KW Zomertip: De favorieten vanGino Kesteloot

Gino Kesteloot is de sterke man achter Kortrijk Drumt en runt naar eigen zeggen de meest spectaculaire en meest professionele drumschool van België. Gino kan zelf al terugblikken op een heel lange, rijkgevulde drumcarrière. Ook met zijn band The MG’s Brothers schuimt hij podia af in heel Vlaanderen. Hier deelt de drummer uit Heule zijn tips en adresjes in de Leiestreek.

1. Mooiste plekje

“Het mooiste plekje in de Leiestreek is zonder twijfel gelegen in Kortrijk. De Broeltorens vind je aan de Broelkaai en Verzetskaai. Een brug over de Leie verbindt de twee torens. Het zijn een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, maar voor mij hangt er ook een on-ge-loof-lijk mooie herinnering aan vast. De tweede editie van Kortrijk Drumt in 2018 vond er plaats. Daar aan de verlaagde Leieboorden hebben we er met maar liefst 250 drummers een stevige lap op gegeven. Het was fantastisch!”

2. Geheime tip

“Een geheime tip of een geheim plekje kan ik het niet noemen, maar als ik me even wil afzonderen, ga ik wandelen in het Begijnhofpark in Kortrijk. Ik heb mooie herinneringen aan die plek. Ik werd er in 1969 samen met Will Tura gefilmd voor het programma Echo op de toenmalige BRT. Ik kwam in beeld als de jongste drummer van België. Als ik aan dat moment terugdenk, roept dat emoties bij me op en word ik terug gekatapulteerd naar dat moment. Pure nostalgie!”

3. Culinair genieten

Brasserie Victoria in Kortrijk is onze favoriete culinaire hotspot. Je kunt er niet bedrogen worden. De gerechten zijn er altijd lekker en je kunt er rustig en aangenaam tafelen. Op Moederdag, Vaderdag en tal van andere feesten die ze er organiseren, treden we er zo goed als altijd op met The MG Brothers. Culinaire adresjes kun je het niet noemen, want je kunt er niet eten, maar ik wil hier ook nog mijn twee favoriete cafeetjes tippen in Kortrijk: het gezellige buurtcafé Casa Verdi en ’t Postje, het kleinste kroegje van Kortrijk.”

4. Fijn winkelen

“Ik zal er geen doekjes om winden: ik ben een man die wél graag shopt. Meer zelfs, ik zie er graag piekfijn uit en zet mezelf graag in het nieuw. De puntjes op de ‘i’, dat is voor mij heel belangrijk. Zo heb ik ook de kuisziekte: de auto’s, het huis en mijn kleding moeten er onberispelijk proper uitzien. Noem het gerust een familietrekje. Kleding en schoenen shoppen doe ik in K in Kortrijk en in de Voorstraat. Ik heb geen favoriete winkels, ik koop waar ik mooie dingen vind. Waar je me wel nooit zal vinden, is in een onlineshop. Ik moet kleren voelen en passen.”

The post KW Zomertip: De favorieten vanGino Kesteloot is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Noèmi Zinga is amper 17 en nu al kandidate voor gemeenteraadsverkiezingen in Genk: “Meer mét jongeren praten in plaats van over jongeren”

Ze viert op amper 2 weken vóór de gemeenteraadsverkiezingen haar 18e verjaardag en ze voldoet daarmee nét op tijd aan de voorwaarden om zich kandidaat te mogen stellen. De Genkse Noèmi Zinga (17) start het nieuwe schooljaar vandaag in het 6e jaar Humane Wetenschappen in het Sint-Jozefinstituut in Bokrijk, maar staat nu al op de 9e plaats op de lijst

Lees meer »

Afscheid van het geheugen van KW: Jos Remaut gaat na veertig jaar met pensioen bij De Krant van West-Vlaanderen

Na liefst 40 jaar bij De Krant van West-Vlaanderen gaat Jos Remaut met pensioen. Vier decennia lang volgde Jos het reilen en zeilen in onze provincie van erg dichtbij. We noemden hem daarom ook preus ‘ons geheugen’. In vier sleutelmomenten laten we Jos terugblikken op zijn rijkgevulde carrière.
The post Afscheid van het geheugen van KW: Jos Remaut gaat

Lees meer »

Soncotra Poperinge kijkt uit naar nationaal volleybal

Volleybalclub Soncotra Poperinge hield een ploegvoorstelling in De Lovie. Voorzitter Patrick Schatteman blikt vooruit op het nieuwe seizoen, dat volgende week van start gaat.
The post Soncotra Poperinge kijkt uit naar nationaal volleybal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Expo viert 80 jaar bevrijding van Maldegem

Het is precies 80 jaar geleden dat Maldegem werd bevrijd van de nazi’s. Om stil te staan bij deze bijzondere verjaardag, organiseert vzw België-Canada met steun van de gemeente de tentoonstelling ‘Maldegem bevrijd, 1944-2024’. De tentoonstelling is het werk van Benedict Braet, Bart Bousery, Frank Raeman en Eric Verstraete en belicht de oorlogsgeschiedenis van Maldegem,
The post Expo viert

Lees meer »

Blinken maandag naar Londen om over Midden-Oosten en Oekraïne te praten – Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Audi Vorst krijgt geen nieuw model meer. Waarom het voor 3.000 werknemers hopen is op Chinezen

Op een bijzondere ondernemingsraad dinsdag liet het bestuur van Audi Brussels de sociale partners weten dat de fabriek geen nieuw model toegewezen krijgt eens de productie van de Q8 e-tron volgend jaar wordt stopgezet. “Dat betekent een sluiting van de fabriek”, zeggen de vakbonden. Audi zelf vindt dat uiteraard allemaal te voorbarig. Maar heeft het bedrijf nog toekomst om er

Lees meer »

551 zonnepanelen op daken van Duin en Zee

Stad Oostende blijft zich voort inzetten om klimaatneutraal te worden. De afgelopen maanden kwamen er maar liefst 551 zonnepanelen op de daken van Duin en Zee, die in totaal ongeveer 213.000 kWh per jaar zullen opleveren.
The post 551 zonnepanelen op daken van Duin en Zee appeared first on KW.be.

Lees meer »