Prof Jan Deprest ontwikkelde techniek om foetussen in de baarmoeder te opereren: “Als we na de geboorte moeten ingrijpen, waarom dan niet ervoor?”

Samen met zijn team ontwikkelde hij nieuwe, grensverleggende technieken om nog ín de baarmoeder foetussen te opereren en hun levens te redden. Pionier Jan Deprest (64) bleef er nuchter onder, ondanks de kritiek her en der dat hij voor God zou spelen met zijn buisjes en ‘ballonnetjes’. “Toch blijf ik altijd denken aan de helft van de kindjes die het niet halen.” 

Meer krantenkoppen in België

Seksuele handelingen en onnodig geweld: 3 Hasseltse cipiers in opspraak na incidenten in gevangenis

Het gevangeniswezen bevestigt dat drie cipiers in de Hasseltse gevangenis momenteel aan een onderzoek onderworpen worden na verschillende incidenten. Zo wordt een vrouwelijke cipier ervan beticht seksuele handelingen te hebben gesteld met een gedetineerde en loopt er een onderzoek naar twee mannelijke cipiers die onnodig geweld gebruikt zouden hebben ten aanzien van een gevangene.

Lees meer »

Twaalfjarig meisje aangevallen en aangerand door vijf personen bij verlaten school in La Louvière

Het parket van Bergen heeft een onderzoek geopend in verband met de aanranding van een twaalfjarig meisje in La Louvière. De tiener werd dinsdag kort na schooltijd aangevallen door vijf personen. Twee vermoedelijke aanvallers werden gearresteerd. Er wordt nog gezocht naar de drie andere verdachten. Het jonge slachtoffer werd in het ziekenhuis van Lodelinsart opgenomen.

Lees meer »

Jan Yperman Ziekenhuis start met patiëntenraad

IEPER Het Jan Yperman Ziekenhuis wil een patiëntenraad oprichten en lanceert een oproep richting patiënten, bezoekers, familieleden en mantelzorgers om die raad te bevolken. “Een belangrijke stap in het versterken van de inspraak en de participatie van patiënten en bezoekers”, zegt kwaliteitscoördinator Dirk Vanrenterghem.
The post Jan Yperman Ziekenhuis start met patiëntenraad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Harris verwijt Trump “politieke stunt” op militaire begraafplaats: wat is er precies gebeurd? En waarom ligt het zo gevoelig?

Vicepresidente en presidentskandidate Kamala Harris heeft haar Republikeinse rivaal Donald Trump ervan beschuldigd "heilige grond niet te respecteren voor een politieke stunt". Ze reageert zo op een incident tijdens een bezoek aan het militaire kerkhof Arlington Cemetery dat al een hele week het Amerikaanse verkiezingsnieuws beheerst. Vier vragen en antwoorden om weer helemaal mee te zijn.

Lees meer »

Cercle Brugge lijdt zware nederlaag tegen Wisla Krakau, maar poulefase van Conference League komt niet in gevaar

Cercle Brugge heeft donderdagavond in zijn terugmatch van de vierde en laatste voorronde in de Conference League voor eigen volk tegen Wisla Krakau zijn riante uitgangspositie niet meer uit handen gegeven. De Poolse tweedeklasser verraste met een 1-4-zege tegen een experimenteel groen-zwart, dat afgelopen donderdag zelf nog zwaar uithaalde met 1-6, waardoor de kwalificatie voor de poulefase toch een feit

Lees meer »

Claude Croes gaat weer voluit voor de burgemeesterssjerp: “Iedereen moet zich thuis voelen in Deerlijk”

Voor een talrijk opgekomen publiek stelde CD&V Deerlijk de voltallige lijst met kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor. De partij van huidig burgemeester Claude Croes trekt met de slogan Thuis in Deerlijk naar de kiezer. “Omdat CD&V Deerlijk wil dat iedere inwoner zich thuis voelt in Deerlijk”, klinkt het.
The post Claude Croes gaat weer voluit voor de burgemeesterssjerp:

Lees meer »

Meer dan 300 Mercedessen te bezichtigen in Moerkerke

Liefhebbers van het automerk met de ster kunnen op zondag 1 september hun favoriete modellen gaan bewonderen in Moerkerke. Op de weide langs de Waterhoek vind je er meer dan 300 Mercedessen.
The post Meer dan 300 Mercedessen te bezichtigen in Moerkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen verschil meer tussen Belgische medailles op Paralympische en Olympische Spelen, al blijven de Paralympics het kleine broertje

Parijs is nog lang niet uit gesport: de volgende elf dagen krijgen de Spelen een paralympische verlenging. Met intussen al 2 miljoen verkochte tickets en 50.000 euro prijzengeld voor een gouden Belgische G-sporter, veren de Spelen voor atleten met een beperking duidelijk op. Al blijft elke financiële vergelijking met de grote olympische tegenhanger onmogelijk.

Lees meer »

“Ik vind die groene Lamborghini heel lelijk”: Conrad Janssens en Cesar Casier geven eerste interview als koppel

Lang deden ze geheimzinnig over hun relatie, maar met hun deelname in ‘Klopjacht Celebs’ treden ze nu voor tv-kijkend Vlaanderen naar buiten als koppel. Internationaal topmodel Cesar Casier (36) en Conrad Janssens (22) – zoon van ex-Miss België Ilse De Meulemeester en zakenman Glenn Janssens – geven een allereerste inkijk in hun relatie: de eerste vonk, de eerste ergernissen en

Lees meer »

Astrid (16) als jongste kandidaat verkozen tot nieuwe Tabaksfee: “Leuk om een jaar lang het gezicht van Wervik te zijn”

Astrid Windels (16) uit Kruiseke is de nieuwe Tabaksfee. De verkiezing op het terras van retroherberg In den Grooten Moriaen naast het Nationaal Tabaksmuseum in Wervik lokte veel volk. Voor de vierde keer op rij waren er vijf deelnemers. Vier daarvan zijn meer dan twintig jaar. Met Astrid won dus de jongste kandidaat.
The post Astrid (16) als jongste

Lees meer »