Chinese belegger keert Wall Street de rug toe

06:40 Chinese beleggers verkochten in mei voor een recordbedrag Amerikaanse aandelen. Ook de rest van de wereld lijkt even genoeg Nvidia & co in huis te hebben. 

Meer krantenkoppen in België

Tv-maakster Lidewij Nuitten schrijft open brief na ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir: “Hoe kan het in godsnaam dat Frederik Delaplace nog op die stoel zit?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

DEME op weg naar recordjaar

08:31 De baggeraar en installateur van offshorewindparken DEME heeft een sterk eerste halfjaar achter de rug en klopte met zwier de verwachtingen. De jaarprognose gaat omhoog.

Lees meer »

Kazou wil gsm’s verbieden op vakanties voor kinderen jonger dan 13: “Ze sturen al snel berichtje naar ouders wanneer het even niet meezit”

Jeugdorganisatie Kazou van het Christelijk Ziekenfonds (CM) wil gsm’s verbieden voor kinderen jonger dan 13 jaar oud. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en vertelt Kazou aan VRT NWS. Jonge kinderen nemen soms te snel contact op met hun ouders, vindt Kazou, en dat leidt vaak tot paniek. "Soms zijn ouders eerder op de hoogte dan de organisatie zelf."

Lees meer »

Open brief aan NMBS-topvrouw Dutordoir: “Binnenlandse treinreizigers zijn dupe van nieuwe internationale trein”

Reizigersvereniging TreinTramBus en een aantal burgemeesters van betrokken gemeenten klagen de gevolgen aan van een nieuwe treinverbinding naar Amsterdam voor binnenlandse treinverbindingen vanuit hun gemeente of stad. In een open brief aan NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir schrijven ze dat het voor hen niet kan dat het binnenlandse treinaanbod wordt vervangen door een trein die alleen toegankelijk is voor internationale reizigers. De

Lees meer »

Vzw houdt met open brief pleidooi voor toegankelijker strand in Blankenberge

In een open brief aan de gemeenteraad en het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) roept vzw 4 Example, die werkt rond toegankelijkheid, op om in de volgende legislatuur prioriteit te geven aan de toegankelijkheid van het strand.
The post Vzw houdt met open brief pleidooi voor toegankelijker strand in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wim De Vilder en Riadh Bahri, nieuwsankers én goeie vrienden: “Onze partners zetten ons geregeld met onze voetjes op de grond”

De één is 25 jaar nieuwsanker, de ander startte 15 jaar geleden z’n carrière aan de Reyerslaan. Ondanks het leeftijdsverschil hebben Wim De Vilder (55) en Riadh Bahri (36) veel gemeen, een nuchtere en analytische echtgenoot bijvoorbeeld. In hun allereerste dubbelinterview praten de nieuwsankers over hun vriendschap, uit de kast komen en haarfillers. “Bij collega’s die qua persoonlijkheid meer op

Lees meer »

Kamer van Ensor slechts tijdelijk aan het Ensorkerkje in Oostende

Het kunstwerk ‘Ik, James Ensor’ zal dan toch slechts tijdelijk te zien zijn aan de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Mariakerke. Cultuurschepen Bart Plasschaert (CD&V) hoopt met het Agentschap Onroerend alsnog een deal te kunnen maken.
The post Kamer van Ensor slechts tijdelijk aan het Ensorkerkje in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »