De Wever stuurt trouwste luitenant het veld in om communautaire splinterbom te ontmijnen, maar hoe zou zo’n staatshervorming er dan uitzien?

Bart De Wever (N-VA) heeft zijn trouwe luitenant Sander Loones het veld ingestuurd om de communautaire splinterbom te ontmijnen. Het is de eerste stap die N-VA in deze formatie zet om haar grote staatshervormingsdroom te verwezenlijken. Om de achterban nog recht in de ogen te kunnen kijken, moet Loones resultaten boeken. Maar hoe zou die staatshervorming er dan kunnen uitzien? Wij overlopen de opties. 

Meer krantenkoppen in België

Frank Leuridan opent speciaal voor ons zijn museum: “Voor een uniek stuk heb ik altijd nog een plaatsje vrij”

In de schaduw van de beroemde Sint-Sixtusabdij van Westvleteren woont metaalbewerker op rust Frank Leuridan (64). Vijftig jaar lang al verzamelt Frank oude machines en werktuigen. Eerder uitzonderlijk opent hij voor ons de deur van zijn ‘museum’ in de Catsputdreef, waar zorgvuldig honderden collectiestukken gerangschikt zijn. “Ik heb nog geen tijd om bezoekers te ontvangen”, glimlacht hij.
The post

Lees meer »

Tussen schaarste, onrust en gevaar: heemkundige kring ‘Ons Wingene’ brengt boeiend Jaarboek en tentoonstelling over de oorlogsdagen

In het Parochiaal Centrum van Wingene werd het nieuwste Jaarboek en de boeiende tentoonstelling van de heemkundige kring ‘Ons Wingene’ plechtig voorgesteld. Schepen voor Cultuur, Brecht Warnez, leidde de tentoonstelling ‘Wingene en Zwevezele in zwart en wit’ in, terwijl burgemeester Lieven Huys in verband met het Jaarboek de woelige dagen uit de Tweede Wereldoorlog doortrok naar de huidige situatie in

Lees meer »

“Bepaalde partijen willen op dezelfde boemeltrein stappen als waarop de federale formatie al zit”: Noël Slangen over de Vlaamse regeringsvorming

Crisis in de Vlaamse formatie: Vooruit duwt op de rem en ook bij CD&V verdwijnt stilaan de hoop op een snel akkoord. Wat is het nu éxact het probleem? Kunnen we nog een regering voor de lokale verkiezingen verwachten? Maar vooral: wat zijn de gevolgen van dit getreuzel voor ons als burger? Politiek watcher en HLN-columnist Noël Slangen legt uit.

Lees meer »

N-VA-lijsttrekker Axel Ronse bust brief aan 80.000 Kortrijkzanen: “Op vlak van drugscriminaliteit is er werk aan de winkel”

Nadat N-VA Kortrijk zaterdag z’n volledige lijst voorstelde aan de Broelkaai schakelt de partij nu nog een tandje hoger in de campagne. Kandidaat-burgemeester en lijsttrekker Axel Ronse schreef een brief naar alle Kortrijkzanen en die zullen tegen het einde van deze week allemaal bezorgd zijn.
The post N-VA-lijsttrekker Axel Ronse bust brief aan 80.000 Kortrijkzanen: “Op vlak van drugscriminaliteit

Lees meer »

Ilana (17) is jongste kandidate van het land want ze is jarig op… verkiezingsdag: “Ik laat me echt niet doen in een debat”

De Kesselse Ilana Marien (17) is een van de nieuwe, jonge kandidaten bij de lijst Voor 2560 in Nijlen. De rechtenstudente in spe is zonder twijfel ook de jongste kandidate van het land voor de gemeenteraadsverkiezingen, want ze viert haar achttiende verjaardag op 13 oktober, de dag van de verkiezingen. “Ik vond het een beetje eng om deze vraag te

Lees meer »

Noël Keersebilck, eredirecteur van Roeselaarse Reo Veiling, overleden

In Roeselare is Noël Keersebilck, de gepensioneerde directeur van de Reo Veiling in Roeselare overleden. Hij was zopas 77 geworden. Hij was doctor in de landbouwwetenschapen en was directeur van de groente- en fruitveiling van 1993 tot 2008 en heeft er zijn stempel gedrukt. Ook op andere domeinen was hij actief, onder meer als voorzitter van de West-Vlaamse maatwerkbedrijven.

Lees meer »

In Poltava, waar Russische raketten voor een bloedbad zorgden: “Iedereen kent wel iemand die getroffen is door dit drama”

Dinsdagochtend werd de Oekraïense stad Poltava, op slechts 110 kilometer van de Russische grens, opgeschrikt door een verwoestende raketaanval. Twee ballistische raketten, afgevuurd vanuit Rusland, troffen de militaire school in het hart van de stad. De balans is loodzwaar: 51 doden en 235 anderen raakten gewond. “Ik ging door de hel.”

Lees meer »

Streekproductenmarkt in Oostende viert tiende verjaardag met heel wat lekkers van bij ons

De Streekproductenmarkt vindt ondertussen al voor de tiende keer plaats in Oostende. Je kan er zaterdag en zondag bij 23 standhouders streekproducten proeven uit heel Vlaanderen proeven en luisteren naar de makers die met veel liefde spreken over hun product. Jack Knapen, een ambachtelijk bakker uit Bocholt, maakt ter plaatse zijn taarten speciaal voor het jubileum.
The post Streekproductenmarkt

Lees meer »