Eetcafé l’Amitié is geopend: “Waarschijnlijk de beste Picon van Kortrijk”

Op vrijdag 19 juli gaan na vier jaar leegstand de deuren van Bar des Amis opnieuw open als eetcafé L’Amitié. “We hebben de ziel van het pand en café behouden. l’Amitié is een iets hippere en modernere bruine kroeg, met een zeer uitgebreide drankkaart, lunch en verschillende tapas en snacks die je doorlopend kan bestellen.”

Het waren een pittige laatste weken voor Gilles Verhaeghe (33) en Angel Geldhof (22). “Na vier jaar leegstand vallen er nog veel lijken uit de kast. De tapconstructie was kapot, in de kelder lekkenede chauffagebuizen, … maar mits nog een paar kleine zaken en wat kuiswerk zijn we opensklaar.” Het interieur van l’Amitié voelt warm aan met houtelementen en zacht sfeerverlichting.

Wat het eetcafé onderscheid van andere zaken op de Grote Markt zijn de verschillende tapasplanken. “Tapasplank l’Amitié bijvoorbeeld bestaat uit grillworst, een assortiment artisanale kroketjes, edamame, scampi diabolique met eigen touch en albondigas (getomateerde gehaktballen)”, vertelt Angel. “Daarnaast hebben we ook onze huisgemaakte limoncello. Het recept voor de mojito en Picon zijn dezelfde als tijdens mijn zomerbar Nuba-R. Mensen kwamen van Ieper en Gent om die te proeven. Waarschijnlijk de beste van Kortrijk”, knipoogt Gilles.

Binnen kunnen een 25-tal mensen zitten in het charmante hoekcafé, voornamelijk aan de toog en aan enkele hoge tafels, of een 40-tal mensen staan. Buiten geniet l’Amitié lang van de zon en plaatsen Gilles en Angel aan beide zijden 60 terrasplaatsen.

Eetcafé l’Amitié is elke dag open van 11.30 tot sluit. Maandag al vanaf 7 uur voor de markt.

The post Eetcafé l’Amitié is geopend: “Waarschijnlijk de beste Picon van Kortrijk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tubaspeler Willy Vincke neemt afscheid van Gemeentelijke Harmonie in Bredene: “Ik kende geen noot muziek toen ik hier arriveerde”

Na ruim 35 jaar achter de bastuba heeft Willy Vincke afgelopen zaterdag definitief afscheid genomen van zijn Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Bredene. “Ik ben hier ooit begonnen als vlaggendrager en kende toen geen noot muziek. Ik heb mooie tijden meegemaakt bij de harmonie en veel vrienden gemaakt maar aan alle mooie liedjes komt een einde”, blikte Willy zaterdag terug.
The

Lees meer »

Richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten wordt strenger

De Europese vereniging van cardiologen komt met een nieuwe richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten. Nu beschouwen artsen een bloeddruk van 140 over 90 te hoog, maar bij patiënten met diabetes, overgewicht of mensen die een hartziekte hebben wordt de drempelwaarde om met medicatie te starten verlaagd naar 130 over 80.

Lees meer »

Stefanie (28) neemt bekende winkel Lolotte over in Oostends stadscentrum

Begin september opende Stefanie Van Ryssel de conceptstore Lolotte in de Christinastraat. Ze nam de bestaande winkel over van de vorige zaakvoerster. Ondernemen zit haar in het bloed, want haar ouders baten al jaren de bekende feestzaal Ten Stuyver uit in Oostende. “We zouden het jammer vinden moest zo’n vaste waarde zijn verdwenen”, motiveert Stefanie haar beslissing om de zaak

Lees meer »