Trumps running mate J.D. Vance werpt zich op als verdediger van Amerikaanse arbeider

06:59 J.D. Vance, de running mate van presidentskandidaat Donald Trump, zette woensdagavond op het partijfeest in Milwaukee arbeiders boven Wall Street en speelde zijn komaf uit een ‘vergeten stad’ uit. 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD. Zo zag de bruiloft van prinses Märtha Louise en sjamaan Durek eruit

De heuglijke dag van Märtha Louise (52) is – na veel commotie en schandaal – dan toch daar. De Noorse prinses stapt vandaag in het huwelijksbootje met Durek Verrett (49), een omstreden Amerikaanse sjamaan. Zaterdag (vandaag) volgt de ceremonie en het grote trouwfeest in Geiranger, aan de westkust van Noorwegen. Onder hun gasten zijn enkele royals te spotten, al zijn

Lees meer »

Tijdritspecialiste Maes: “Uit de hand gelopen hobby”

Nadat ze in maart in het Nederlandse Almere een individuele tijdrit won, was Marie Maes (23) tijdens het weekeinde van 17 en 18 augustus twee keer succesvol aan het werk tegen de klok. Zowel in Zeeland als in Heusden-Zolder klokte de eliterenster de snelste tijd.
The post Tijdritspecialiste Maes: “Uit de hand gelopen hobby” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Terwijl zijn vriend in zee verdronk, viel Almedin (45) op strand in slaap: “Denk je dat ik me niet schuldig voel? Ik wist niet dat Petar in de problemen zat”

Drie dagen lang zat hij in de gevangenis. Verdacht van schuldig verzuim. Omdat hij zijn vriend Petar – een Bulgaar van 37 uit Gent – anderhalve week geleden niet had geholpen toen die in zee verdronk. Zelf lag Almedin Burmic (45) op dat moment zijn roes uit te slapen, nauwelijks enkele meters verder op het strand in Blankenberge. Hij doet

Lees meer »

Leuvense middelbare school geeft lessen Arabisch: is dat echt zo moeilijk te leren?

Het Heilige-Drievuldigheidscollege in Leuven neemt Arabisch als verplicht vak op in het lessenpakket. De middelbare school noemt het een “intellectuele uitdaging” voor de leerlingen. Waarom precies die taal? Is Arabisch dan zo moeilijk om te leren? Wat zijn de grootste struikelblokken voor Nederlandstaligen? “Wie al Duits of Latijn kent, vindt het een hele opluchting dat er in het Arabisch ‘maar’

Lees meer »

In opspraak geraakte zoon van prinses Mette-Marit niet aanwezig op huwelijk van Märtha Louise en haar sjamaan Durek

Marius Borg Høiby (27), de oudste zoon van de Noorse kroonprinses Mette-Marit (51), zal dit weekend niet aanwezig zijn op het huwelijk van prinses Märtha Louise en haar Amerikaanse sjamaan Durek Verrett. Marius werd begin augustus gearresteerd door de politie nadat hij beschuldigd werd van het ‘psychologisch en fysiek’ aanvallen van een vrouw in de twintig.

Lees meer »

Kunstenfestival Watou lokte goede 20.000 bezoekers

Het Kunstenfestival Watou, een organisatie van de stad Poperinge, heeft zijn editie van 2024 afgesloten met meer dan 20.000 bezoekers. Het enthousiasme van de bezoekers voor ‘Landscape of the Imagination’ was groot, wat zich weerspiegelde in een mooie stijging van de daggemiddelden, zelfs met de latere start van het festival en een extra sluitingsdag per week.
The post Kunstenfestival

Lees meer »

Niet enkel in ’s lands kleinste stad woedde een grote schoolstrijd: “Het is jaren geleden, maar ze spreken er nog van in Menen”

Nog voor de eerste schooldag lijkt de hevige schoolstrijd van Mesen gestreden. Directeur David Breyne bleef steeds geloven in een nieuwe school door de steun van zijn vrouw en haar collega’s uit Menen. “Want daar maakten ze exact hetzelfde mee.”
The post Niet enkel in ’s lands kleinste stad woedde een grote schoolstrijd: “Het is jaren geleden, maar ze

Lees meer »