Totaalrenovatie voor clubhuis Verhellestadion: “Een nieuwe mijlpaal voor Oostende”

In het kader van de renovatiewerken aan het Jozef Verhellestadion is beslist om ook het clubhuis te renoveren. Het ontwerp voor de renovatie werd intussen goedgekeurd. Beheerder Farys/TMVW zal nu een omgevingsvergunning aanvragen. Daarna kan de renovatie starten.

Op 3 december 2021 keurde het College van Burgemeester en Schepenen het plan van aanpak voor de renovatie van het clubgebouw op de site van het Jozef Verhellestadion goed. Vervolgens volgde een goedkeuring op de gemeenteraad van 20 december 2021. Het plan van aanpak voorziet een totaalrenovatie van het bestaande clubgebouw. De gunning van de ontwerpopdracht werd toegewezen aan de firma Liniaal Architecten uit Gent. Een laatste stap is de aanvraag van een omgevingsvergunning door beheerder Farys/TMVW.

Het clubhuis dateert van de jaren 50 en is toe aan een doorgedreven renovatie: de technieken zijn sterk verouderd, het schrijnwerk vertoont verschillende gebreken, er is opstijgend vocht in de kleedruimtes en het dak is op verschillende plaatsen lek. Het gebouw krijgt een volledig renovatie met nieuwe kleedkamers, een nieuwe fitnessruimte, aangepast sanitair en een groenzone.

Mijlpaal voor Oostende

“De renovatie van het clubhuis is een nieuwe mijlpaal voor Oostende. Sport is een ontzettend sterke motor om jongeren te laten uitgroeien tot sterke, veerkrachtige persoonlijkheden. Opnieuw zetten we hier een grote stap voorwaarts in het creëren van een dynamische sportomgeving waar jong talent kan groeien en bloeien”, zegt eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA).

Op basis van het ontwerpdossier wordt de totale kostprijs van de renovatie geraamd op 1.131.600 euro, exclusief btw. Het ontwerp werd afgetoetst met een toegankelijkheidsadviseur van Inter Vlaanderen. “Infrastructuur die voldoet aan alle moderne noden zet sportclubs nog steviger op de kaart. Gezien de vlucht vooruit die Hermes Atletiek momenteel neemt, helpen we hen met de renovatiewerken hopelijk nog verder op weg bij de verdere uitbouw en verankering van de club in het Oostendse sportlandschap”, aldus schepen van Vrije Tijd Bart Plasschaert (CD&V).

Eens de omgevingsvergunning op zak kunnen de werken van start gaan. (HH)

The post Totaalrenovatie voor clubhuis Verhellestadion: “Een nieuwe mijlpaal voor Oostende” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Emotionele Karlien hapt naar adem wanneer ze haar bruidegom voor het eerst ziet in ‘Blind getrouwd’: “Niet mijn type”

De eerste twee ‘Blind getrouwd’-koppels zijn een feit. Bij Simen en Larissa zorgde het huwelijk voor fonkelende oogjes, Thomas maakte niet meteen een overdonderende eerste indruk bij de nog net niet hyperventilerende Karlien. Over een hoge gunfactor, gebrek aan pit en een streepje bloot. “Is ’t een boereke? Die zitten er meestal wel goed in.”

Lees meer »

China met ruime voorsprong grootste voertuigproducent ter wereld

China was vorig jaar met voorsprong ‘s werelds grootste producent van voertuigen en goed voor een op de drie (32 procent) geproduceerde voertuigen. Europa was goed voor 20 procent, Noord-Amerika voor 17 procent en Japan en Zuid-Korea voor 14 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Europese autoconstructeurskoepel ACEA.

Lees meer »

Bistro’s en shop AZ Delta Rumbeke zijn voortaan alcoholvrij

Bezoekers en patiënten kunnen voortaan geen alcohol meer kopen in de bistro’s of shop van het AZ Deltaziekenhuis met campussen in Menen, Torhout, Roeselare en Rumbeke. Volgens AZ Delta brengt alcoholgebruik verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom komen er meer alcoholvrije dranken in de plaats. Een glaasje op de kraamafdeling kan wel nog, als bezoekers dat zelf meebrengen.

Lees meer »

VRT ontslaat tv-bazen Ricus Jansegers en Lotte Vermeir na kritisch rapport: “Excuses aan wie zich gekwetst voelt”

De openbare omroep is onthoofd. Vlak voor de start van het nieuwe tv-seizoen zijn creatief directeur Ricus Jansegers (58) en netmanager Lotte Vermeir (39) ontslagen. Dat heeft de VRT-directie onder leiding van CEO Frederik Delaplace vrijdag beslist, na een kritisch onderzoek naar het welzijn op de werkvloer. Jansegers lag al langer onder vuur door zijn manier van leidinggeven, maar het

Lees meer »

Pat Nutrition pakt uit met nieuwe stunt: Kortrijkse spierbundels delen proteïnewater uit ter waarde van 25.000 euro

Palletten met proteïnewater, ter waarde van 25.000 euro, zullen op 11 september op tien verschillende plaatsen in het land verschijnen. Voorbijgangers kunnen er zich dan gratis aan behelpen. De stunt, op poten gezet door de spierbundels van het Kortrijkse Pat Nutrition, moet het belang van gezonde voeding in de verf zetten. “Men kan er eindeloos over blijven palaveren, wij voegen

Lees meer »

Wereldberoemd beeldje van kunstenaar uit Roeselare wordt gevierd met versie in 24-karaats goud

Gardeco Objects, internationale uitgever van kunst- en designobjecten, viert dit jaar de verjaardag van The Visitor met een gouden jubileumeditie. Het iconische beeldje, ontworpen door Roeselarenaar Guido Deleu, wordt onthuld in een jasje van 24-karaats goud en vormt een eerbetoon aan Belgisch design, Braziliaans vakmanschap en Venetiaanse goudambacht. “Dit heeft me echt voldoening. Het is een mooie erkenning”, zegt kunstenaar

Lees meer »

Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’ lijkt compleet van aardbol verdwenen: “Hij wil zijn naam opnieuw veranderen”

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Jelmont vertelde me dat hij

Lees meer »