Stromae, gynaecologe Marleen Temmerman, chef Seppe Nobels en antiquair Axel Vervoordt bekroond door koning Filip

Koning Filip reikt met de nationale feestdag in het vooruitzicht naar jaarlijkse gewoonte een reeks adellijke en burgerlijke titels uit. Onder meer de topman van Kom op tegen Kanker, Marc Michils, mag zichzelf voortaan baron noemen. In totaal krijgen 28 landgenoten een ereteken, onder wie zanger Stromae en gynaecologe Marleen Temmerman.

 

Meer krantenkoppen in België

Duitse touroperator FTI laat schuldenberg van 1 miljard achter

Het Duitse reisconcern FTI, het derde grootste van Europa, laat een schuldenberg van 1 miljard euro achter, zo bleek maandag op de rechtbank van München. Het bedrijf startte drie maanden geleden een insolventieprocedure op maar blijkt niet meer te redden. De rechter startte maandag de vereffening.

Lees meer »

Vzw houdt met open brief pleidooi voor toegankelijker strand in Blankenberge

In een open brief aan de gemeenteraad en het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) roept vzw 4 Example, die werkt rond toegankelijkheid, op om in de volgende legislatuur prioriteit te geven aan de toegankelijkheid van het strand.
The post Vzw houdt met open brief pleidooi voor toegankelijker strand in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tien doden bij Israëlische aanvallen op Westelijke Jordaanoever – Israëlisch leger bevrijdt na 326 dagen nieuwe gijzelaar

Afgelopen nacht zijn tien Palestijnen gedood bij Israëlische aanvallen op verschillende steden op bezette Westelijke Jordaanoever. Dat zegt een woordvoerder van de Palestijnse Rode Halve Maan. En een van de gijzelaars die op 7 oktober ontvoerd werd door Hamas zit weer veilig en wel in Israël. Het leger slaagde er naar verluidt in om Kaid Farhan al-Qadi (52) via een

Lees meer »

Treinverkeer tussen Brugge en Aalter blijft verstoord nadat bovenleiding in Beernem beschadigd raakt

Het treinverkeer tussen Brugge en Aalter is maandagochtend nog verstoord. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Tussen Brugge en Gent-Sint-Pieters kunnen de treinen terug normaal rijden, maar in de omgekeerde richting wordt het treinverkeer afgeleid via andere spoorlijnen. Tussen Aalter en Brugge kunnen reizigers gebruikmaken van de reguliere busdienst van De Lijn.
The post Treinverkeer tussen Brugge en Aalter blijft verstoord

Lees meer »

Van “Professorenpartei” tot de geheime dienst die hen in de gaten houdt voor extremisme: waar staat de AfD voor?

Na een duidelijke overwinning tijdens de deelstaatverkiezingen afgelopen weekend heeft Alternative für Deutschland, afgekort AfD, zich sterker verankerd in het Duitse politieke veld. Binnen en buiten Duitsland kent de partij sterke aanhangers, maar ook tegenstanders. Controverse is de partij niet onbekend, maar wie zit achter de partij? En waar staat de partij voor?

Lees meer »

Nooit waren meer 60-plussers bij een sportclub. Deze diehard senioren getuigen: “Deelnemen aan het Belgisch kampioenschap heb ik wel geweigerd”

Nooit eerder waren er meer 60-plussers aangesloten bij een Vlaamse sportclub. Intussen zijn ze al met 267.000. Hoe komt het dat steeds meer oudere mensen nog willen trainen in clubverband? En voor welke sporten kiezen ze dan precies? Twee Vlamingen getuigen: “Natuurlijk vragen jongere mensen me waarom ik op mijn leeftijd nog begonnen ben met boksen.”

Lees meer »

Juridische nederlaag voor Tiktok in VS: app kan aansprakelijk gesteld worden na dood van meisje (10)

Tiktok heeft in een Amerikaanse rechtszaak een nederlaag geleden die grote gevolgen kan hebben voor claims tegen andere socialemediabedrijven in de Verenigde Staten. Een hof van beroep in de Amerikaanse stad Philadelphia oordeelde dat een vrouw de video-app aansprakelijk kan stellen voor de dood van haar dochter in 2021. Het meisje overleed op 10-jarige leeftijd toen ze meedeed aan de

Lees meer »