Ursula Von der Leyen opnieuw verkozen tot voorzitter van de Europese Commissie

Ursula Von der Leyen (65) is donderdag opnieuw verkozen als voorzitter van de Europese Commissie. Ze haalde ruimschoots de nodige meerderheid in het parlement.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE FORMATIE. Brusselse formateurs zaten maandag samen met aantal partijen voor de begroting – CD&V stuurde haar kat

Bemiddelaar Maxime Prévot (Les Engagés) ontvangt vandaag de federale onderhandelaars. Hij tracht de formatiegesprekken weer vlot te trekken nadat N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn opdracht vorige week teruggaf aan de koning. Diens sociaal-economiche ‘supernota’ sneuvelde op een conflict tussen MR en Vooruit over een meerwaardebelasting. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

Amper 1 op 10 lokale afdelingen kiest voor naam ‘Open Vld’ op stembiljet: ook nationale boegbeelden dumpen nationale partijnaam

De nationale malaise van Open Vld straalt duidelijk af op de lokale verkiezingen: slechts één op de tien lokale afdelingen trekt op 13 oktober onder de Open Vld-vlag naar de kiezer, dat bracht HLN in kaart. Zelfs nationale boegbeelden dumpen massaal de partijnaam in hun gemeente. “De naam van Open Vld is compleet verbrand. De partij heeft eigenhandig het boek

Lees meer »

Overstromingen eisen al minstens 22 levens in Thailand

In Thailand zijn minstens 22 mensen omgekomen bij overstromingen na hevige regenval. Dat melden de Thaise autoriteiten maandag. Intense moessonregens teisteren zowel het noorden als het zuiden van het populaire vakantieland. De Thaise overheid waarschuwt voor nieuwe, plotseling oprukkende overstromingen.

Lees meer »

Nieuw schooljaar in Internaat Noord in Roeselare start toch op 1 september: “Maar wel met een lekkere barbecue”

De lessen starten pas op 2 september, maar in het Internaat Noord in Roeselare werd het nieuwe schooljaar toch al op zondag 1 september op gang geschoten. Dat gebeurde wel op een heel erg leuke manier. De leerlingen van het internaat en hun ouders werden uitgenodigd voor een barbecue. “Op die manier start iedereen zonder veel minder stress aan het

Lees meer »

Astrid (16) als jongste kandidaat verkozen tot nieuwe Tabaksfee: “Leuk om een jaar lang het gezicht van Wervik te zijn”

Astrid Windels (16) uit Kruiseke is de nieuwe Tabaksfee. De verkiezing op het terras van retroherberg In den Grooten Moriaen naast het Nationaal Tabaksmuseum in Wervik lokte veel volk. Voor de vierde keer op rij waren er vijf deelnemers. Vier daarvan zijn meer dan twintig jaar. Met Astrid won dus de jongste kandidaat.
The post Astrid (16) als jongste

Lees meer »

studio wink zoekt Kortrijkse ondernemers voor mini-makersmarktje tijdens septemberbraderie

Kortrijkse ondernemers die tijdens de septemberbraderie hun handgemaakte items willen tentoonstellen, kunnen 6, 7 en 8 september terecht bij studio wink. “Ik wil een mini-braderiemarktje maken op het Overbekeplein. Je verkoopt er je eigen zelfgemaakte items in je kraampje voor mijn winkel”, legt zaakvoerder Elise Van Hoecke (29) uit.
The post studio wink zoekt Kortrijkse ondernemers voor mini-makersmarktje tijdens

Lees meer »

Plots twee kandidaat-burgemeesters bij CD&V: Schepen Rik Soens verrast met verkiezingsbord en droomt van sjerp

Vaarwel Waregem Koerse, op naar de bolletjeskermis. De Paardenstad ontwaakt meteen met een grote verrassing. Schepen Rik Soens (CD&V) ambieert het burgemeesterschap en gaat zo intern de strijd aan met collega-schepen Kristof Chanterie, die eerder door de partij als lijsttrekker werd opgesteld. “Dit zal onze verstandhouding niet veranderen”, klinkt het.
The post Plots twee kandidaat-burgemeesters bij CD&V: Schepen Rik

Lees meer »