode gijzelaars

Een dag na de ontdekking van de lichamen van zes gijzelaars die in de bezette Gazastrook werden vastgehouden, is in Israël een grote staking van start gegaan. De actie van maandag is een initiatief van de machtige Israëlische vakbondscentrale Histadrut, en komt er uit protest tegen het onvermogen van de regering om een einde te maken aan het conflict.

Lees meer »

Hoe een ‘moeilijke tante’ en een man die met nazislogans speelt de Duitse politiek door elkaar dreigen te schudden

In twee Oost-Duitse deelstaten – Thüringen en Saksen – zijn er zondag verkiezingen. Voor het eerst sinds 1932 zal daarbij zo goed als zeker een partij die officieel het label extreemrechts draagt, de grootste worden in een parlement. En niet alleen extreemrechts maakt furore, ook het gloednieuwe BSW: radicaal links met radicaal rechtse accenten. Dit zijn de twee opmerkelijkste kandidaten.

Lees meer »

Belfius Bank krijgt boete van 1 miljoen euro omdat ze klanten niet juist informeerde over risico’s kasbons

Belfius Bank heeft van de FSMA, de markttoezichthouder, een boete van 1 miljoen euro gekregen omdat ze klanten die intekenden op een kasbon, niet de juiste infobrochure heeft verschaft. Ook was de reclame voor de kasbon niet goedgekeurd door de FSMA. Naast de boete moet Belfius ook een nieuw lid met "een goede juridische opleiding" toevoegen aan haar directiecomité.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 47 doden en 206 gewonden nadat Rusland leercentrum en ziekenhuis bombardeert

Zeker 47 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen ook liefst 206 gewonden, volgens de laatste cijfers. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Het grote aantal slachtoffers valt deels te verklaren omdat er een zeer korte tijdspanne

Lees meer »

Offerblok (weer) gestolen uit historische Warandekapel in Heule

Afgelopen weekend is in de Warandekapel in de gelijknamige straat in Heule het offerblok gestolen. Het is niet de eerste keer dat de inhoud gestolen wordt, maar deze keer is de hele kast errond meegenomen. Vraag is wie vandaag zoiets doet, voor het weinige geld dat daarin te vinden is…
The post Offerblok (weer) gestolen uit historische Warandekapel in

Lees meer »