Eerst nog broeierig warm, vanaf vanmiddag code geel voor onweer: Brussel sluit parken en Zoniënwoud

Sinds 14 uur geldt voor een groot gedeelte van het land code geel voor onweer. Na een broeierig warme dag, kan het fel gaan regenen en waaien: vanmiddag nog lokaal, maar in de loop van de avond en nacht kan het overal fel gaan onweren. Omdat er windstoten tot 80 km/u kunnen zijn, worden in Brussel deze middag de parken en bossen gesloten. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE FORMULE 1. Norris is zijn eerste plek meteen kwijt aan ploegmaat Piastri, Verstappen schuift plaatsje op

De Formule 1 zomerstop is achter de rug en na Zandvoort trekken de F1-piloten dit weekend naar het Italiaanse Monza, de thuishaven van Ferrari. Vorige week was Lando Norris (McLaren) duidelijk sneller dan drievoudig wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) en ook dit weekend pakte de Brit uit in de kwalificaties met een nieuwe pole-positie. Verstappen begint pas vanaf positie 7.

Lees meer »

VV Emelgem-Kachtem (3C) tevreden over transfers

VV Emelgem-Kachtem uit derde provinciale C zag enkele sterkhouders vertrekken of stoppen en ging op zoek naar nieuwe spelers om het seizoen aan te vangen. T1 Geoffrey Barre is tevreden met de nieuwe spelers en de uitstekende voorbereiding.
The post VV Emelgem-Kachtem (3C) tevreden over transfers appeared first on KW.be.

Lees meer »

AfD wordt het grootst in Thüringen

Voor het eerst in de naoorlogse geschiedenis wint extreemrechts een Duitse deelstaatverkiezing. De AfD wordt volgens exitpolls de grootste partij in Thüringen. In Saksen zouden de christendemocraten nipt het grootst blijven.

Lees meer »

Brandweer moet migrant bevrijden die klem raakt tussen rijdende vrachtwagen in Veurne: “Hij heeft veel geluk gehad”

De hulpdiensten moesten donderdagochtend vroeg uitrukken om een man te bevrijden die geklemd zat tussen de cabine en trailer van een vrachtwagen in Veurne. Het was een passant die de man geklemd zag zitten tussen de rijdende vrachtwagen. “Het gaat om een transmigrant, maar we konden hem nog niet identificeren. Hij heeft veel geluk gehad”, zegt korpschef Peter Billiouw van

Lees meer »

Flandrien Ivan vecht op één been voor Oekraïne: “Mijn vriend stapte 150 meter verder óók op een landmijn. Samen hadden we nog twee benen”

De Vlaamse Oekraïner Ivan (34) vecht al tweeënhalf jaar aan het Oekraïense front. De laatste acht maanden op één been. Hij trapte op een mijn toen hij drie kilometer achter de vijandelijke linie een creperende collega wilde redden. Over zijn prothese heen trok Ivan zijn uniform opnieuw aan en leidt nu een elfkoppig eskadron, als planner. “Ons mama smeekte me

Lees meer »

Federaal parket onderzoekt mogelijke corruptie bij CFE in verband met bouw hotel Tsjaad, niemand in verdenking gesteld

In het kader van het onderzoek van het federaal parket naar vermoedens van corruptie bij het bouwbedrijf CFE heeft de onderzoeksrechter, in de huidige stand van het dossier, beslist om alle vier personen die gisteren werden meegenomen voor verhoor na huiszoekingen, vrij te laten zonder inverdenkingstelling. Dat maakte het federaal parket donderdag bekend in een persbericht. In het belang van

Lees meer »

Stad Brussel komt tussen in kosten voor hondentraining

De stad Brussel lanceert een premie voor hondenbaasjes waarmee ze voor een stuk wil tussenkomen in de kosten voor de opvoeding van het dier. Uitgangspunt is dat een hondentraining de samenleving ten goede komt, doordat mens en hond leren om de ruimte te delen en onze gemeenschappelijke regels te respecteren.

Lees meer »

Samana organiseert op 7 en 8 september jaarlijkse tweedaagse: “Opbrengst integraal naar leden”

Het was voor de bestuursleden van Samana een drukke week in de aanloop naar de tweedaagse op zaterdag 7 en zondag 8 september. Bij Samana wil men immers niets aan het toeval overlaten om iedereen in de beste omstandigheden te ontvangen.
The post Samana organiseert op 7 en 8 september jaarlijkse tweedaagse: “Opbrengst integraal naar leden” appeared first on

Lees meer »

“Nog voor er één startpistool op het EK wielrennen is afgegaan, verdient Limburg al een derde van de kostprijs terug”

Een uniek netwerk over 2.000 kilometer verharde, veilige en grotendeels autovrije fietspaden, langs authentieke dorpen en fruitgaarden, over met kastelen bezaaide heuveltoppen, door ongerepte bos- en vijvergebieden, zelfs door het water en door de bomen. Voeg daar een flinke scheut bourgondische gastvrijheid aan toe en je zit in fietsparadijs Limburg.

Lees meer »

Dominique Persoone maakt grote chocoladen buffel in kader van ‘80 jaar bevrijding van Brugge’

De etalage van The Chocolate Line op het Simon Stevinplein 19, uitgebaat door chocolatier Dominique Persoone, staat dezer dagen volledig in het thema van ‘80 jaar bevrijding van Brugge’. “De grote volledig in chocolade gemaakte buffel verwijst naar de Canadese compagnie die onze onze stad heeft bevrijd”, zegt Persoone.
The post Dominique Persoone maakt grote chocoladen buffel in kader

Lees meer »