Recreatieverbod op het Schulensmeer omdat er mogelijk blauwalg aanwezig is

Het gemeentebestuur van Lummen heeft beslist om een preventief recreatieverbod uit te vaardigen voor het Schulensmeer. Het is vanaf nu dus verboden om in en op het water te sporten en te vissen. In het water zou mogelijk blauwalg zitten. Ondertussen zijn stalen genomen. De resultaten daarvan zullen zaterdag bekend zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Renewi Tour start dit weekend voor het eerst in Menen: “Ook Lauwe en Rekkem zullen mee kunnen genieten van dit feest”

Een koersunicum! Voor het eerst in de geschiedenis van Menen vormt het centrum het decor voor de start van een Worldtour rit. De slotfase van de Renewi Tour zal op de Grote Markt zichzelf op gang trekken, goed voor meteen een wielerspektakel. “Zowel Menen, Lauwe als Rekkem zullen mee kunnen genieten van dit feest!”
The post Renewi Tour start

Lees meer »

Omloop Mandel-Leie-Schelde geneutraliseerd na aanrijding met seingever, Crockett wint uiteindelijk

Finn Crockett (VolkerWessels) heeft zaterdag de 77e editie van de Omloop Mandel-Leie-Schelde gewonnen. De 25-jarige Ier was in deze 157 kilometer lange profkoers op de nationale kalender, met start en aankomst in Meulebeke, in een sprint met twee zijn Noorse medevluchter Daniel Arnes te snel af. Jago Willems legde beslag op de laatste podiumplaats.
The post Omloop Mandel-Leie-Schelde geneutraliseerd

Lees meer »

Noèmi Zinga is amper 17 en nu al kandidate voor gemeenteraadsverkiezingen in Genk: “Meer mét jongeren praten in plaats van over jongeren”

Ze viert op amper 2 weken vóór de gemeenteraadsverkiezingen haar 18e verjaardag en ze voldoet daarmee nét op tijd aan de voorwaarden om zich kandidaat te mogen stellen. De Genkse Noèmi Zinga (17) start het nieuwe schooljaar vandaag in het 6e jaar Humane Wetenschappen in het Sint-Jozefinstituut in Bokrijk, maar staat nu al op de 9e plaats op de lijst

Lees meer »

“Hoe denken de rode vakbond en de PS de sociale zekerheid te redden, zonder grote hervormingen?”

Ooit was de positie van Europees Commissaris een gegeerde trofee. Exact tien jaar geleden, begin september 2014, liet CD&V-voorzitter Wouter Beke zelfs het premierschap voor zijn partijgenoot Kris Peeters schieten om Marianne Thyssen eurocommissaris te kunnen maken. Achteraf bleek die beslissing – deels genomen uit strategische overwegingen, maar ook deels als knieval voor de ondankbare rol die Thyssen speelde binnen

Lees meer »

EXCLUSIEF. De man achter het interne onderzoek dat de VRT op zijn grondves­ten doet daveren: “Geen sprake van slachtoffer en dader tussen die twee”

“Ik ben gevraagd om bruggen te bouwen”, zegt Rob van Eijbergen, de bemiddelaar die in april werd aangesteld door VRT. Maar de machtsstrijd tussen twee afdelingen bleek een brug te ver. De professor zag bij Ricus Jansegers (58) en Lotte Vermeir (39) “te weinig zelfreflectie” en geeft bij HLN voor het eerst inzicht in het onderzoek dat leidde tot de

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Voor leerlingen en ouders is het deze week volop lesmateriaal ophalen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »