Straat die nieuw woonproject in Meulebeke ontsluit, zal Handboogstraat heten

De straat die het nieuwe woonproject van projectontwikkelaar Dumobil in de Oostrozebekestraat in Meulebeke moet ontsluiten, zal Handboogstraat heten. Dat heeft de gemeenteraad unaniem beslist.

De nieuwe woonsite situeert zich tussen de Oostrozebekestraat en de Vuilputstraat enerzijds en de Onze-Lieve-Vrouwstaat en de Ommegangsdreef anderzijds. De in- en uitrit van deze verkaveling bevindt zich in de Oostrozebekestraat.

Heemkring Mulenbeca

Om tot een straatnaam te komen werd opnieuw een beroep gedaan op de kennis van heemkring Mulenbeca. Voorzitter Frank Develtere van Mulenbeca: “De Oostrozebekestraat is steeds een drukke verkeersader geweest tussen Meulebeke en Oostrozebeke. Dat is onder meer af te leiden aan de meer dan veertig herbergen die zich langs die straat bevonden. Een daarvan was De Handboog, opgericht in 1831 en toen uitgebaat door ene Bernard Schaers.”

“Ietwat verder vonden we ook café ’t Stroomke dat later van naam veranderde in Palermo. Naast die herberg lag een open veld waar er met de handboog op de liggende wip geschoten werd. Het was een sport die vooral in de tweede helft van de 19de eeuw en de eerste helft van de 20ste eeuw zeer populair was. Het leek ons dan ook voor de hand liggend om de nieuwe straat die naam te geven.”

The post Straat die nieuw woonproject in Meulebeke ontsluit, zal Handboogstraat heten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Michael verwierp de erfenis van zijn moeder op aanraden van zijn notaris: wat kun je doen als je een verkeerd advies krijgt?

Een foute inschatting waardoor een zoon de erfenis van zijn moeder van meer dan 180.000 euro verwerpt, een huis dat voor een wel heel lage prijs uit de hand verkocht werd… Wat kan je ondernemen als je van oordeel bent dat een notaris fouten heeft gemaakt of nalatig is geweest? En heb je dan recht op schadevergoeding? Ombudsnotaris Eric Michoel

Lees meer »

Club Brugge start Champions League met thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund

Landskampioen Club Brugge opent op woensdag 18 september (21u) de debatten in de nieuwe league phase van de Champions League met een thuiswedstrijd tegen het Borussia Dortmund van Rode Duivel Julien Duranville, zo maakte blauw-zwart zaterdagmiddag bekend.
The post Club Brugge start Champions League met thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Bijna 200.000 kinderen in Gaza al gevaccineerd tegen polio – 5 doden bij Israëlische aanval op Westelijke Jordaanoever

De eerste fase van een grootschalige vaccinatiecampagne tegen polio in Gaza is succesvol afgerond, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In die eerste fase hebben bijna 200.000 kinderen in het midden van het Palestijnse gebied hun eerste dosis gekregen.. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Duitse touroperator FTI laat schuldenberg van 1 miljard achter

Het Duitse reisconcern FTI, het derde grootste van Europa, laat een schuldenberg van 1 miljard euro achter, zo bleek maandag op de rechtbank van München. Het bedrijf startte drie maanden geleden een insolventieprocedure op maar blijkt niet meer te redden. De rechter startte maandag de vereffening.

Lees meer »

Sabine Van Eynde bouwt kunstgalerie om tot art studio: “Ik richt me voortaan volledig op mijn eigen kunstwerken”

Glaskunstenares Sabine Van Eynde uit Koekelare kiest voor een nieuw concept. Ze doopt haar kunstgalerie om tot Art Studio. Sabine toont er eigen werk en organiseert ook workshops. “Vrienden hadden mij er al meermaals op gewezen dat ik mijn eigen werken nooit in de kijker zet.”
The post Sabine Van Eynde bouwt kunstgalerie om tot art studio: “Ik richt

Lees meer »