Populair restaurant Bistro Dhôme houdt er binnenkort mee op: “Nieuw concept in Kortrijk, automaat blijft gevestigde waarde in Menen”

Start countdown voor Bistro Dhôme. Het gastronomische restaurant in de Bruggestraat in Menen stopt op 31 augustus dit jaar. Katija Sturica en Dorian Parmentier starten met een nieuw culinair avontuur in Kortrijk. De automaat in Menen – intussen een gevestigde waarde – blijft wél bestaan.

Eerst als Dubrava, daarna als Bistro Dhôme gooien Katija Sturica en haar dochter Dorian Parmentier al bijna twaalf jaar hoge culinaire ogen in Menen. Hun stekje in de Bruggestraat werd al snel een trekpleister voor de fijnproever, wat ook een mooie score van 13 op 20 in Gault&Millau opleverde.

Nu komt er een einde aan dit verhaal. Reserveren kan nog tot 31 augustus, op 1 september wordt het hoofdstuk Bistro Dhôme officieel afgesloten. “Doordat we ook heel wat werk hebben met onze automaat en met de traiteurdiensten, werd onze keuken en opslagplaats te klein”, geeft Dorian de reden van de stopzetting van het restaurant aan.

Ze blijft wel in de potten roeren, maar dat zal vanuit een nieuw pand in de Leiestraat in Kortrijk zijn. “Het was een opportuniteit. We wilden niet per se naar Kortrijk, maar dat pand was een kans die we niet konden laten liggen”, klinkt het.

Nieuw concept

Vanuit Kortrijk willen de dames zich voornamelijk focussen op de traiteurdiensten. Een restaurant komt er dus niet. “Met pijn in het hart, want het blijft echt een passie”, meent Dorian. “Maar het werd moeilijk te combineren.”

Met het restaurant verdwijnt ook de naam Bistro Dhôme. “We gaan voor een volledig nieuw concept en nieuwe branding en dus ook een nieuwe naam. Veel kunnen we nog niet prijsgeven, maar we werken er volop aan. Zo blijven we onze creativiteit uitdagen. Het wordt een frisse start.”

De Menenaar hoeft echter niet te wanhopen. De gerechten van Dorian en haar team zullen nog altijd worden verkocht in de automaat in de Yvonne Serruysstraat. “We zijn echte Menenaars, dus we konden niet helemaal wegtrekken. We blijven dezelfde kwaliteit aanbieden, al zal dat dus onder een nieuwe naam zijn”, drukt Dorian de klanten op het hart. (JDr)

The post Populair restaurant Bistro Dhôme houdt er binnenkort mee op: “Nieuw concept in Kortrijk, automaat blijft gevestigde waarde in Menen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onweer met veel neerslag en bliksem trekt over ons land: weggewaaide dakpannen in Glabbeek en kerkklokken slaan op hol in Boom na vermoedelijke blikseminslag

Een flink onweer trok vanavond over ons land. In Vlaanderen was er op veel plaatsen sprake van bliksem, felle regen en hagel. In Glabbeek waaiden enkele dakpannen van een woning en in Boom werd de kerktoren naar verluidt getroffen door de bliksem, waardoor de klokken een tijdlang onophoudelijk bleven luiden. In Wallonië staan dan weer verschillende wegen blank en zijn

Lees meer »

Flandria en Superia-expo herenigt één eeuw gebroeders Claeys onder één dak: “Familie en verzamelaars tonen uitzonderlijke stukken”

Op Open Monumentendag herleeft de rijke geschiedenis van Flandria en Superia in Zedelgem. Het weekend van 7 en 8 september kan je in de oude werkhuizen terug in de tijd duiken tussen kleurrijke rijwielen en verwarmingstechniek. Wat de kunde van de familie Claeys en de werknemers sociaal betekenden is te zien en te horen in de Sint-Elooikerk.
The post

Lees meer »

Federale onderhandelaars maken doorstart: Prévot om 10u15 op audiëntie bij koning – Vlaams formateur Diependaele start met eerste gesprekken over ‘landingsnota’

Bemiddelaar Maxime Prévot (Les Engagés) probeert de brokken te lijmen na de mislukte formatieopdracht van Bart De Wever (N-VA). Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zet zich schrap voor de eindsprint. En in Brussel is de puzzel nog altijd niet gelegd. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Bijna 200.000 kinderen in Gaza al gevaccineerd tegen polio – 5 doden bij Israëlische aanval op Westelijke Jordaanoever

De eerste fase van een grootschalige vaccinatiecampagne tegen polio in Gaza is succesvol afgerond, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In die eerste fase hebben bijna 200.000 kinderen in het midden van het Palestijnse gebied hun eerste dosis gekregen.. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Nederland neemt dienstplicht weer onder de loep

De Nederlandse regering investeert miljarden in nieuwe tanks, vliegtuigen, fregatten en moderne wapensystemen voor het leger. Maar die moeten ook bediend worden, zo staat in een Defensienota die donderdag werd besproken. “Met beroepsmilitairen en reservisten alleen komen we er niet meer”, klinkt het. En dus wordt de dienstplicht weer onder de loep genomen.

Lees meer »

ESA lanceert nieuwe satelliet die waterkwaliteit, natuurrampen en methaanuitstoot beter in kaart kan brengen

Komende nacht wordt een nieuwe Europese satelliet gelanceerd die meer en betere data zal verzamelen over onze planeet. De Sentinel-2C, ontwikkeld en beheerd door de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, gaat onder meer beter de methaanuitstoot en de waterkwaliteit in kaart kunnen brengen. De lancering is gepland voor 3.50 uur Belgische tijd en wordt toch nog een beetje spannend wegens de voorgeschiedenis

Lees meer »

Eerste competitiematch KVDO eindigt in gelijkspel

KV Diksmuide-Oostende, ongetwijfeld de meest besproken ploeg uit de amateurreeksen, trapte het nieuwe seizoen op gang tegen favoriet Wielsbeke. De derby eindigde op een gelijkspel.
The post Eerste competitiematch KVDO eindigt in gelijkspel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Meer armoede, meer geweld en meer migratie.” Professor Holslag voorspelt de gevolgen van Chinese miljarden in Afrika

Hij zit nochtans zelf krap bij kas door de sputterende economie, maar toch strooit de Chinese president Xi Jinping met miljarden in Afrika. Welgeteld 45 miljard euro voor de de volgende 3 jaar. Een vergiftigd geschenk, zo beschrijft professor internationale politiek Jonathan Holslag de gulle hand van China. “Het is zoals de Europese kolonialen uit de vorige eeuwen. Alleen sturen

Lees meer »

Hoe verboden sketch over Jan Jambon vuur aan lont stak: de échte reden achter ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir

Het merendeel van het VRT-personeel noemt Lotte Vermeir (39) ‘joviaal, intelligent en integer’, maar toch werd de VRT-netmanager na intern onderzoek de laan uitgestuurd. Ze kon geen vuist maken in een omgeving vol spierballenrollende alfamannetjes, zo blijkt, maar er was ook de metersdiepe vete met VRT-CEO Frederik “politiek schoothondje” Delaplace. “Hij wilde het onderzoek aangrijpen om van Lotte af te

Lees meer »