Voetbalclub Union steekt stadionplannen (even) in de koelkast

Precies een jaar geleden sloten het Brussels Gewest, de gemeente Vorst en voetbalclub Union een intentieverklaring over het ambitieuze stadionproject op de Bemptsite in Vorst. Union heeft voldaan aan alle voorwaarden en betreurt dat de gemeenteraad er nog niet over heeft gestemd. "De plannen gaan bij deze in de koelkast", laat Union weten. "RUSG hoopt dat het gezond verstand na de gemeenteraadsverkiezingen zal zegevieren." 

Meer krantenkoppen in België

Duizenden protesteren in Israël na ontdekking van gedode gijzelaars

Een dag na de ontdekking van de lichamen van zes gijzelaars die in de bezette Gazastrook werden vastgehouden, is in Israël een grote staking van start gegaan. De actie van maandag is een initiatief van de machtige Israëlische vakbondscentrale Histadrut, en komt er uit protest tegen het onvermogen van de regering om een einde te maken aan het conflict.

Lees meer »

Onderhandelaars nieuwe regering zijn het eens: gedaan met fiscaal cadeau tot 5.000 euro voor wie fors renoveert

De nieuwe Vlaamse regering dooft de vrijstelling op de onroerende voorheffing uit voor wie intensief renoveert. Enkele tienduizenden huiseigenaars betaalden dankzij die maatregel tot vijf jaar lang de helft of zelfs nul euro ‘grondlasten’, goed voor een belastingkorting van gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro. De reden voor de schrapping ligt voor de hand: heel wat Vlamingen renoveren sowieso al tot

Lees meer »

Wagen belandt tegen gevel bij ongeval in Westkerke

De brandweer is woensdagochtend uitgerukt nadat een personenwagen tegen de gevel van een appartementsgebouw in Westkerke eindigde. Daardoor sneuvelde een raam.
The post Wagen belandt tegen gevel bij ongeval in Westkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na kalmere jaren met gezin gaat Cath Luyten weer volop voor carrière: “Ik wou geen kind om het te laten opvoeden door een nanny”

Met ‘Café Congé’ blies Cath Luyten haar televisiecarrière nieuw leven in na een paar jaar in de luwte. Zij koost bewust om zich te concentreren op het moederschap. “Ik besef steeds meer dat we in het nu moeten leven”, vertelt Cath Luyten (47) in ‘Dag Allemaal’. Ze geniet in deze fase van haar leven volop van haar gezin, waardoor het

Lees meer »

Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder

Er werden vier insectenkastjes, ook wel insectenhotels genoemd, onthuld in wzc De Vlinder in Harelbeke. De ontwerpers en makers zijn de mannelijke bewoners zelf. “Het is nu wachten op de insecten die hun weg moeten vinden”, luidt het.
The post Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder appeared first on KW.be.

Lees meer »