Van hoerenbuurt tot legale kunstmuur: expo brengt geschiedenis graffitistraatje in Gent tot leven 

Sinds de jaren 1990 is het Gentse graffitistraatje het canvas voor jonge straatkunstenaars. Voor de nieuwe expo ‘Everything is still there’ schraapte Giftshop.gent laag na laag van de muren om de oude graffitikunstwerken weer tot leven te brengen. Figuurlijk weliswaar, door archiefbeelden van oude graffitimuren tentoon te stellen. Een expo over de geschiedenis loopt nog de hele Gentse Feesten. 

Meer krantenkoppen in België

Actie terug naar school van Huis van het Kind

De scholen namen op 2 september een rollende start in het thema van de Olympische Spelen. Jaarlijks zorgt het Huis van het Kind voor een leuke gadget en dit jaar is dat de jojo. Op de eerste schooldag kreeg elk kind een jojo. Daarmee kunnen de drie basisscholen meedingen naar een gouden, zilveren of bronzen
The post Actie terug

Lees meer »

Natuurhulpcentrum Oudsbergen moet steeds meer servals opvangen door TikTok-trend, 4 servals vinden nieuwe thuis in Zuid-Afrika

4 servals die tijdelijk werden opgevangen in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen zijn intussen aangekomen in Zuid-Afrika. Wild Cats World wordt hun nieuwe thuis. De dieren werden in beslag genomen omdat ze illegaal als huisdier werden gehouden. Het Natuurhulpcentrum moet trouwens steeds vaker servals opvangen. Volgens hen heeft dat te maken met Tiktok waar steeds meer mensen met hun illegale wilde

Lees meer »

“Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge”

“Het is fout te denken dat de Canadezen bij de bevrijding Brugge enkel via de Buffelbrug binnenkwamen”, zegt Kurt Ravyts, die samen met Jos Rondas vijf boeken schreef over Brugge tijdens WO II.
The post “Geen schot gelost bij de bevrijding van Brugge” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf

Een 33-jarige dief uit Blankenberge is ook in beroep veroordeeld tot twee jaar en tien maanden cel voor een reeks diefstallen en inbraken in Blankenberge en Brugge. Omdat hij de straffen blijft opstapelen, had het openbaar ministerie vijf jaar gevraagd, maar daar ging het hof niet op in.
The post Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf appeared

Lees meer »

Waarom je beter niet uitglijdt over een ananas in de groenteafdeling

Als jij in de fruitafdeling van de supermarkt struikelt over een stuk fruit, dan moet de verzekeraar van de winkel jouw schade niet vergoeden. Val je over datzelfde stuk fruit in eender welke andere afdeling, dan komt de verzekering van de supermarkt wél tussenbeide. Thierry Vansweevelt is hoogleraar aansprakelijkheidsrecht aan de UAntwerpen en legt uit wat dit ‘groenterestenarrest’ precies inhoudt.

Lees meer »

Insiders over de laatste weken van Alaphilippe bij Soudal Quick-Step: “Zijn afscheid was een emotionele beslissing, Julian heeft hard getwijfeld”

Julian Alaphilippe (32) is met de Tour of Britain bezig aan zijn laatste rittenkoers in dienst van Patrick Lefevere. In de openingsetappe was het al meteen raak voor Soudal Quick-Step. Mede door sterk kopwerk van de afscheidnemende Fransman. Ploegleiders Klaas Lodewyck en Dries Devenyns kijken met gemengde gevoelens naar het nakende vertrek van de dubbele wereldkampioen.

Lees meer »

Dorpsrestaurant De Bampoele kent een mooie eerste dag

Het dorpsrestaurant vond vandaag voor de eerste keer plaats in het Dorpspunt/buurtsalon van Krombeke. Er werden 30 buurtbewoners ontvangen, wat meteen een succes was.
The post Dorpsrestaurant De Bampoele kent een mooie eerste dag appeared first on KW.be.

Lees meer »