Zanger (35) overleden op podium na knuffel van fan tijdens concert

De Braziliaanse zanger Ayres Sasaki is vorige week op 35-jarige leeftijd op wel erg vreemde wijze om het leven gekomen. Na een knuffel met een fan werd hij op het podium geëlektrocuteerd.

 

Meer krantenkoppen in België

Tordale viert 55ste verjaardag met volksfeest: “Laagdrempelig, maar overweldigend”

Een groot straatfeest waarop iedereen welkom is. Zo wil Tordale zijn 55ste verjaardag vieren. Zonder academische zitting of andere plechtstatigheden. Op zaterdag 21 september van 14 tot 19 uur aan het hoofdgebouw in de Bruggestraat is het zover. Dan is het feesten geblazen.
The post Tordale viert 55ste verjaardag met volksfeest: “Laagdrempelig, maar overweldigend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Superdiverse scholen die diversiteit erkennen hebben meer toppresteerders

De culturele en religieuze diversiteit van leerlingen erkennen en appreciëren, verhoogt de kans dat leerlingen in superdiverse scholen bovengemiddeld of zelfs excellent presteren. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de KU Leuven, dat recent gepubliceerd is in het wetenschappelijk tijdschrift ‘School Effectiveness and School Improvement’. Enkel inzetten op het Nederlands of het spreken van thuistalen door leerlingen bestraffen, verhoogt die

Lees meer »

Pronkstuk van Nationaal Visserijmuseum in Koksijde: potvis Valentijn eindelijk te bewonderen

Potvis Valentijn is opnieuw thuis in Koksijde. 35 jaar nadat hij aanspoelde op het strand van Sint-André in Oostduinkerke. In het Nationaal Visserijmuseum is een nieuwe vleugel volledig aan het skelet gewijd. Dat weegt meer dan één ton en is dertien meter lang.
The post Pronkstuk van Nationaal Visserijmuseum in Koksijde: potvis Valentijn eindelijk te bewonderen appeared first on

Lees meer »

Politie Hageland kan voortaan ook kleine diefstallen meteen beboeten

Daders van kleine winkel- of fietsdiefstallen krijgen in het Hageland voortaan een geldboete die ze meteen moeten betalen. Agenten kunnen zo’n ‘Onmiddellijke Minnelijke Schikking’ (OMS) al uitschrijven bij festivals of fuiven als jongeren bijvoorbeeld drugs op zak hebben. Dat wordt nu uitgebreid naar andere kleine misdrijven.

Lees meer »

Hét sprookje van de sportzomer? Amerikaan pakt emotioneel goud op Paralympics, maand nadat z’n vrouw hetzelfde deed op de Spelen

De innige omhelzing tussen paralympisch atleet Hunter Woodhall (25) en zijn vrouw Tara Davis-Woodhall (25) van gisteravond gaat viraal op sociale media. Vier weken en één dag nadat Tara goud pakte op de Olympische Spelen in het verspringen, deed haar man namelijk hetzelfde op de 400 meter (T62-categorie) op de Paralympics. Het sprookje is compleet.

Lees meer »

Nederlands-Palestijnse onderzoeker over raids op Westelijke Jordaanoever: “Israël heeft besloten dat het kan doen wat het wil zonder de steun van het Westen te verliezen”

Minstens 22 Palestijnen zijn gedood in de grootste militaire operatie van Israël op de Westelijke Jordaanoever in de voorbije twintig jaar. Voor de Nederlands-Palestijnse onderzoeker Mouin Rabbani is het duidelijk. “Israël is tot het besluit gekomen dat het kan doen wat het wil, zonder dat het de steun van het Westen verliest.”

Lees meer »

Open Monumentendag met thema ‘En Route’ in Ieper: “Op tocht langs grote banen, kleine paadjes, spoorwegen en rivieren”

Op zondag 8 september is het opnieuw Open Monumentendag in Ieper. “Met het thema ‘En Route!’ trekken we op tocht langs grote banen, kleine paadjes, spoorwegen en rivieren om stil te staan bij de monumenten en verhalen onderweg. We vieren hoe mensen en ideeën altijd in beweging zijn geweest”, klinkt het bij CO7.
The post Open Monumentendag met thema

Lees meer »