Populaire muziekfestivals accepteren niet altijd en overal cash: “Rechten van consument niet gerespecteerd”

Op negen van dertien onderzochte muziekfestivals in ons land, wordt niet overal cash aanvaard. Dat blijkt donderdag uit een onderzoek van consumentenorganisatie Testaankoop. Sinds maart is het echter wettelijk verplicht om cash geld te aanvaarden, ook op festivals.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstzomer 2024 op Wijndomein Ravenstein

Kunstzomer Leiestreek is dit jaar toe aan zijn zestiende editie. Tussen 31 augustus en 29 september kan je proeven van het werk van hedendaagse kunstenaars in verschillende steden en gemeenten. In Wervik vormt Wijndomein Ravenstein in de Kruisekestraat 296 het decor. Op de zuidflanken van de Amerikaberg vervaardigen Dirk Talpe en Patricia Lenoir ecologische rode,
The post Kunstzomer 2024

Lees meer »

Trio veroordeeld voor diefstallen bij sanitairgroothandel Van Marcke

Drie mannen zijn veroordeeld voor een reeks diefstallen in winkels van sanitairgroothandel Van Marcke. Ze krijgen celstraffen tot negen maanden effectief. In de winkels namen ze stiekem dure producten mee terwijl ze slechts iets goedkoop afrekenden aan de kassa.
The post Trio veroordeeld voor diefstallen bij sanitairgroothandel Van Marcke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden: Netanyahu doet onvoldoende om deal rond te krijgen – Luchthaven Tel Aviv schrapt vluchten wegens algemene staking

Een deal over het vrijlaten van Israëlische gijzelaars door Hamas is volgens de Amerikaanse president Joe Biden “erg dichtbij”. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou echter niet genoeg doen om de deal rond te krijgen, zegt Biden maandag. Washington werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te

Lees meer »

Meer dan 300 Mercedessen te bezichtigen in Moerkerke

Liefhebbers van het automerk met de ster kunnen op zondag 1 september hun favoriete modellen gaan bewonderen in Moerkerke. Op de weide langs de Waterhoek vind je er meer dan 300 Mercedessen.
The post Meer dan 300 Mercedessen te bezichtigen in Moerkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mint heropent als Bistro Léon: “Zoontje als mascotte”

Mint heeft er zijn laatste weekend opzitten, maar Kilian Vereecke en Nicky Dieryckx-Visschers zorgen straks voor een wissel van de wacht. Op vrijdag 4 oktober heropent het eethuis de deuren als Bistro Léon, naar hun guitig zesjarig zoontje. “Onze Léon wordt mee het gezicht van de zaak.”
The post Mint heropent als Bistro Léon: “Zoontje als mascotte” appeared first

Lees meer »

Paus aangekomen in Indonesië voor reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus is dinsdag gearriveerd in de Indonesische hoofdstad Jakarta voor het begin van zijn reis door Zuidoost-Azië. De 87-jarige paus reist in twaalf dagen door Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore. Het is zijn langste en verste tocht als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

Nieuwe uitdaging in Europese scholen: “Radicaal-conservatieve leerlingen voelen zich het slachtoffer van het feminisme”

Karin Heremans, directrice van het Koninklijk Atheneum in Antwerpen en expert polarisering bij het gemeenschapsonderwijs GO!, waarschuwt voor een vrij recent fenomeen in klaslokalen: ultraconservatieve leerlingen die de gelijkwaardigheid van man en vrouw in vraag stellen, vrouwelijke leerkrachten uitdagen en alleen traditionele genderrollen accepteren.

Lees meer »