Vader bekent moord op 2-jarig zoontje in Welkenraedt

In Welkenraedt, in de provincie Luik, heeft een man bekend dat hij zijn 2-jarige zoon heeft gedood. De jongen kwam vorige week om het leven. Uit een autopsie bleek dat het kind verstikt was. De vader is aangehouden voor moord. 

Meer krantenkoppen in België

Hunter Biden pleit schuldig aan fiscale fraude

Hunter Biden, de jongste zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft in een rechtbank in Los Angeles schuld bekend in een federale rechtszaak over belastingsfraude. Daardoor vermijdt de 54-jarige een nieuw proces, dat donderdag van start zou zijn gegaan met de samenstelling van de jury.

Lees meer »

Extreemrechtse partij AfD haalt in Thüringen en Saksen 30 procent

Bij de belangrijke verkiezingen in de Oost-Duitse deelstaten Thüringen en Saksen zegeviert de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland, waarmee niemand wil regeren. De CDU –nationaal in de peilingen de sterkste partij – is de enige klassieke partij die standhoudt en mogelijk twee ministers-presidenten zal leveren.

Lees meer »

Duitsland waarschuwt heel Europa voor pakketten in luchtvracht die in brand vliegen: “Russische sabotage wordt niet uitgesloten”

Duitse veiligheidsdiensten waarschuwen voor “onconventionele brandbommen” die door onbekenden via internationale koerierbedrijven worden verstuurd. Ze zijn “op de hoogte van verschillende pakketzendingen die door particulieren werden verstuurd vanop locaties in Europa en in brand vlogen op weg naar hun ontvangers in verschillende Europese landen”, zo luidt een veiligheidsbericht dat in handen kwam van het Duitse persagentschap ‘DPA’ in Berlijn.

Lees meer »

KIJK. Dit is de eerste kaas in België gemaakt zonder melk of koe: “Noem het en wij kunnen het maken”

Een Gents bedrijf is erin geslaagd om kaas te maken zonder koeien of melk. Ze gebruiken daarvoor caseïne oftewel melkeiwit, dat is nagemaakt in een laboratorium. Het bedrijf Those Vegan Cowboys wil zo zorgen voor minder weides vol koeien, aangezien die broeikasgassen uitstoten. Ze maken verschillende kazen: feta, mozarella en zelfs camembert. Al mogen die momenteel nog niet geproefd worden.

Lees meer »