“Hij was nog nooit zo skinny”: op zoek naar het geheim achter de beste versie ooit van Tadej Pogacar

Sportief manager Joxean Matxin is formeel: “Dit is de beste Tadej Pogacar die ik al heb gezien.” De geletruidrager zelf én de rest van het peloton kunnen enkel beamen, maar wat is de verklaring daarvoor? “Zoek niet naar één reden. Het is de optelsom van veel kleine”, klinkt het bij UAE, waar ze vooral zoeken naar Mou55981652. Een achtergrondverhaal. 

Meer krantenkoppen in België

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk maakt lijst en enkele speerpunten bekend: “Handen uit de mouwen, samen Kortrijk bouwen”

Op maandag 2 september presenteerde Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk hun 41 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Kandidaat-burgemeester Ruth Vandenberghe heeft een sterk team achter zich, met ervaren politici en getalenteerde jongeren. Onder het motto ‘Handen uit de mouwen, samen Kortrijk bouwen’ lichtte Ruth de eerste programmapunten toe. TBSK wil dat alle Kortrijkzanen samen bouwen aan een Groene, Veilige,

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman (18) met bajonet rondliep in München: politie denkt dat schutter aanslag wilde plegen op Israëlisch consulaat

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige man een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist.

Lees meer »

Schade aan bovenleiding in Beernem: één spoor tussen Brugge en Aalter in gebruik

De herstellingswerkzaamheden aan de bovenleiding tussen Oostkamp en Maria-Aalter verlopen moeizamer dan verwacht. Tientallen medewerkers van Infrabel werken in ploegen de klok rond, meldt de spoorwegnetbeheerder. Maandagmiddag is een van de drie sporen al in gebruik.
The post Schade aan bovenleiding in Beernem: één spoor tussen Brugge en Aalter in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Irène blaast 102 kaarsjes uit in wzc Ter Linde

In woonzorgcentrum Ter Linde is Irène Decuypere 102 jaar geworden. Dit werd gevierd met de familie, bewoners en een bezoek van het gemeentebestuur.
The post Irène blaast 102 kaarsjes uit in wzc Ter Linde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verpleegkundige (36) voor rechter na dood van rusthuisbewoonster (77): “Eenmalige vergissing die menselijk is”

Een 36-jarige verpleegkundige riskeert te worden veroordeeld voor onopzettelijke doodslag nadat ze een medicatiefiche onjuist had overgeschreven. Een 77-jarige bewoonster kreeg wekenlang een verhoogde dosis Ledertrexate en stierf aan acute complicaties. “Mijn cliënte heeft een vergissing gemaakt, maar het is wel de arts die de voorschriften ondertekende en de medicatie liet toedienen”, klinkt het bij de verdediging.

Lees meer »

Reclames zien over gokken, zet aan tot gokken

Wie geregeld communicatie van gokbedrijven ziet passeren, gaat “gokken normaler vinden, én ook meer de illusie hebben dat je controle hebt over de uitkomst van het gokken”. De kans dat iemand daardoor effect een gokje waagt, stijgt ook. Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent naar het gokgedrag van Vlamingen tijdens het voorbije EK Voetbal — 1.600 mensen deden

Lees meer »

Emotionele dag in Duitsland: Luke Littler en Peter Wright barsten (elk om andere reden) in tranen uit op het podium’

Het was een emotionele zondag op het German Darts Championship, deel uitmakend van de Euro Tour. Peter Wright (54) pakte éindelijk zijn eerste titel van het seizoen en was eerder op de dag al in tranen uitgebarsten. Hetzelfde deed zijn tegenstander Luke Littler (17), maar dan om een heel andere reden. Zijn beste vriend had immers net zijn vader verloren.

Lees meer »