LIVE GENTSE FEESTEN. Zodra temperatuur daalde, steeg het aantal bezoekers in de binnenstad

De Gentse Feesten zijn gisteren van start gegaan. Tien dagen lang palmt het gratis stadsfestival het centrum van Gent volledig in. Op dag 1 werd de sleutel overhandigd aan de feestenburgemeester en Raymond van het Groenewoud mocht de Feesten openen. De hitte zorgde ervoor dat het niet meteen druk was, maar ‘s avonds kwamen de Gentenaars wel massaal naar buiten. Mis niets van deze Gentse Feesten in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof Brazilië bekrachtigt blokkade X

Het hooggerechtshof in Brazilië heeft het tijdelijke verbod op berichtendienst X in het Zuid-Amerikaanse land bekrachtigd. Dat meldt de website van het hof op maandag. Een meerderheid van een panel van vijf rechters dat zich over de kwestie boog, schaarde zich achter Alexandre de Moraes, de rechter die het socialmediaplatform blokkeerde.

Lees meer »

Climaxi en Groen willen dat Waregems stadsbestuur druk zet om voormalige stortplaats te saneren: “Niet passief toekijken”

Climaxi voerde dinsdagavond vlak voor de gemeenteraad actie om de vervuiling rond de voormalige stortplaats Ghistelinck aan te kaarten. De milieugroep en de Waregemse Groen-afdeling willen dat het stadsbestuur druk uitoefent op OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) om een grondige sanering af te dwingen. Maar over de resultaten van de laatste studies klinken tegenovergestelde beweringen.
The post Climaxi en Groen

Lees meer »

Hierop lopen de Vlaamse onderhandelingen tijdelijk vast, maar er is één reden om te denken dat het binnenkort toch nog lukt

Vijf weken voor de lokale verkiezingen is het steeds moeilijker om toegevingen te doen en onpopulaire maatregelen te verkopen. En dus krijgt ook het tweede compromisvoorstel van Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) een onvoldoende van CD&V en Vooruit. Ze zien te weinig extra investeringen. Toch is er één goede reden waarom we binnenkort wél een nieuwe Vlaamse regering krijgen. Van

Lees meer »

Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne

Na een grondige voorbereiding voerde de politiezone VLAS op donderdag 5 september een gerichte actie uit in het kader van een drugsonderzoek in Kuurne. Daarbij vond een huiszoeking plaats in een woning. Dit gebeurde in samenwerking met het parket.
The post Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »