Europees Parket start onderzoek tegen Bruggeling Tom Vandendriessche over mogelijk misbruik van Europese gelden

Het European Public Prosecutor’s Office (EPPO) – het Europees Parket – heeft een onderzoek geopend tegen Bruggeling Tom Vandendriessche. Dat meldt het tijdschrift Humo. Er wordt onderzocht of het Europees Parlementslid Europese gelden zou misbruikt hebben voor binnenlands studiewerk voor het Vlaams Belang.

Bruggeling Tom Vandendriessche (VB) behaalde bij de jongste Europese verkiezingen in juni 318.151 voorkeursstemmen en werd herkozen als Europees Parlementslid. Hij is tevens lijstduwer op de lijst van het Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024. Kort voor de Europese verkiezingen in juni pakten de tijdschriften Humo en Apache uit met onthullingen van een gewezen parlementair medewerker.

Studiewerk

Die beweerde dat zijn voormalige baas Tom Vandendriessche Europese gelden zou misbruikt hebben om voor het Vlaams Belang studiewerk uit te voeren rond binnenlandse thema’s. Strikt genomen is dit verboden, Europese fondsen moeten voor Europese doeleinden aangewend worden.

Volgens de website van Humo opent het Europees Parket nu een opsporingsonderzoek tegen Tom Vandendriessche. Het vooronderzoek zou voldoende materiaal opgeleverd hebben om een opsporingsonderzoek op te starten.

De Bruggeling reageert verwonderd: “Ik weet evenveel als u, het is toch eigenaardig om dat in de media te lezen, als je daar zelf niet van op de hoogte bent. Alles gaat terug tot een parlementair medewerker die in april 2022 ontslagen is.”

Rancune

“Die man heeft meer dan een jaar later, in juli 2023, wellicht uit rancune, een klacht ingediend bij het Europees bureau voor fraudebestrijding (OLAF). Vijf dagen voor de Europese verkiezingen van juni 2024 hebben Apache en Humo ‘toevallig’ geciteerd uit die klacht van 2023. Zelf heb ik pas in september 2023 van OLAF een brief gekregen, waarin melding gemaakt werd van die klacht.”

“Nadien heb ik niks meer gehoord over die affaire. Ook van een onderzoek door het Europees Parket weet ik niks, ik ben nog niet ondervraagd. Maar ik sta open om elke vraag te beantwoorden en kan u verzekeren dat elk Europees budget die ik beheer voor 100 procent correct aangewend is. Ik heb niks te verbergen, er valt mij niets te verwijten”, aldus Tom Vandendriessche.

The post Europees Parket start onderzoek tegen Bruggeling Tom Vandendriessche over mogelijk misbruik van Europese gelden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen

Begin juli presenteerde lijsttrekker Dieter Carron de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Bij de voorstelling stonden nog enkele plekjes open, omdat de partij nog zocht naar enkele specifieke profielen. Ondertussen werden de resterende 6 plaatsen ingevuld.
The post Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goedkoop, tot 10.000 keer straffer dan morfine en dus levensgevaarlijk: wat moet je weten over de designerdrugs in opmars?

Het Nederlandse kenniscentrum voor drugs luidt de alarmbel over ‘nitazenen’. Dat zijn in het lab gemaakte pijnstillers uit de opiumfamilie die als levensgevaarlijke designerdrugs in opmars worden beschouwd. Wat is dat riskante spul precies? Wie neemt dat? En waarom is het niet enkel gevaarlijk voor druggebruikers? “Je ademhaling kan gewoon stoppen.”

Lees meer »

Willy en Rosa vieren diamanten huwelijksverjaardag

Willy Cuvelier (85) en Rosa Oosthuyse (85) uit de Omer Mullielaan kregen het schepencollege op bezoek voor de viering van hun diamanten huwelijksjubileum.
The post Willy en Rosa vieren diamanten huwelijksverjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zouden we niet beter weer jongens- en meisjesscholen inrichten?

Jongens hebben het op school moeilijker dan meisjes. Ze blijven vaker zitten, halen vaker geen diploma en stromen minder door naar het hoger onderwijs. Waarom is de kloof tussen jongens en meisjes zo groot? Ligt het aan het onderwijs? Aan de opvoeding? Of de hormonen? En zou het geen idee zijn om weer jongens- en meisjesscholen te hebben?

Lees meer »