LIVE VERKIEZINGEN VS. Beelden tonen hoe Biden moeizaam vliegtuig op- en afschuifelt nadat hij positief test op corona

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. “Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 49 doden en 219 gewonden nadat Rusland raket afvuurt op leercentrum en ziekenhuis

Zeker 49 mensen zijn vandaag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen volgens de laatste cijfers ook zeker 219 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. “Rusland zal hiervoor boeten”, zegt president Volodymyr Zelensky. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog

Lees meer »

Is dit de oudste poes van het land? Isabelle uit Herzele is 24 jaar en zeven maanden oud: “Ze krijgt elke dag voorgesneden rosbief”

Met 24 jaar en zeven maanden op de teller is Isabelle waarschijnlijk oudste kat van België. Het dier komt uit het Gentse dierenasiel en vond een gouden mandje in het Oost-Vlaamse Herzele. “Toen ik jong was wou ik eigenlijk vijf kinderen”, zegt haar baasje Ann Gevens (58). “Door omstandigheden is dat er nooit van gekomen. Voor mij is dit mijn

Lees meer »

Frieda, die ooit notenleer gaf aan wijlen koningin Fabiola, blaast 101 kaarsjes uit in Westkapelle

Deze week vierde Frieda Gorlé haar 101ste verjaardag in het woonzorgcentrum De Polderparel in Westkapelle. Ze kreeg er uit handen van schepenen Philippe Vlietinck en Bert De Brabandere een lekkernijenmand van Oxfam Wereldwinkel.
The post Frieda, die ooit notenleer gaf aan wijlen koningin Fabiola, blaast 101 kaarsjes uit in Westkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stelplaats aan Antwerpse Draakplaats is naar Mortsel verhuisd, bewoners Zurenborg opgelucht: “Eindelijk is het hier wat stiller”

Zondag 1 september zijn de laatste bussen vertrokken vanuit de stelplaats Zurenborg aan de Draakplaats in Antwerpen. De Lijn heeft een gloednieuwe stelplaats geopend in Mortsel, vlakbij de luchthaven van Deurne. Buren rond de Draakplaats zijn opgelucht dat de bussen er niet meer af- en aanrijden. "Vooral qua geluidsoverlast maakt het een groot verschil", klinkt het bij de meeste buurtbewoners.

Lees meer »

Jarenlang vocht Maxime (52) tegen overlast door transportbedrijf, nu kondigt hij verhuizing aan: “Hier gaan we nooit rust vinden”

Komt er een einde aan de saga tussen Maxime Ceragioli (52) en transportfirma Livlina uit Sint-Niklaas? Na jaren van juridisch getouwtrek over geluidsoverlast heeft de buurman van het bedrijf inmiddels recht op zo’n 250.000 euro aan dwangsommen, maar hij wil naar eigen zeggen een punt zetten achter de strijd: “Ik trek naar het buitenland: op deze plek gaan we nooit

Lees meer »

“De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld in voor kinderen in Combodja

Op 15 september organiseert Hope For The Children voor de tweede keer ‘Wandel voor Cambodja’. Dokter Thierry Dalewyn (68) uit Waregem begon 12 jaar geleden met het project dat ondertussen al 170 kinderen hulp bood. “Dit is mijn levenswerk, ik ben daar thuis”, klinkt het.
The post “De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld

Lees meer »

Tentoonstellingen Meense Koersstory’s

Naar aanleiding van de slot- en koninginnenrit van de Renewi Tour op 1 september heeft de dienst erfgoed foto’s en informatie over het rijke Meense wielerverleden verzameld. In het stadhuis kom je meer te weten over de Meense renners Julien en Félicien Vervaecke en Roger Decock, de drie velodrooms in Menen en tal van andere
The post Tentoonstellingen Meense

Lees meer »

Thomas Servranckx uit Oostende speelt mee in ‘Lelies’ in Antwerpen: “Ik ben enorm dankbaar om in zo’n momument van een voorstelling te mogen staan”

Tot en met 6 oktober kan je komen kijken naar ‘Lelies’ in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Eén van de rollen wordt vertolkt door Thomas Servranckx uit Oostende, die nog altijd in deze badstad woont.
The post Thomas Servranckx uit Oostende speelt mee in ‘Lelies’ in Antwerpen: “Ik ben enorm dankbaar om in zo’n momument van

Lees meer »