Stapt Biden uit de race of niet: Amerikakenners laten hun licht schijnen op dé vraag die de hele wereld zich stelt

Het is dé vraag die 335 miljoen Amerikanen – en bij uitbreiding de hele wereld – zich momenteel stelt: zal Joe Biden uit de presidentsrace stappen? En wanneer dan? Twee Amerikakenners geven hun kijk op de situatie. “Eigenlijk is het al te laat.”

 

Meer krantenkoppen in België

Caroline Maes reageert na shockerende ‘Familie’-scène waarin slechterik lijk in stukken snijdt: “Ik heb er zelf niet naar willen kijken”

Sterft de geliefde Mieke Van den Bossche begin januari in ‘Familie’? Dat is de vraag die veel kijkers van de reeks bezighoudt na het zien van de ‘flash forward’ in de seizoensfinale. Daarin lijkt het alsof Mieke het leven laat op haar eigen trouw, met gangster Joris Nuyens. Die laatste vermoordde Miekes zus Leen eerder al op gruwelijke wijze, en

Lees meer »

Treinverkeer tussen De Panne en Koksijde hervat

Het treinverkeer tussen De Panne en Koksijde is sinds dinsdagavond 22.30 uur hervat nadat het een hele dag stil lag toen een vrachtwagen alle bovenleidingen aan een overweg in Veurne afreed. “Onze ploegen waren de volledige dag in de weer met de herstellingen”, zegt Thomas Baeken van Infrabel. Daarbij werd onder meer een werktrein ingezet.
The post Treinverkeer tussen

Lees meer »

Procureur-generaal verlengt schorsing met weddeverlies voor advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen

De advocaat-generaal C.B. uit Gits, die als lid van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) de opgave van het magistratenexamen vooraf bezorgde aan minstens één kandidaat, is in kader van het tuchtonderzoek nog eens drie maanden geschorst met deels weddeverlies. Dat heeft de procureur-generaal in Gent woensdag beslist. Sinds begin maart is de man geschorst nadat de fraude ontdekt

Lees meer »

Vandenbroucke wou miljoenen covidvaccins vernietigen, maar moet ze van rechter eerst allemaal tellen

Het zit minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet mee. Een rechter verbood hem eerder al om 200 miljoen euro aan vervallen covid-vaccins, geneesmiddelen en testmateriaal te vernietigen omdat het “cruciaal bewijsmateriaal” zou kunnen zijn in een dispuut met de firma Medista. Een andere rechter doet er nu een schep bovenop. Vandenbroucke wordt verplicht om élk pilletje en élke flacon

Lees meer »

Voormalig burgemeester Patrick Janssens keert terug met een missie: “Ik ben niet uit op revanche, wel op een trendbreuk”

“Het is niet dat ik de afgelopen twaalf jaar alleen maar heb liggen wenen op de schouders van Gene Bervoets.” Voormalig Antwerps burgemeester Patrick Janssens (Vooruit) is terug, en hij heeft een missie. “Ik heb twee ergernissen over dit stadsbestuur: de autoritaire vorm van besturen en de manier waarop men aan stadsontwikkeling doet. Ik wil meewerken aan een trendbreuk.”

Lees meer »