Keir Starmer wil “banden van vertrouwen en vriendschap” met Europa hernieuwen: “Samenwerken met elk van jullie”

De Britse eerste minister Keir Starmer wil werken maken van “het vernieuwen van de banden van vertrouwen en vriendschap” tussen het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa. Dat heeft hij donderdag meegedeeld op een top van de Europese Politieke Gemeenschap (EPG) in Blenheim Palace, in de buurt van de Engelse stad Oxford.

 

Meer krantenkoppen in België

“Dit waren geen verkrachtingen, maar barbaarsheden”: Gisèle Pélicot getuigt urenlang over hel die ze meemaakte

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze moest doorstaan. “Verkrachting is eigenlijk niet het goede woord, het gaat om barbaarsheden. De politie heeft mijn leven gered door deze zaak aan het licht te brengen”, aldus de vrouw. Haar emotionele beproeving is intussen al urenlang aan de gang.

Lees meer »

“Brutaal en meedogenloos”: video toont hoe Russen Oekraïense soldaten koelbloedig lijken te executeren nadat die zich overgeven

De Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ heeft een schokkende video vrijgegeven waarin te zien zou zijn hoe het Russische leger drie Oekraïense soldaten in koelen bloede executeert nadat die zich hebben overgegeven. Het incident vond naar verluidt plaats aan de frontlinie van de Oost-Oekraïense stad Pokrovsk, waar de Russen steeds verder oprukken.

Lees meer »

“Ik had nog klanten van het eerste uur”: Na maar liefst 43 jaar valt het doek over kapsalon Mia in Wervik

Kapsalon Mia in de drukke Geluwestraat was zaterdag voor de allerlaatste keer open. Mia Lecompte (63) gaat met welverdiend pensioen. Sedert begin april 1981 (!) was ze zelfstandig kapster. “Als meisje van 15 droomde ik van mijn eigen zaak”, zo begint de handgeschreven brief die Mia meegaf met elke klant. En dat waren er heel veel. Mia en haar echtgenoot

Lees meer »

Eerste competitiematch KVDO eindigt in gelijkspel

KV Diksmuide-Oostende, ongetwijfeld de meest besproken ploeg uit de amateurreeksen, trapte het nieuwe seizoen op gang tegen favoriet Wielsbeke. De derby eindigde op een gelijkspel.
The post Eerste competitiematch KVDO eindigt in gelijkspel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nóg meer werken in Wervik: nu ook Ooievaarsstraat afgesloten door werken Fiberklaar

Doorgaand verkeer in de drukke Ooievaarsstraat in Wervik is momenteel niet mogelijk wegens werken in opdracht van Fiberklaar. De nutswerken vinden plaats aan de kant van de pare nummers, de kant van het stadhuis. Tijdens het weekend is alle doorgaand verkeer wel mogelijk in deze drukke centrumstraat.
The post Nóg meer werken in Wervik: nu ook Ooievaarsstraat afgesloten door

Lees meer »

Amandine Colloart (18) is jongste kandidate op lijst N-VA voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wervik

De lijst van N-VA Wervik voor de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober is compleet. Partijvoorzitter en lijsttrekker Sanne Vantomme mocht enkele weken geleden zijn ploeg voorstellen, maar toen ontbrak nog één vrouwelijke kandidaat. Met Amandine Colloart uit de Koestraat is de lege plaats 17 ingevuld en wordt ze wellicht de jongste kandidaat van de vijf lijsten in Wervik. Op 20

Lees meer »