Spanje stevent af op temperaturen tot 44 graden, Akropolis in Athene dicht door hitte

Spanje stevent af op enkele zomerdagen waarop het op sommige plekken tot 44 graden warm kan worden. Zo waarschuwt de nationale weerdienst Aemet. In Griekenland blijven alle archeologische sites in de namiddag dicht door de hitte, ook de Akropolis in Athene. 

Meer krantenkoppen in België

Thijs Naeyaert wordt Algemeen Directeur Roularta Local Media

Vanaf 2 september wordt Thijs Naeyaert Algemeen Directeur Roularta Local Media (RLM), de uitgever van onder andere De Zondag en De Krant van West-Vlaanderen (KW). Hij volgt Luk Wynants op, die op 1 januari 2025 met pensioen gaat.
The post Thijs Naeyaert wordt Algemeen Directeur Roularta Local Media appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bevrijding van Zedelgem en Jabbeke in de kijker

Op 7 en 8 september is het exact 80 jaar geleden dat Jabbeke en Zedelgem bevrijd werden door de Canadezen. In het kader daarvan organiseren Vloethemveld en Avansa Brugge twee lezingen en een filmvoorstelling.
The post Bevrijding van Zedelgem en Jabbeke in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Armoedevereniging maakt zich zorgen over kostprijs computer op school: “Kinderen zullen zonder laptop in klas zitten”

Het Netwerk tegen Armoede maakt zich zorgen over de stijgende laptopfactuur. Maandag schreef het Nieuwsblad dat die factuur in heel wat scholen opslaat omdat de subsidies van de Vlaamse regering — voorlopig — opgedroogd zijn. “De kost voor een nieuwe laptop is voor veel gezinnen niet haalbaar, zeker niet voor gezinnen in armoede”, zegt algemeen coördinator Heidi Degerickx.

Lees meer »

“Ik kwam hier niet binnen als die kleine Belg”: Tessa Wullaert bij Inter klaar voor Italiaanse seizoensstart

Zaterdag start ook in Italië het eersteklassevoetbal bij de vrouwen. Eén van de nieuwe blikvangers is Tessa Wullaert, die met de topclub Inter Femminile thuis opent tegen Sampdoria Genua. Na Duitsland, Engeland en, nou ja, Nederland, is Italië haar vierde buitenlands avontuur. Dag Mathi, dag Jean-Marie, ‘s lands beste voetbalster ooit wil ook weer in het voetbal “helemaal gelukkig” zijn.<br

Lees meer »

Moeten we volgende week vrezen voor een waterbom? Weerkaarten voorspellen veel regen door mogelijke ‘koudeput’

De droge warme zomerperiode lijkt de komende dagen ten einde te komen. Door de nabijheid van kleine fronten zal de wisselvalligheid toenemen en stijgt de kans op regen- en onweersbuien. En waar die buien tot ontwikkeling komen is er kans op overvloedige neerslag. De weermodellen twijfelen nog over waar die regen precies zal vallen, wat voorspellingen extra moeilijk maakt. Weeranalist

Lees meer »

“Een derde van z’n leger verzameld aan de grens”: valt Wit-Rusland nu dan toch in Oekraïne binnen?

Wit-Rusland heeft een grote troepenmacht verzameld aan de Oekraïense grens. “Een derde van het hele leger”, zegt dictator Aleksandr Loekasjenko zelf. Volgens hem is die ontplooiing nodig omdat Kiev nog veel meer soldaten naar de regio heeft gestuurd. Dat klinkt niet zo geloofwaardig met wat we weten over de schaarste waarmee het Oekraïense leger kampt. Maar wat is Wit-Rusland dan

Lees meer »

Controleacties op squares werpen vruchten af: “Meerdere omwonenden stellen dat het nu rustig is”

De politie voerde sinds april 138 controles uit op het Prinses Clementina- en Prinses Stefanieplein, beter bekend als ‘de squares’. Dat leidde tot flink wat pv’s. “Handelaars en omwonenden stellen dat het er nu rustig is”, zo liet korpschef Philip Caestecker weten.
The post Controleacties op squares werpen vruchten af: “Meerdere omwonenden stellen dat het nu rustig is” appeared

Lees meer »

“Verkiezing helpt met het boosten van mijn zelfvertrouwen”: Axelle (17) uit Menen dingt naar het kroontje van Miss België

Menen zendt haar schonen uit! Axelle Sulis (17) dingt als tweede inwoner van de grensstad mee naar het kroontje van Miss België. De studente barst van de motivatie en zet alles op alles om het tot in de finale te kunnen schoppen. “Ik deed al mee aan een missverkiezing, maar koos resoluut voor Miss België!”

The post “Verkiezing helpt met

Lees meer »

Vermiste Nederlandse vrouw (65) dood teruggevonden op Griekse eiland Samos

De Nederlandse vrouw die sinds vorige week donderdag vermist was op het Griekse eiland Samos is woensdagochtend overleden gevonden. Dat melden ingewijden. Verschillende zoekteams zochten sinds zaterdagochtend mee met onder meer drones en honden naar de 65-jarige toeriste. De vrouw is vermoedelijk een verkeerd pad ingeslagen aan een misleidende splitsing.

Lees meer »