Na 440 jaar krijgt “wreedste man uit onze geschiedenis” een gezicht

Een Braziliaanse grafisch ontwerper is erin geslaagd om, 440 jaar na datum, een realistische weergave te maken van Ivan de Verschrikkelijke. Met behulp van gespecialiseerde software creëerde hij een menselijk figuur op basis van oude tekeningen.

 

Meer krantenkoppen in België

Ziekenhuis helpt Land of Love voor goed doel

Volgend jaar in het hemelvaartsweekend nemen weer drie teams van acht medewerkers van het ziekenhuis AZ Delta deel aan de fietshappening ‘De 1000 km voor Kom op tegen Kanker’. Om aan de start te komen, dienen ze 5.500 euro per ploeg te verzamelen, of 16.500 euro in totaal. Om geld in het laatje te krijgen,
The post Ziekenhuis helpt

Lees meer »

“Dit betekent zoveel voor mij”: emotionele (en dansende) Amadou Onana meteen lieveling van Aston Villa-fans, die hem luid bezingen

Zo kom je binnen bij een nieuwe club. De supporters van Aston Villa krijgen maar geen genoeg van hun recordaanwinst, Amadou Onana. Liefde die wederzijds is. De Rode Duivel scoorde tegen Leicester zijn tweede in drie Premier Leaguematchen voor zijn nieuwe club. Zowel tijdens als na de match luid werd hij wel heel luid toegezongen door de fans.

Lees meer »

HERBEKIJK. Amateurvoetbal exclusief bij HLN: Sporting Hasselt opent seizoen met ruime zege tegen Merelbeke, bekijk hier de samenvatting!

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. In de eerste Afdeling was Sporting Hasselt op de openingsspeeldag duidelijk een maatje te sterk voor Merelbeke. Bekijk hieronder de samenvatting én ook de volledige wedstrijd.

Lees meer »

Tussen schaarste, onrust en gevaar: heemkundige kring ‘Ons Wingene’ brengt boeiend Jaarboek en tentoonstelling over de oorlogsdagen

In het Parochiaal Centrum van Wingene werd het nieuwste Jaarboek en de boeiende tentoonstelling van de heemkundige kring ‘Ons Wingene’ plechtig voorgesteld. Schepen voor Cultuur, Brecht Warnez, leidde de tentoonstelling ‘Wingene en Zwevezele in zwart en wit’ in, terwijl burgemeester Lieven Huys in verband met het Jaarboek de woelige dagen uit de Tweede Wereldoorlog doortrok naar de huidige situatie in

Lees meer »

Politie Kortrijk hoopt met mobiele commandopost veiligheid te verhogen aan station

Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) pakt bij het begin van het schooljaar uit met een mobiele commandopost aan het station. Volgens burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) is een zichtbare politieaanwezigheid erg belangrijk. “Ook al dalen de criminaliteitscijfers in onze stad al jaren, toch heerst bij velen een onveiligheidsgevoel in de stationsbuurt.”
The post Politie Kortrijk hoopt met

Lees meer »

Vaste rechtbankklant (23) ontkent verkoop van drie gram coke

Een 23-jarige man uit Veurne ontkent dat hij drie gram cocaïne verkocht aan een andere jongeman, die nadien betrapt werd. B.V. is een vaste rechtbankklant en riskeert er zes maanden cel voor. “Maar het slachtoffer liegt en is ook goed gekend bij de politie. Waarom geloven ze hem en niet B.V.?” zegt zijn advocaat.
The post Vaste rechtbankklant (23)

Lees meer »