Na controverse rond seksfilmpje: Veronique Devreker (46) volgt burgemeester Vanderjeugd op als lijsttrekker voor Open VLD

Open VLD heeft deze voormiddag haar nieuwe lijsttrekker voorgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Veronique Devreker – die zich voor het eerst politiek engageert – volgt burgemeester Francesco Vanderjeugd op, die vorige week liet weten niet deel te nemen aan de verkiezingen.

Zondagavond deelde burgervader Francesco Vanderjeugd (Open VLD) tijdens een Facebook Live mee dat hij zich niet meer verkiesbaar stelt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Vanderjeugd kwam eerder in het oog van de storm terecht nadat hij tijdens een partijevenement een zelfgemaakt seksfilmpje had getoond aan enkele jongeren. Eind november neemt hij na twaalf jaar afscheid van zijn sjerp.

“Wij distantiëren ons volledig van het gedrag dat de burgemeester gesteld heeft” – schepen Joeri Deprez

Open VLD Staden ging deze week op zoek naar een nieuwe lijsttrekker. “We hebben een hectische week achter de rug”, vertelt schepen Joeri Deprez. “Wij distantiëren ons uiteraard volledig van het gedrag dat de burgemeester gesteld heeft. Na een open vergadering, waar iedereen vrij zijn mening kon uiten, besloot Francesco om een stap opzij te zetten voor de verkiezingen. Hij blijft onze partij wel steunen.”

Energiek

“Met de groep zochten we een nieuwe vertegenwoordiger voor onze partij. Vandaag stellen we Veronique Devreker voor als nieuwe nummer één. Ze is dynamisch, energiek en verbindend en draagt onze waarden en strategieën uit. We hebben alle vertrouwen in haar capaciteiten”, zegt Deprez.

Devreker woont in Westrozebeke, is 46, moeder van twee tieners, zelfstandig HR-consultant én nieuw in de politiek. “Ik ben al lange tijd bestuurslid bij Markant en maak onder meer deel uit van de ouderraad in Westrozebeke en van Camping Eugène. Dit was een logische stap om mijn liefde voor de gemeente en mijn engagement naar een hoger niveau te tillen. Al gaat het sneller dan gepland, maar ik heb mijn ambitie nooit onder stoelen of banken gestoken.”

“Dit was een logische stap om mijn liefde voor de gemeente en mijn engagement naar een hoger niveau te tillen” – Veronique Devreker

“Ik geniet van het vertrouwen van de groep en zal mij volledig inzetten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ons team heeft veel ervaring, stabiliteit en rust, en de nieuwe leden brengen schwung en veel dynamiek bij.”

Signaal sturen

Devreker is ervan overtuigd dat de gebeurtenissen rond Vanderjeugd geen invloed zullen hebben op de verkiezingen. “Het is bijzonder jammer wat er gebeurd is. Francesco is een van de meest getalenteerde personen die ik ken. Hij wil steeds het beste voor de gemeente en zal van aan de zijlijn een belangrijke coach zijn. Maar we moesten een signaal sturen, en trekken met veel ambitie en mooie resultaten van de voorbije jaren naar de kiezer.”

The post Na controverse rond seksfilmpje: Veronique Devreker (46) volgt burgemeester Vanderjeugd op als lijsttrekker voor Open VLD is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lombardsijde viert Kerstmis al in augustus tijdens laatste avondmarkt van de zomer: “Even zot zijn doet geen pijn”

Lombardsijde staat bekend om zijn eigenzinnige tradities, maar deze zomer spant toch echt de kroon. Waarom wachten tot december om Kerstmis te vieren als je ook midden in de zomer kunt genieten van kerstsfeer? Dat moeten Tamara Cicou en Robert Watty, de uitbaters van dorpscafé De Sterre, gedacht hebben. “Even zot zijn doet geen pijn”, lachen ze, en met die

Lees meer »

Bevernaar Dirk (58) eert honderdjarige H-Hartzaal: “Ik heb een jaar lang opzoekingswerk gedaan”

Komend weekend wordt met enkele festiviteiten de honderdste verjaardag van de H-Hartzaal gevierd. De zaal is eigendom van Decanale Werken, doet dienst als gemeenschapszaal en wordt beheerd door een groep vrijwilligers. Bevernaar Dirk Claerhout werkte een jaar lang aan een knappe overzichtstentoonstelling die van 1 tot en met 8 september in de parochiekerk loopt.
The post Bevernaar Dirk (58)

Lees meer »

Fransman terecht voor bezit 19 flessen lachgas in auto: “Om ballonnen op te blazen”

“Gekocht om ballonnen te vullen voor enkele feesten.” Een 24-jarige Fransman diste een vrij ongeloofwaardige verklaring op om de aanwezigheid van 19 flessen lachgas in de koffer van zijn auto te verantwoorden. “Zou je dan 1.500 ballonnen opblazen?”, vroeg de openbare aanklager zich af.
The post Fransman terecht voor bezit 19 flessen lachgas in auto: “Om ballonnen op te

Lees meer »

Groen Tielt-Meulebeke trekt met 21 kandidaten naar de kiezer: “Hebben mensen van verschillende leeftijden en achtergronden”

Groen Tielt-Meulebeke trekt met een onvolledige lijst van 21 kandidaten naar de kiezer. Karen Dewinter is lijsttrekker, huidig voorzitter Herman Duprez staat op de tweede plaats. Huidig Tielts gemeenteraadslid An Vanden Bussche duwt.
The post Groen Tielt-Meulebeke trekt met 21 kandidaten naar de kiezer: “Hebben mensen van verschillende leeftijden en achtergronden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geldexpert Pascal Paepen ziet gouden kans voor uw staatsbongeld: “Misschien wel laatste keer in 10 jaar dat banken zo hun nek uitsteken voor uw geld”

Het gevecht om de staatsbonmiljarden is losgebarsten. Grootbanken ING, Belfius en KBC bieden nu alle drie een rente van 3,80 procent. Maar is dat het hoogst haalbare voor een herbelegging van uw staatsbongeld? Bij deze bank geniet je wel een maandje meer van de hoge interest, weet HLN-geldexpert Pascal Paepen. “Profiteer ervan, het zal de laatste keer zijn in misschien

Lees meer »

18 vechthanen spoorloos verdwenen bij hobbykweker in Nazareth

In Nazareth zijn 18 vechthanen verdwenen bij een hobbykweker van zeldzame rassen. Ze zaten in een grote ren aan een weide. Die soort werd vroeger gefokt voor hanengevechten, maar daar is een verbod op. Nu worden ze gekweekt voor tentoonstellingen. "Ik ben er al 20 jaar mee bezig. Het is vooral een groot emotioneel verlies", vertelt de kweker.

Lees meer »