“Een verrijkende ervaring”: B&B Jeanne uit Nieuwpoort vanaf 22 juli te zien in Met Vier in Bed

Vanaf maandag 22 juli maken we opnieuw kennis met vier nieuwe B&B’s in het bekende VTM-programma Met Vier in Bed. Een van de vier deelnemers is B&B Jeanne in Nieuwpoort, waar vriendinnen Bigel Tack en Maaike Lambrecht hun gasten verwennen in de B&B en hun eethuis.

Wekelijks verblijven vier nieuwe duo’s een dag en een nacht in elkaars B&B. Na afloop geven ze punten én hun ongezouten mening over de kamer, het ontbijt, de hygiëne, de activiteit en de gastvrijheid. Die vakkundige evaluatie vertalen ze in het welbekende puntensysteem: het uitdelen van bedjes. Komende week komen La Douceur de la Miclette in Elzele, De Gouden Klokke in Avelgem, Den Levensstroom in Stavele en Jeanne in Nieuwpoort aan bod.

Schoolbanken

Jeanne werd opgericht door Bigel Tack. Zij is samen met medewerker en vriendin Maaike Lambrecht te zien in het programma. “Maaike en ik zijn allebei 30 jaar. We kennen elkaar al vanop de hotelschool Ter Duinen in Koksijde, waar we vier jaar de schoolbanken deelden”, vertelt Bigel. “Het stond misschien wel in de sterren geschreven dat ik ooit iets in de horecasector zou doen. Mijn ouders hebben altijd een vakantiepark gehad. In 2016 maakte ik mijn droom waar en begon ik met B&B Jeanne, vernoemd naar de heks Jeanne Panne. We kochten deze voormalige burgerwoning in september 2015. Op 24 juni 2016 openden we na intensieve verbouwingen de deuren. Nieuwpoort is een prachtige badstad en we zijn heel tevreden over deze locatie in het hart van de stad.”

Bigel en Maaike. © GF

Na enkele jaren is Maaike er dan bij gekomen. “We zijn goeie vriendinnen en we vertrouwen elkaar door en door. Naast Maaike werken we nog met enkele flexi’s en in de zomer komen er jobstudenten. Ook mijn partner helpt vaak mee achter de schermen, in combinatie met zijn andere job in een woonzorgcentrum. Mijn ouders en mijn oma staan ook paraat op de drukke momenten. Iedereen vormt een belangrijke steun.”

Vier kamers

De B&B telt vier kamers. “We begonnen met twee kamers, maar intussen is de capaciteit dus verdubbeld. Elke kamer heeft een eigen themakleur en is voorzien van de nodige faciliteiten. Over de boekingen mogen we niet klagen, bijna elk weekend zijn we volzet. In de wintermaanden is het traditioneel iets kalmer.”

Bigel en Maaike combineren de B&B met een eethuis. “Dat is open van woensdag tot en met zondag. Op woensdag, donderdag en vrijdag is er ontbijt en lunch en tijdens het weekend kan je genieten van onze brunch. Op de eerste verdieping is er ons verwarmd en overdekt terras Balcon de Jeanne, geschikt voor groepen van 10 tot 15 personen. Al vanop jonge leeftijd hield ik ervan om in de potten en pannen te roeren (eventueel weglaten want heden staat Maaike vooral in de keuken). Mensen waarschuwden me wel voor de lange dagen, maar in ons concept hebben we ’s avonds tijd voor ons gezin.”

Andere opties

Naast de B&B zijn er nog andere mogelijkheden om te overnachten. “Voor grotere gezinnen hebben we, in samenwerking met mijn ouders, vakantiehuizen Maison Mariette (acht personen) en Jean (12 personen) ter beschikking. Ook daar kan er ontbijt aangevraagd worden. Verder zijn er nog twee vakantie-appartementen Ivoire en Cocoon. Of er nog uitbreidingsplannen zijn? Wie weet wat de toekomst brengt.”

Vanaf maandag volgt het tv-debuut van Bigel en Maaike in Met Vier in Bed. “Toen de productie met de vraag kwam, heb ik eerst even overlegd met Maaike. Zij zei dat we niets te verliezen hadden en dat we na al die jaren al goed op elkaar ingespeeld zijn. Het was mijn eerste tv-ervaring, maar we werden uitstekend begeleid door de crew. In het begin was het misschien wat onwennig met die camera’s, maar we werden het snel gewoon. Het is een fijn programma, waar ik soms ook inspiratie uithaal. Met de collega’s klikte het goed. Het waren allemaal vrouwen, plezier gegarandeerd dus. We hebben onze deelname zeker niet beklaagd.”

Samen kijken

De opnames waren een tweetal maanden geleden. “Onze B&B komt op donderdag aan bod. Voor ons zijn het aantal bedjes bijkomstig. Elke B&B heeft bovendien een eigen identiteit. We zien het niet als een competitie, het is de ervaring die ons rijker maakt. Uiteraard hopen dat onze deelname voor een positieve impact zorgt. Maandag zullen we wellicht samen met de beide gezinnen kijken naar de eerste aflevering”, geeft Bigel nog mee.

Info: Kerkstraat 11, 8620 Nieuwpoort – jeannenieuwpoort.be. Met Vier in Bed is van maandag tot donderdag om 20.35 uur bij VTM.

The post “Een verrijkende ervaring”: B&B Jeanne uit Nieuwpoort vanaf 22 juli te zien in Met Vier in Bed is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een transferbom die kan ontploffen: waarom Belgische clubs 321 miljoen aan transfers verdienden maar zelf weinig uitgeven

Het Belgisch voetbal cashte nooit meer dan deze zomer (321 miljoen), maar gaf nog geen derde ervan uit. Anderlecht verkocht deze zomer voor 18 miljoen aan spelers, maar spendeerde amper 3 miljoen. Vanwaar komt de spaarzaamheid van de clubs? Op de achtergrond speelt één rechtszaak die het inkomstenmodel van de Jupiler Pro League zwaar onder druk kan zetten.

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke testen in nieuw programma ‘normale jobs’ uit: “We erkennen nu dat BV’s niet mogen klagen”

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »

Inwoners van Kanegem leren elkaar beter kennen in buurtrestaurant dankzij mobiel dienstencentrum

Na eerder in Aarsele opent Onder De Torens straks ook de deuren in Kanegem. Het mobiele dienstencentrum van Zorg Tielt, inclusief buurtrestaurant, strijkt vanaf 26 september elke donderdag vanaf 11:00 uur neer in het nieuwe OC Caeneghem.
The post Inwoners van Kanegem leren elkaar beter kennen in buurtrestaurant dankzij mobiel dienstencentrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Youro Trip brengt showski-spektakel

Tijdens het weekend van 6, 7 en 8 september organiseert vzw H2O Show Productions, in samenwerking met het West-Vlaams Showteam voor het eerst de Youro Trip in België. Dit evenement op het Klein Strand in Jabbeke is een primeur en heeft als doel het niveau van showskiën in Europa te verhogen.
The post Youro Trip brengt showski-spektakel appeared first

Lees meer »

“Ziet er op dit moment niet te best uit”: ploegleider Niermann schat WK-kansen Van Aert, die hechtingen in knie kreeg, somber in

De knie van Wout van Aert (29) na zijn valpartij in de Vuelta is gisteren gehecht. Dat vertelt Grischa Niermann, ploegleider bij Visma-Lease a Bike, aan VTM NIEUWS. Van Aert gaat vandaag naar huis van zodra hij wordt ontslagen in het ziekenhuis van Santander. Niermann: “Geen breuken is heel goed nieuws, maar het blijft een zware blessure. Het duurde lang

Lees meer »

“Ik heb mij veel te lang zorgen gemaakt over wat andere mensen van me dachten”: dit is Bert De Kock, nieuwe stem op Qmusic

Als tiener wilde hij vooral niet opvallen, anno 2024 doet hij net het tegenovergestelde. Op TikTok, voor ruim 520.000 volgers, of met een schminkborstel in de hand in zijn podcast ‘MakeUpDate’. Vanaf vrijdag 6 september komt daar ook Qmusic bij, waar hij aan de zijde presenteert van Julie Van den Steen (32). Maak kennis met Bert De Kock (29), zelfverklaarde

Lees meer »