Energiespecialist over nucleaire plannen van De Wever: “Nieuwe kerncentrale kost minstens 15 miljard”

Formateur Bart De Wever (N-VA) zit vandaag samen met de Belgische top van Engie. Zijn boodschap aan de Franse energiereus: België moet zo veel mogelijk kernreactoren langer openhouden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Een staking, een ‘Star wars’-spel en vooral geen nieuwe Switch: wat heeft de gamingzomer opgeleverd en wat brengt het najaar?

De zomer is traditioneel hét moment waarop game-ontwikkelaars in de kaarten laten kijken over wat er nog allemaal op het schap ligt. In dit artikel lijsten we enkele opvallende aankondigingen op die te rapen vielen op onder meer Summer Game Fest en Gamescom. Maar we blikken ook even terug. Waarom staakt de sector sinds vorige maand? En hoe zit het

Lees meer »

Stad Oostende laat het Thermae Palace-dossier over aan volgend bestuur

De stad Oostende gaat geen nieuwe beslissingen meer nemen over het Thermae Palace-dossier tot midden oktober. Dat laat de stad weten in een persbericht. De laatste weken was er heel wat commotie ontstaan rond de renovatie van het monument. Om de rust te laten terugkeren heeft de stad het dossier overgedragen aan het volgend stadsbestuur.

Lees meer »

“Bruin gespuis” vond Conner Rousseau tijdens zijn ‘zattemanspraat’, maar wie zijn ze écht? Roma vertellen over hun onbekende manier van leven

Sinds Conner Rousseau racistische uitspraken over hen deed, weet heel Vlaanderen dat er ook bij ons een Romagemeenschap bestaat. Maar wie ze zijn en hoe ze leven: slechts weinigen kunnen er iets zinnigs over zeggen. Een nieuw boek geeft nu een zeldzame, soms ontluisterende blik op die gesloten wereld. “Mensen zeggen dat we bedelaars en dieven zijn, dat we onze

Lees meer »

Krachtbalvereniging Inter Assebroek start bouw nieuw clubhuis: “Fundatiesysteem is uniek voor Vlaanderen”

Krachtbalvereniging KSVV Inter Assebroek is op sportdomein Daverlo met de bouw van een nieuw clubhuis gestart. Daar keek men al vijftien jaar naar uit, zeker nu men de laatste jaren gebruik moet maken van de kleedkamers in het sportcentrum. Dankzij een meer royale stedelijke subsidie van 250.000 euro zijn de bouwwerken deze week eindelijk kunnen starten.
The post Krachtbalvereniging

Lees meer »

De Pedaaltjes organiseren fiets- en wandelevent Riemodeure voor de Warmste Week: “Dag vol sportieve uitdagingen”

Fietsclub De Pedaaltjes uit Langemark organiseert op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september voor de eerste keer het fiets- en wandelevement Riemodeure voor de Warmste Week. Wie geen zin heeft om te wandelen, fietsen of mountainbiken kan ook gewoon genieten van een hapje en een drankje in de gezellige zomerbar bij start- en aankomstplaats Den Tap in Langemark.

Lees meer »