Deze Belgen worden dit jaar bekroond op de nationale feestdag: Stromae, Peter Goossens en Marleen Temmerman

Dit jaar mogen 28 Belgen een onderscheiding in ontvangst nemen, onder wie Marleen Temmerman, Peter Goossens en Stromae. Traditiegetrouw reikt de koning aan de vooravond van de nationale feestdag nieuwe adellijke titels of hoge eretekens uit. 

Meer krantenkoppen in België

Elke dag vijf meldingen van geweld tegen ambtenaren

Elke dag doen bijna vijf ambtenaren aangifte bij de politie vanwege slagen en verwondingen. Vooral politieambtenaren krijgen het zwaar te verduren, maar ook medewerkers van andere openbare diensten krijgen slaag, zo schrijven de kranten van Mediahuis zaterdag.

Lees meer »

Deze BV’s beleefden een horrorvakantie: “Vakantiehuis van 100.000 gekocht, en er stond gewoon een tent”

De zomervakantie is ten einde en ook bekende Vlamingen blikken vol heimwee terug op hun zonovergoten vakanties. Al zijn er ook heel wat BV’s, waaronder Lesley-Ann Poppe en Darline Devos, die een horrorvakantie hebben meegemaakt, met alle (financiële) gevolgen van dien. Van een zwendel in de bosjes tot 2.000 euro aan verloren vliegtickets: ‘TV Familie’ zet alle vakantiepech op een

Lees meer »

LIVE FORMULE 1. Max Verstappen komt met P7 flink tekort in kwalificatie en ziet rivaal Lando Norris pole pakken op Monza

De Formule 1 zomerstop is achter de rug en na Zandvoort trekken de F1-piloten dit weekend naar het Italiaanse Monza, de thuishaven van Ferrari. Vorige week was Lando Norris (McLaren) duidelijk sneller dan drievoudig wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) en ook dit weekend pakte de Brit uit in de kwalificaties met een nieuwe pole-positie. Verstappen begint pas vanaf positie 7.

Lees meer »

Goud voor Daniel en Georgette

Daniel Durieux (74) is geboren in Laplaigne, een deelgemeente van Brunehaut in Henegouwen. Georgette Spileers (76) werd geboren in Doornik. Ze leerden elkaar kennen in Blandain, een deelgemeente van Doornik. Vijftig jaar geleden schoven ze de trouwringen aan elkaars vinger, en ze bouwden een nieuw leven op aan de kust. Eerst vestigden ze zich in
The post Goud voor

Lees meer »

Open Walletje keert na zeven jaar terug naar Knokke-Heist: ontdek veertig ondernemingen tijdens speciale opendeurdag

Na een onderbreking van zeven jaar keert Open Walletje terug naar Knokke-Heist. Op zondag 22 september opent een veertigtal ondernemingen van bedrijvenpark ‘t Walletje in Westkapelle hun deuren voor een nieuwe editie vol activiteiten, gezelligheid en netwerkmogelijkheden.
The post Open Walletje keert na zeven jaar terug naar Knokke-Heist: ontdek veertig ondernemingen tijdens speciale opendeurdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen Waregem trekt met volle lijst en ambitie naar de kiezer: “Willen mee besturen”

Afgelopen weekend stelde Groen Waregem haar volledige lijst kandidaten en uitgebreid programma voor. Lijsttrekker Simon Wemel trekt met ambitie naar de kiezer. “We willen de stad en haar inwoners meer ruimte geven, meer ruimte voor jeugd, elke weggebruiker, duurzaam ondernemen, wonen, inspraak en cultuur.”
The post Groen Waregem trekt met volle lijst en ambitie naar de kiezer: “Willen mee

Lees meer »

Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal”

Een 40-jarige eigenaar van een pitazaak in de Zwevegemsestraat in Kortrijk riskeert 5 maanden cel omdat hij 7 klappen uitdeelde aan de uitbater. “Zonder aanleiding”, aldus het slachtoffer. “Hij zat met zijn handen in de kassa”, counterde de beklaagde.
The post Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal” appeared

Lees meer »