Goud voor Luc en Marleen uit Kachtem

In de Sint-Vincentiusschool vond het gouden huwelijksjubileum plaats van Luc Carrette (73) en Marleen Demeulenaere (69) uit de Kerkestukstraat. Luc is afkomstig van Rumbeke en Marleen van Ardooie, ze trouwden op 6 juli 1974 in Izegem.

Luc zag het levenslicht in Rumbeke, het gezin verhuisde later naar de Nachtegaalstraat in Emelgem. Aan het Sint-Jozefscollege studeerde hij af als boekhouder. Na zijn legerdienst ging hij aan de slag bij de firma Pardoe in Roeselare. Toen het bedrijf ermee ophield, maakte hij de overstap naar het bedrijf Boucquillon, eerst in Kortrijk en later in Deerlijk, waar hij tot zijn pensioen bleef werken.

In zijn vrije tijd was hij postzegelverzamelaar en onderhield hij een aquarium. Hij woonde ook graag wielerwedstrijden bij, net als de motorcrosswedstrijden van zoon Davy destijds. Hij was ook graag bezig in zijn tuin en zijn ‘kot’. Luc stond eveneens altijd klaar om een handje toe te steken, niet alleen bij zoon Kevin en partner Lynn, maar ook bij de fanfare en het toneel.

De hobby’s van Marleen zijn vooral handwerk, knutselen, helpen bij de fanfare of het toneel maar vooral de opvang van kleinkind Lilly. Marleen kwam ter wereld in Ardooie en liep daar ook school, later kwam ze in Izegem wonen. Ze werkte in de schoennijverheid achtereenvolgens bij Tanghe en Driegelinck. Toen ook dit laatste bedrijf stopte werd ze poetshulp bij het PWA tot aan haar pensioen.

Trouw van een neef

Luc en Marleen leerden elkaar kennen op het huwelijk van een neef van Luc die trouwde met een nicht van Marleen. In die tijd ontmoetten ze elkaar in cafés als De Magic, De Sterre en café Elvis. Op 6 juli 1974 trouwden ze en vestigden ze zich in de Krekelstraat. Een jaar later zag zoon Davy het levenslicht. Ze verhuisden naar de Rozemarijnstraat in Kachtem en het gezin werd er nogmaals uitgebreid met zoon Kevin.

In 1996 werd het gezin zwaar op de proef gesteld door het motorsportongeval van zoon Davy. Zijn herstel stond voorop, zonder daarbij ook Kevin uit het oog te verliezen. In 1998 werd een aangepaste woning gebouwd in de Kerkestukstraat. Davy werd in 2012 dooppeter van Babette, die op regelmatige basis opgevangen werd in het gezin. Eens ze groter werd, bleef ze kind aan huis en met de geboorte van kleinkind Lilly op 2 december 2019, dochter van Kevin, was het familiegeluk compleet. In de Sint-Vincentiusschool, waar het jubileumfeest plaatsvond, vielen de jubilarissen van de ene verrassing in de andere. Niet alleen kwam de fanfare langs, ook een delegatie van het schepencollege kwam er de geschenken overhandigen.

The post Goud voor Luc en Marleen uit Kachtem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Met fanfare op kop richting kiezer: Groen Bredene stelt programma en kandidaten voor met muzikale wandeling

Groen Bredene heeft zijn campagne voor de lokale verkiezingen op hoogst originele manier afgetrapt. Onder de muzikale begeleiding van een Dixieland band trokken lijsttrekker Bruce Verburgh en zijn gevolg door de Bredense wijken. “Een leuke manier om ons programma en de kandidaten voor te stellen, toch? En zeg nu zelf, dat deur aan deur van al die partijen, daar hebben

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Dressuurteam strandt op 7de plaats, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Pascal Kerkhove signeert boek over overleden mama: “Waregem blijft voor altijd in mijn hart zitten”

In juni bracht Pascal Kerkhove zijn debuutroman ‘Dag ma, blijf je nog even?’ uit, waarin hij het verhaal van zijn overleden moeder, Andrea Algoet, vertelt. Ze leed de laatste 2,5 jaar van haar leven aan dementie, en overleed anderhalf jaar geleden op 90-jarige leeftijd. Vorige zaterdag hield Pascal een signeersessie in de Standaard Boekhandel in Waregem.
The post Pascal

Lees meer »

Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden

Het Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden. Zo onderstreept Musea Brugge dat echt iedereen zich welkom moet voelen. In de mate van het mogelijke, want in historische gebouwen doe je niet wat je wilt.
The post Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drankenproducent Ricard gaat niet samenwerken met voetbalclub PSG, na woede bij supporters van aartsrivaal Marseille

De aangekondigde samenwerking tussen de Franse sterkedrankengroep Pernod Ricard en voetbalclub Paris-Saint-Germain (PSG) gaat niet door. De wortels van het bedrijf liggen namelijk in de Franse stad Marseille en de deal veroorzaakte daarom heel wat protest bij de lokale club Olympique Marseille, de grote aartsrivaal van PSG. De fans van Olympique Marseille beloofden om geen druppel pastis van Pernod Ricard

Lees meer »

HERBEKIJK. Evenepoel en Alaphilippe helpen Magnier aan winst: bekijk hier de volledige eerste uitzending van de Tour of Britain

Zin om de uitzending van de openingsetappe in de Ronde van Groot-Brittannië te herbekijken? Dat kan op deze pagina! Kijk hieronder als HLN-abonnee naar rit 1, waarin tweevoudig olympisch kampioen Remco Evenepoel zijn terugkeer in competitie vierde na de Spelen. En onze landgenoot liet zich ook meteen gelden, onder meer in dienst van ploegmakker Paul Magnier. De talentvolle sprinter, amper

Lees meer »

Dochter van Dominique Pélicot doet haar vader breken in rechtszaal: “De man in wie ik het volste vertrouwen had, fotografeerde me naakt”

Op de vijfde dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn vrouw tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft zijn dochter de rechtszaal toegesproken. De 45-jarige Caroline Darian (een pseudoniem, red.) noemde haar vader “ongetwijfeld een van de ergste seksuele roofdieren van de afgelopen twintig jaar”. Naast haar moeder Gisèle (72) was

Lees meer »