Landbouwer kan koe zelf uit beek bevrijden in Diksmuide

De brandweer van Diksmuide kreeg donderdagochtend een melding binnen van een koe die vastzat in een beek in een grasveld vlak bij de IJzer, tussen Kaaskerke en de IJzerdijk.

Het was een fietser die het dier rond 11.10 uur zag zitten en opmerkte hoe het dier net nog de kop boven kon houden. Anders was er niemand in de buurt.

Landbouwer

De brandweer reed ter plaatse, maar kon de koe aanvankelijk niet vinden. Volgens de melder bevond het dier zich ongeveer tweehonderd meter van de IJzer vandaan maar na even zoeken bleek dat achthonderd meter te zijn.

De brandweer vond uiteindelijk de plaats omdat er intussen een landbouwer aanwezig was. Die was erin geslaagd het dier zelf terug op het droge te krijgen. De brandweer hoefde niet meer in te grijpen. (JH)

The post Landbouwer kan koe zelf uit beek bevrijden in Diksmuide is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aflevering 3 | Dzadzia, de opa van Evelien die de ‘dodentrap’ in Mauthausen overleefde

Journaliste Evelien Rutten trekt samen met haar Poolse tantes en haar dochter Hera op een bijzondere roadtrip. In de podcast ‘Roadtrip naar Auschwitz’ gaan ze op zoek naar hun familieverhaal, dat inhaakt op de wereldgeschiedenis. De derde aflevering gaat over haar grootvader. Een Poolse verzetsstrijder die de beruchte ‘dodentrap’ in het concentratiekamp van Mauthausen overleefde.

Lees meer »

Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt; “Zonder de Canadezen stond ik hier nu niet”

Binnenkort prijkt in het Canadese militair museum in Ottawa ‘The Scheldt Pocket Warrior’. Met die bronzen sculptuur eert de Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt, zoon van een verzetsstrijder, de bevrijding van onze regio door de Canadese troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
The post Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt; “Zonder de Canadezen stond ik hier nu niet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spandoeken van magazine ‘De Zeeparel’ worden strandtassen

Wie wel eens stilstond voor de slagbomen aan het station van Koksijde, merkte daar ongetwijfeld al de spandoeken op waarmee Drukkerij Pattyn telkens de nieuwe edities van hun eigen magazines aankondigt. Die krijgen nu een tweede leven als grote strandtassen. “Echte hebbedingen”, stelt Manou Pattyn tevreden vast.
The post Spandoeken van magazine ‘De Zeeparel’ worden strandtassen appeared first on

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Slechts 3 op 10 tieners die al seks hebben, gebruiken condoom: “Het zou makkelijker moeten zijn, het is gewoon te duur”

Van de tieners die al seks hebben, gebruiken er maar drie op de tien altijd een condoom. Expertisecentrum Sensoa heeft daar onderzoek naar gedaan. De zestien tot zeventienjarigen, daarover gaat het, staan dan wel positiever tegenover het condoom, de meerderheid gebruikt hem niet. De reden? Eén op de drie jongeren vindt ze te duur. “Het zou niet zo veel mogen

Lees meer »

Spektakel bij MC Avanti tijdens jaarlijkse motorcross

Zaterdag 7 en zondag 8 september vindt de jaarlijkse motorcross ingericht door MC Avanti plaats. De piloten strijden er voor een Belgische titel. “Bij Zijspannen A en B belooft het nog zeer spannend te worden voor de Belgische titel”, zegt Jurgen Wybo, in naam van het bestuur van MC Avanti. “Dit gekoppeld aan het nodige spektakel. Bij de andere reeksen

Lees meer »

Chaos bij VRT wordt alleen maar groter: hoe moet het nu verder? “Het krediet van de CEO is stilaan opgebruikt”

De kloof tussen het personeel en de top bij de VRT lijkt alleen maar groter te worden. Na het onverwachte ontslag van netmanager Lotte Vermeir – die bij velen op de werkvloer geliefd was – volgde het ganse weekend een welles-nietesspelletje tussen werknemers en directie. Tot zelfs open brieven uit drie hoeken, want ook tegenstanders van Vermeir roerden zich. Hoe

Lees meer »