Voor wie nog een ticket voor Tomorrowland wil scoren? Dit zijn je (zeer povere) opties

Dubbel feest want er is er eentje jarig. Tomorrowland zwaait vrijdag de deuren open voor twee uitzinnige weekends in De Schorre in Boom en daar hangt al lang een bordje ‘uitverkocht’ aan de poort. Maar zijn er nog tickets? En kan jij er alsnog bij zijn? Debby Wilmsen, woordvoerder van het festival, legt uit wat je mogelijkheden zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Essayist Pankaj Mishra over hypocrisie in de wereldpolitiek: “Alle politieke leiders zouden ontslagen moeten worden, allemaal”

De Indiase schrijver en essayist Pankaj Mishra (55) is een van de meest invloedrijke denkers van onze tijd. Onophoudelijk wijst hij op de grote hiaten in het westerse denken en op de gewelddadige geschiedenis die door blijft werken. Een gesprek over de staat van de wereld, over het einde van de wereldrijken, over rechtvaardigheid, over Gaza en Oekraïne.

Lees meer »

Gbs De Ooievaar van start op nieuwe locatie in Burgstraat: “Een project om trots op te zijn”

Op 2 september gaan de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Damme van start in een nieuw schoolgebouw. Ze verhuizen van de verouderde locatie in de Speystraat naar een fraai heringerichte site, omgeven door groen, in de Burgstraat. “Het grootste deel van de werken gebeurde door onze eigen mensen”, zegt burgemeester Joachim Coens.
The post Gbs De Ooievaar van start

Lees meer »

Simen en Larissa zijn de eerste match in ‘Blind Getrouwd’: “Wie de kleindochter wil beminnen, moet met de grootmoeder beginnen”

In het nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’ zijn de handen van de deelnemers klammer dan ooit. Op de vooravond van hun huwelijk wacht hen immers al een éérste test: een verpletterende indruk maken op hun toekomstige schoonvader, -moeder, -zus,… Of in Simens geval: de moeke van Larissa. Simen en Larissa zijn namelijk de eerste match van dit seizoen.

Lees meer »

“Tot de helft minder kans op ziekenhuisopname”: experts beantwoorden 11 vragen over de nieuwe coronavaccinatie

Twee miljoen: zoveel coronavaccins liggen klaar om de komende maanden hun weg naar Belgische bovenarmen te vinden. Voor risicogroepen is een nieuw prikje aanbevolen, maar wat als je jong en gezond bent? Hoeveel immuniteit heb je op dit moment nog? En moeten we een nieuwe coronagolf vrezen? Experts Joris Moonens en Steven Van Gucht beantwoorden 11 vragen. “Voor deze tijd

Lees meer »

Drie kunstenaressen brengen ‘Zeeverwondering’

In de exporuimte van de Anglicaanse Kerk in de Langestraat 101 loopt de groepstentoonstelling Zeeverwondering van drie vrouwelijke kunstenaressen in diverse disciplines.
The post Drie kunstenaressen brengen ‘Zeeverwondering’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote hinder door werken E313 in Ranst: drie kwartier aanschuiven richting Antwerpen en halfuur file richting Hasselt

Op de E313 wordt dit weekend gewerkt aan de nieuwe brug van de Vaartstraat in Ranst. Dat brengt zoals eerder aangekondigd de nodige hinder met zich mee. Het verkeer moet nog tot maandagochtend in beide richtingen over twee versmalde rijstroken passeren. Richting Antwerpen doe je alvast drie kwartier langer over het traject tussen Herentals-West en Ranst. Ook in de andere

Lees meer »

Salah Abdeslam vecht opsluiting in Franse isolatiecel aan

Salah Abdeslam, die voor de aanslag in Parijs veroordeeld werd tot een ‘onsamendrukbare’ levenslange gevangenisstraf, heeft woensdag voor de administratieve rechtbank van Rijsel zijn opsluiting in een isolatiecel aangevochten. Abdeslam, die ook in ons land schuldig werd bevonden voor de aanslag in Brussel en Zaventem, zit momenteel in een gevangenis in Vendin-le-Vieil (Pas-de-Calais). Donderdag zou de rechter zich uitspreken, schrijft

Lees meer »

Willy en Rosa vieren diamanten huwelijksverjaardag

Willy Cuvelier (85) en Rosa Oosthuyse (85) uit de Omer Mullielaan kregen het schepencollege op bezoek voor de viering van hun diamanten huwelijksjubileum.
The post Willy en Rosa vieren diamanten huwelijksverjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen Tielt-Meulebeke trekt met 21 kandidaten naar de kiezer: “Hebben mensen van verschillende leeftijden en achtergronden”

Groen Tielt-Meulebeke trekt met een onvolledige lijst van 21 kandidaten naar de kiezer. Karen Dewinter is lijsttrekker, huidig voorzitter Herman Duprez staat op de tweede plaats. Huidig Tielts gemeenteraadslid An Vanden Bussche duwt.
The post Groen Tielt-Meulebeke trekt met 21 kandidaten naar de kiezer: “Hebben mensen van verschillende leeftijden en achtergronden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit betekent zoveel voor mij”: emotionele Amadou Onana is meteen lieveling van de Aston Villafans, die hem luid bezingen

Zo kom je binnen bij een nieuwe club. De supporters van Aston Villa krijgen maar geen genoeg van hun recordaanwinst, Amadou Onana. Liefde die wederzijds is. De Rode Duivel scoorde tegen Leicester zijn tweede in drie Premier Leaguematchen voor zijn nieuwe club. Zowel tijdens als na de match luid werd hij wel heel luid toegezongen door de fans.

Lees meer »

Man drogeerde zijn vrouw 10 jaar lang zodat vreemden haar konden verkrachten: door opnames stonden 51 verdachten maandag voor de rechter

In het Zuid-Franse Avignon is maandag het proces begonnen tegen een man (71) die bijna tien jaar lang zijn vrouw, Gisèle P., heeft laten verkrachten. Hij drogeerde haar en nodigde dan thuis onbekenden uit die zich aan haar vergrepen. Er zijn liefst 51 verdachten. Gisèle P. liet bij aanvang al weten dat ze geen gebruik zou maken van haar recht

Lees meer »