Ook deze zomer toegankelijke stranden in Oostende dankzij strandpaden strandrolstoelen

Met betonnen strandpaden vanaf de dijk tot aan de vloedlijn maakt Stad Oostende de stranden toegankelijk voor iedereen. Op die manier kunnen ook mensen met een beperking tijdens de zomermaanden volop genieten van het strand en het zeewater.

Op vier locaties loopt er een betonpad naar zee. Je vindt deze paden ter hoogte van de Diksmuidestraat, de Parijsstraat, het Klein Strand en het Sportstrand (het strand in de buurt van de Surfclub).

Stad Oostende wil het strand toegankelijk maken voor mensen die minder goed ter been zijn. Op die manier kan iedereen met een rolstoel of kinderwagen probleemloos op het strand raken.

Zon, Zee, Zorgeloos

Bij de Diksmuidestraat is er bovendien ‘Zon, Zee, Zorgeloos’. Je kan er gratis strandrolstoelen lenen en er is aangepast sanitair. ‘Zon, Zee, Zorgeloos’ is tijdens de zomervakantie elke dag geopend van 10.30 tot 18.30 uur.

Reserveren kan via het gsm-nummer 0491 50 54 33 of online op www.oostende.be/reservatie-materiaal-zon-zee-zorgeloos. Je vraagt minstens 24 uur op voorhand het gewenste materiaal aan. Uit de feedback van gebruikers blijkt dat deze dienstverlening goed aanslaat.

Strandbeleving voor iedereen

“We hebben al hard ingezet op de toegankelijkheid van het strand. Tijdens de zomermaanden ligt er inmiddels op vier locaties een betonnen pad en ook Zon, Zee, Zorgeloos is uitgegroeid tot een vaste waarde in onze stad aan zee.”

“We ontvangen hartverwarmende reacties op beide initiatieven. We streven naar een strandbeleving waar iedereen van kan genieten!”, zegt schepen van Burgerzaken en Toegankelijkheid Hina Bhatti (Open VLD).

The post Ook deze zomer toegankelijke stranden in Oostende dankzij strandpaden strandrolstoelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Procureur-generaal verlengt schorsing met weddeverlies voor advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen

De advocaat-generaal C.B. uit Gits, die als lid van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) de opgave van het magistratenexamen vooraf bezorgde aan minstens één kandidaat, is in kader van het tuchtonderzoek nog eens drie maanden geschorst met deels weddeverlies. Dat heeft de procureur-generaal in Gent woensdag beslist. Sinds begin maart is de man geschorst nadat de fraude ontdekt

Lees meer »

Wie zijn ‘Poepie’ en ‘Muis’, het ambulancierskoppel uit de nieuwe VRT-docureeks? “Terwijl we wachten, bespreken we of we ’s avonds videekes eten”

Ze noemen elkaar ‘Poepie’ en ‘Muis’. Zo kent het hele ambulancierswereldje hen en binnenkort ook heel Vlaanderen, want ze zijn het opvallendste stel collega’s uit de nieuwe VRT1-reeks ‘112 Hulp is onderweg’. Silke (29) en Julian (30) werden op de dienst spoedgevallen weerloos getroffen door een coup de foudre, trouwden én rijden elke dag samen uit met de ambulance. “Onderweg

Lees meer »

“Ons mama is een vechter. Toen ze in het donker op het toilet zat opgesloten, heeft ze eigenhandig de wc-deur met haar rolstoel ingebeukt”: Kelly Pfaff (47) over de home-invasion bij haar ouders

“Niet alleen ons mama leeft al meer dan een jaar in angst, onze papa ook.” Dat zei Kelly Pfaff na afloop van het proces tegen de verdachten die haar moeder Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen tijdens een home-invasion in haar villa in Brasschaat. Dat die aanslag ook een grote impact heeft op haar vader Jean-Marie (70), bleek

Lees meer »

Vrouw valt van derde verdieping in Middelkerke en is in kritieke toestand

Het parket van West-Vlaanderen meldt dat er deze ochtend een vrouw van de derde verdieping van een flatgebouw is gevallen in Middelkerke. Ze is in kritieke toestand. De precieze omstandigheden worden verder onderzocht. Voorlopig geeft het parket alleszins geen verdere info.
The post Vrouw valt van derde verdieping in Middelkerke en is in kritieke toestand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jos Millecam verlaat N-VA Damme en trekt met Damse Belangen naar kiezer: “Ik wil strijden voor de senioren”

Raadslid Jos Millecam, die al 40 jaar zetelt, zorgde vorige week voor een verrassing met het nieuws dat hij N-VA Damme verlaat en met Damse Belangen naar de kiezer trekt. “Bij N-VA kreeg ik niet het nodige respect. Als zeventiger wil ik bij Damse Belangen vooral strijden voor de belangen van senioren.”
The post Jos Millecam verlaat N-VA Damme

Lees meer »

“We moeten gewoon genieten”: KVDO maakt zich op voor galamatch tegen tweedeklasser Eupen

De kop is eraf: KV Diksmuide-Oostende heeft de competitieopener achter de rug met een 1-1 tegen promotiekandidaat Wielsbeke. Maar het is vooral lonken naar het bekertreffen van vrijdagavond tegen tweedeklasser Eupen. “We moeten gewoon genieten”, zegt kapitein Aaron Vandendriessche. De club zet zich schrap voor een hoog toeschouwersaantal.
The post “We moeten gewoon genieten”: KVDO maakt zich op voor

Lees meer »

Ook lijst Voor Oudenburg is compleet: “We willen onze stad klaar maken voor de toekomst”

De lijst Voor Oudenburg stelt haar 21 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober voor: meer dan de helft, vaak zonder politieke kleur, neemt voor de eerste keer deel. Eerder was al bekend dat Anthony Dumarey de lijst trekt. Burgemeester Romina Vanhooren staat op de tweede plaats, gevolgd door schepen Jens Balliere. Gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert is lijstduwer.
The post

Lees meer »

Barbara Sarafian werd door theatericoon Dora Van der Groen van toneelschool gestuurd: “Ik weet nog altijd niet waarom”

“Ik was vooral erg zoekende”, vat Barbara Sarafian (56), de nieuwe kotmadam van VTM, haar eigen studententijd samen. Die verdeelde ze over Brussel, Gent en Antwerpen om uiteindelijk als selfmade actrice en ondernemer haar plaats te vinden. Een verhaal van vallen en opstaan dankzij een prof die haar op de juiste weg zetten tijdens een examen en de boycot door

Lees meer »