Reddersfestival Mira d’Or in Oostende aan tweede editie toe: “Hopen op zo’n 1.500 bezoekers”

Na het succes van vorig jaar organiseert de Reddersclub een nieuwe editie van Mira d’Or. “We zorgen voor een echte festivalsfeer”, benadrukt voorzitter Jente Vanhauwaert. Afspraak op zaterdag 27 juli vanaf 17 uur op de site van Duin & Zee op Oosteroever in Oostende.

Iedereen kent wel de vroegere fuif van de vzw Reddersclub die elk jaar werd georganiseerd. Tot de coronacrisis stokken in de wielen stak. Vorig jaar gooiden de jongeren het roer om en kwamen ze met Mira d’Or, een logische verwijzing naar de mirador of het hoge gestoelte van waarop een redder op het strand toezicht houdt. “We trachtten de fuif naar een hoger niveau te tillen en willen de site van Duin & Zee daarom omdopen tot een heus festival. Werkelijk iedereen – huidige en gewezen redders, ouders, jongeren, sympathisanten – zijn meer dan welkom om volledig uit de bol te gaan”, zegt Jente Vanhauwaert. “Naast een groot hoofdpodium hebben we ook een zogenaamde ‘boiler room’ waar uiteenlopende genres aan bod komen om een brede groep aan te spreken.”

Zomerse festivalsfeer

Staan op de planken: Caliente, Rednex, Maxim Bonne, Goose, Maxim Bonne, MrJingles, Gueush, Lucas Cloet, Reeze, Lost, Dyllusion, TheseGuys en SirJacobs. “Ook foodtrucks ontbreken niet: pasta’s, haute dogs ofte verheven hotdogs, burgers en garnaalkroketten staan op het menu. We krijgen onder meer steun van lokale bedrijven Revi en hun merk Seastorm. Cocktails en een toffe lounge zorgen voor een zomerse festivalsfeer.”

De vzw is al een jaar bezig met de organisatie van het eendagsfestival. “Vorig jaar strikten we ongeveer duizend bezoekers. We hopen daar nu een schepje bovenop te doen en 1.200 tot 1.500 mensen te strikken.”

Een ticket in voorverkoop kost 18 euro. Ook aan de deur zijn kaarten te verkrijgen. Alle info vind je op de website reddersclub.be en mirador_festival op Instagram.

The post Reddersfestival Mira d’Or in Oostende aan tweede editie toe: “Hopen op zo’n 1.500 bezoekers” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen

Begin juli presenteerde lijsttrekker Dieter Carron de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Bij de voorstelling stonden nog enkele plekjes open, omdat de partij nog zocht naar enkele specifieke profielen. Ondertussen werden de resterende 6 plaatsen ingevuld.
The post Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Kyky’ heeft goesting: waarom Rode Duivels straks de beste mogelijke versie van Kylian Mbappé krijgen

Bernabéu gaf ‘m zondag een staande ovatie bij zijn applauswissel. En de maandagochtendkranten liggen aan zijn voeten. Kylian Mbappé scoorde dit weekend tweemaal en is nu helemaal los. De Rode Duivels krijgen volgende week maandag in Lyon (tot nader order) een andere Kylian Mbappé te zien dan die in Düsseldorf op 1 juli, toen hij — met een gebroken neus

Lees meer »

Buren zijn boos over plaatsing containerklasjes zonder vergunning van basisschool in Izegem: “Er is zelfs inkijk in de badkamer”

Enkele bewoners van de Baron de Pélichystraat in Izegem kijken sinds de start van het nieuwe schooljaar op een muur van…containerklasjes. Basisschool De Stadsparel plaatste die op zijn speelplaats om in afwachting van een uitbreiding toch plaats te kunnen bieden aan het toegenomen aantal leerlingen.
The post Buren zijn boos over plaatsing containerklasjes zonder vergunning van basisschool in Izegem:

Lees meer »

Pat Nutrition pakt uit met nieuwe stunt: Kortrijkse spierbundels delen proteïnewater uit ter waarde van 25.000 euro

Palletten met proteïnewater, ter waarde van 25.000 euro, zullen op 11 september op tien verschillende plaatsen in het land verschijnen. Voorbijgangers kunnen er zich dan gratis aan behelpen. De stunt, op poten gezet door de spierbundels van het Kortrijkse Pat Nutrition, moet het belang van gezonde voeding in de verf zetten. “Men kan er eindeloos over blijven palaveren, wij voegen

Lees meer »

Cédric Sorton uit Sint-Idesbald is finalist Eerste Kok van België 2025

Feest in restaurant Oh aan de Koninklijke Baan 289: chef en eigenaar Cédric Sorton (44) is door de leesjury van de prestigieuze Club Prosper Montagné geselecteerd om deel te nemen aan de grote finale van de jaarlijkse wedstrijd Eerste Kok van België 2025. “We zijn er klaar voor. Koken met natuurlijke producten is mijn grote passie. We kijken er naar

Lees meer »

Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars”

Zaterdagmorgen trapte Trots op Oostende, de kartellijst van Open VLD, CD&V en Groen, de campagne voor de lokale verkiezingen letterlijk op gang. Hun programma telt elf thema’s. “We hebben geluisterd naar de Oostendenaars, verschillende ideeën verzameld en alles samengebracht tot ons programma”, zegt lijsttrekker Bart Tommelein.
The post Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars” appeared

Lees meer »

500 figuranten en 46 groepen zweten zich te pletter tijdens vernieuwde Bruegelstoet in Wingene: “Vooral leute brengen”

“We willen leute brengen tussen de mensen”, was het opzet van de vernieuwde Wingense Breugelstoet en dat is precies waarin het Bruegelcomité op een snikhete zondag geslaagd is. Niet minder dan 500 figuranten en 46 groepen zorgden voor een gevarieerd schouwspel, waarin talloze spreuken van Pieter Bruegel mooi uit de verf kwamen.
The post 500 figuranten en 46 groepen

Lees meer »