Het Gemeentelijk Groencomiteit Hooglede mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen

Onlangs werd het bestuur van het Gemeentelijk Groencomiteit ontvangen op het gemeentehuis van Hooglede naar aanleiding van hun 50-jarig bestaan. Ook Tuinhier, geleid door hetzelfde bestuur, bestaat 40 jaar. Op diezelfde dag was er ook een Opentuindag en de inschrijvingen van de bebloemingsactie werden gelanceerd.

“Het Gemeentelijk Groencomiteit Hooglede werd opgericht eind 1973 met als doel de gemeente groener te maken. We wilden met de medewerking van de inwoners zoveel mogelijk tuinen, gevels en voortuinen opsmukken tijdens een bebloemingsactie. In 1978 werd een mooie diamontage getoond in de gemeente en een bijzondere actie werd op poten gezet om de gevelversieringen te promoten in de dorpskern. Later volgden nog fotoprijskampen waarbij de deelnemers de plaats van de foto moesten lokaliseren. Begin de jaren 80 hielden we een officiële prijsuitreiking tijdens een quizavond, uiteraard met als centrale thema bloemen en planten. In 1985 besloten we om de jeugd actief te betrekken bij ons gebeuren. Leerlingen uit vier scholen schreven hun indrukken neer over de appreciatie voor de tuin van hun ouders. Een jaartje later werd het voorzitterschap van Willy Pattyn naar Gerard Sentobin overgeheveld en gingen we voor het eerst op groepsreis. Na tien jaar voorzitterschap besloot hij de fakkel door te geven aan Eric Vandepitte. In 2009 gaf Eric het voorzitterschap door aan Rene Van Isacker, maar doorheen de jaren werd de belangrijkste doelstelling behouden: de jaarlijkse bebloemingswedstrijd. In 2023 beslisten we om ook Gits op te nemen in de werking en sindsdien helpen Rik Vanderper en Pieter Declercq onze werking draaiende te houden.”

Lezingen

“Vandaag worden nog steeds lezingen gegeven om onze kennis te verrijken en elk jaar is er een videomontage van de bezochte deelnemers. De aandacht wordt nog steeds gevestigd op gevelversieringen, voortuinen, hoeveversieringen dus kortom, alles wat zichtbaar is vanop de straat. Naar tweejaarlijkse gewoonte organiseren we bij het begin van de zomervakantie onze Opentuindag. We bezoeken de tuinen van enkele laureaten van vorige gemeentelijke bebloemingswedstrijd”, aldus de bestuursleden van het Groencomité en Tuinhier.

Het huidige bestuur bestaat uit voorzitter René Van Isacker en secretaris Frans Demuynck. Leden zijn Geert Debusschere, Pieter Declercq, Roger Deleu, Tine Goethals, Isidoor Vandenbussche, Rik Vanderper en Koen Verhoest. (EVG)

The post Het Gemeentelijk Groencomiteit Hooglede mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verkeershinder na botsing tussen vrachtwagen en auto op kruispunt

Op het kruispunt van de Brugsesteenweg met de Monnikshoekstraat in Veurne kwam het dinsdagmiddag tot een verkeersongeval. Een Peugeot met Duitse nummerplaten en een vrachtwagen kwamen er met elkaar in botsing.
The post Verkeershinder na botsing tussen vrachtwagen en auto op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Harry schakelt adviseurs in om terugkeer naar koningshuis te realiseren: “William lacht hartelijk met dat plan”

Prins Harry (39) is beu om zich steendood te vervelen in de VS. In alle geheim plant de Britse prins een comeback naar het koninklijk paleis. Daarvoor schakelde hij adviseurs in uit zijn verleden, stuk voor stuk mensen die hij vertrouwt. “Het is hem duidelijk geworden dat zijn koninklijke kringen veel betrouwbaarder zijn dan die uit de VS”, klinkt het.

Lees meer »

Visser Ronny (61) wierp koppel reddingsboei toe nadat hun zeiljacht zonk: “Het ging allemaal razendsnel”

De twee Nederlanders die vrijdag hun zeiljacht zagen zinken na een botsing met de nieuwe strekdam in Blankenberge, kwamen ervan af met een nat pak. En daar mogen ze ook een alerte visser voor bedanken. Ronny Oosterlynck (61) wierp hen letterlijk een reddingsboei toe vanop het nabijgelegen staketsel. “Zo hebben ze zich uiteindelijk kunnen vastklampen”, zegt hij.

Lees meer »

Bruggeling Hussain Khan Shafqat (Vlaams Belang): “Onze partij is niet tegen vreemdelingen”

Met Hussain Khan Shafqat heeft het Vlaams Belang een opmerkelijk figuur op zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge staan: een Pakistaan, die zelf zijn land ontvluchtte, en in de Refuge uitgeprocedeerde asielzoekers overtuigt om terug te keren.
The post Bruggeling Hussain Khan Shafqat (Vlaams Belang): “Onze partij is niet tegen vreemdelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

12-jarige broertje werd eerst doodgestoken: Italiaanse tiener die hele gezin vermoordde vertelt speurders wat zich in het huis heeft afgespeeld

Hij stak hen één voor één dood: eerst zijn kleine broertje dat naast hem lag te slapen en daarna zijn mama en papa. Na een nacht vol leugens brak de 17-jarige Riccardo C. en ging hij over tot volledige bekentenissen over de familiemoord in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlak bij Milaan. Dit is wat er zich achter de muren

Lees meer »

Wat mag Woumen verwachten na verkiezingen van 13 oktober?

Oc Walnes was aardig volgelopen op maandag 2 september voor het eerste en enige politieke debat n.a.v. de verkiezingen voor een nieuwe Diksmuidse gemeenteraad. Ruim 120 aanwezigen – waarvan een heel groot deel fans van de diverse partijen – werden door Manu Mackelberghe, voorzitter in lopende zaken van het bewonersplatform, verwelkomd.
The post Wat mag Woumen verwachten na verkiezingen

Lees meer »

Duitse touroperator FTI laat schuldenberg van 1 miljard achter

Het Duitse reisconcern FTI, het derde grootste van Europa, laat een schuldenberg van 1 miljard euro achter, zo bleek maandag op de rechtbank van München. Het bedrijf startte drie maanden geleden een insolventieprocedure op maar blijkt niet meer te redden. De rechter startte maandag de vereffening.

Lees meer »

Eerste schooldag in Kiev start in mineur na grote Russische luchtaanval op Oekraïense hoofdstad

Het Russische leger heeft afgelopen nacht een grote raket- en droneaanval uitgevoerd op verschillende plaatsen in Oekraïne, waaronder ook op de hoofdstad Kiev. Oekraïense troepen zijn er naar eigen zeggen in geslaagd om het merendeel van de projectielen neer te halen, maar de brokstukken hebben wel veel schade veroorzaakt. Door de bombardementen is de eerste schooldag voor Oekraïense studenten gestart

Lees meer »