Stad Wervik en provincie investeren in nieuwe zone op jaagpad langs de Leie: natuurbeleving staat centraalop nieuwe recreatieve hotspot

Op wijk De Riemeers is een nieuwe recreatieve hotspot een meerwaarde voor passanten op het jaagpad langs de Leie, de inwoners en de biodiversiteit. Het speelpleintje werd recent een flink stuk uitgebreid. De zone tussen de woonwijk en het jaagpad was vroeger een weide en kreeg een nieuwe invulling. Het is publiek toegankelijk gemaakt. Via een glijbaan, een trap of klauterparcours bereik je de lagergelegen meers waar natuurbeleving voortaan centraal staat.

Met struiken, sinuspaadjes gemaaid doorheen het hoge gras en een nieuw uitgegraven poel, zullen kinderen er zeker hun hartje kunnen ophalen. De bloemenweide betekent dan weer een zegen voor de biodiversiteit.

“Op dit mooie plekje zullen ook recreanten even op adem kunnen komen”, aldus schepen van Toerisme Geert Bossuyt (Vooruit), die trouwens opgroeide in de buurt. “Enkele picknickbanken en een fietsparking nodigen passanten uit om een deugddoende pauze langs de Leieboorden in te lassen.”

Vlonderpad

“Binnenkort wordt het vlonderpad nog doorgetrokken van de trap onder de figuratieve ‘tabaksast’ tot aan het brugje over de gracht langs het jaagpad. Hiermee zal de hotspot het jaar rond toegankelijk blijven.”

Wat verderop achter een rij woningen op de Professor Idewijk is rondom de aanpalende weide van ruim 1,5 hectare waar koeien grazen, een nieuwe wandelverbinding gerealiseerd langs waar recreanten en wijkbewoners de doorsteek naar de recreatieve hotspot en de Leie kunnen maken. Een bewoner van de Professor Idewijk vreesde voor inkijk van wandelaars. Schepen Bercy Slegers bezocht die man. “Achter die huizenrij is er ondertussen met paaltjes en prikkeldraad een ruimte van twee meter breed afgespannen”, zegt ze.

“Picknick- banken en een fietsparking nodigen de passanten uit om een deugddoende pauze in te lassen”

In die aanpalende weide werd er op initiatief van het Regionaal Landschap Leie-Schelde een tweede poel aangelegd. “Die zal bij de trouwe populatie zwaluwen, die jaarlijks naar de wijk terugkeren, en amfibieën zeker in de smaak vallen”, zegt schepen Bercy Slegers (CD&V).

Voor de realisatie werd er in totaal een budget van 74.000 euro uitgetrokken. In het kader van het reglement toeristische impulsen van de provincie kon de stad rekenen op een subsidie van 25.000 euro. Het ontwerp is van Buro Bosschaert (Moorslede), in overleg met Westtoer. Voor de uitvoering stond de firma Tuinen Dewulf (Boezinge) in.

The post Stad Wervik en provincie investeren in nieuwe zone op jaagpad langs de Leie: natuurbeleving staat centraalop nieuwe recreatieve hotspot is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lisa start met wenkbrauwbehandeling en laserontharing in Torhout: “Er komen ook wel eens mannen over de vloer”

In het pand in de Keibergstraat 186A waar een tijdlang een krantenwinkeltje heeft bestaan, heeft Lisa Pyfferoen (32) zopas haar zaak Luxe Brow Co ondergebracht, gespecialiseerd in wenkbrauwbehandeling en laserontharing. De plechtige opening heeft plaats op vrijdag 30 augustus van 17 tot 21 uur. Iedereen is er welkom voor een hapje en een drankje.
The post Lisa start met

Lees meer »

Waarom Kamala Harris een Trump-imitator inschakelt, mét buitenmaats kostuum, rode stropdas en hakschoenen

In de laatste rechte lijn naar het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten, aanstaande dinsdag, stomen de twee zich op een totaal andere manier klaar. Terwijl Republikein Donald Trump naar eigen zeggen niets speciaal hoeft te doen – “Ik heb me al mijn ganse leven voorbereid” – haalt zijn Democratische rivale Kamala Harris alles uit de kast. Tot verbale schijngevechten met

Lees meer »

Oude en huidige bewoners Elzendamme komen voor de vierde keer bijeen

Elzendammenaars Luc Debergh (uiterst rechts op de foto) en Lode Pysson (achteraan, vierde van links) organiseerden voor de vierde keer een fijn buurtfeest voor alle huidige en vroegere bewoners van Elzendamme, een gehucht van Oostvleteren aan de IJzer. In totaal gingen zo’n 80 Elzendammenaars op hun uitnodiging in. Plaats van het feestgebeuren was aan de
The post Oude en

Lees meer »

“Lang heeft niemand geweten dat Erik nog een broer had”: wie is Patrick Van Looy, die opdook in ‘Komen eten’?

Opvallend moment in ‘Komen eten’ maandagavond. Toen het tijd was voor het hoofdgerecht, schakelde Erik Van Looy (62) de hulp in van zijn jongere broer Patrick. Omdat Erik niet kan koken, moest die stiekem de worst en puree bereiden voor de gasten. Maar wie is Patrick eigenlijk? Ooit winnaar van een schoonheidswedstrijd, en in tegenstelling tot Erik niet per se

Lees meer »

“Alsof hij niemand kan voorbijsteken zonder slaande ruzie te krijgen”: onze F1-watcher geeft één keer het maximum van de punten en buist één piloot

Voor de 21ste keer slaagde een Ferrari-coureur erin om te winnen op de heilige racegrond van Monza. Charles Leclerc nam een groot risico door maar één pitstop te doen en dat betaalde zich dubbel en dik terug. Hij ontketende een waar volksfeest na afloop van de Grand Prix van Italië en werd daar door onze Formule 1-watcher ook voor beloond.

Lees meer »