Acht dagen te paard naar Nederland voor het goede doel: Wendy steunt Kom Op Tegen Kanker met opmerkelijke sponsortocht vanuit Vlamertinge

630 km afleggen te paard in acht dagen. Dat is de stevige uitdaging die Wendy Klijn van stoeterij The Golden Sky aangaat ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Vertrekken doet ze vanuit Vlamertinge, hopelijk komt ze acht dagen later samen met haar paarden Whisper en Ronnie goed in haar geboortestad Alkmaar aan.

Wendy Klijn (32) woont met haar man Patrick Bisselink en vier kinderen Joëlle, Zoë, Joena en Loeka in de Casselstraat 17 in Vlamertinge, waar ze ook stoeterij The Golden Sky uitbaat.

“Een stoeterij is een paardenhouderij gecombineerd met fokkerij en training”, vertelt Wendy. “De naam komt van onze paarden Goldie en Sky, die hier al het langst wonen. We wonen intussen twee jaar op deze locatie, daarvoor één jaar in Meulebeke. Voordien woonden we in Nederland, maar we kwamen naar West-Vlaanderen omwille van de ruimte voor de paarden. In Nederland is het bijna niet mogelijk om nog iets te vinden met ruimte voor de prijs die hier wel te vinden is.”

Heel het leven van Wendy staat dan ook in het teken van paarden. “Ik ben opgegroeid tussen de paarden”, vertelt ze. “Mijn moeder had een paardenstal, maar dan voor een ponyclub en huifkarcentrum. Hier doen we dat niet, maar vangen we verwaarloosde en mishandelde paarden op. Ik train ook paarden met gedragsproblemen. Je mag me gerust een paardenfluisteraar noemen. Ik probeer echt naar hen te luisteren door hun lichaamstaal te lezen. Ik kan dus zien wanneer een paard gespannen is en probeer daar op de juiste manier op in te spelen.”

Het is nu of nooit

Binnenkort gaat Wendy de ultieme uitdaging aan: een tocht van 630 km te paard in acht dagen. “Ik wil dat al heel lang doen, maar wist nooit hoe ik het moest aanpakken. Zou ik een doel kiezen of gewoon random een tocht doen? Ik ben wel iemand die graag werkt met een doel, een missie. Mijn oudste paard Whisper is nu 21 jaar. Hij is fit op dit moment maar dat kan ieder moment omslaan. Ik wil hem graag meenemen, dus ik dacht: het is nu of nooit. In februari hakte ik de knoop door.”

Over een goed doel moest Wendy niet lang nadenken. “We zijn de afgelopen periode best wel veel familieleden en vrienden verloren aan kanker. Ik denk dat we allemaal wel iemand kennen die iemand verloren heeft of die er nu tegen vecht. Daarom vond ik de stichting Kom Op Tegen Kanker wel een mooi doel om voor te gaan.”

“Ik vertrek op 31 augustus, ga eerst naar Achouffe waar een hotel een overnachting sponsort en dan noordwaarts naar Nederland via Breda en Rotterdam naar Alkmaar, mijn geboortestad. Ik doe het met twee paarden: Whisper en Ronnie.”

“Ik probeer naar mijn paarden te luisteren door hun lichaamstaal te lezen”

“Elke dag doe ik een halve rit met elk paard. Dat is gemiddeld veertig kilometer per paard, dus tachtig kilometer per dag. Dat is niet te onderschatten. Een tocht van 40 kilometer gaat nog wel, maar twee keer per dag wordt een hele uitdaging. En dan hoop ik nog dat het weer meevalt want als het heel heet wordt of heel hard regent, wordt het nog een grotere uitdaging. ”

Het wordt dus een tocht met heel wat beproevingen. “Spierpijn! Mijn rug, benen en armen krijgen het hard te verduren. Maar daarvoor ben ik momenteel hard aan het trainen door in de regio lange tochten te doen. Op eigen terrein is het vooral continu draven en galopperen. Zo werken we aan ons uithoudingsvermogen, niet alleen voor mezelf maar ook voor de paarden. Tachtig kilometer per dag werk je immers niet af door op je gemak te wandelen. We moeten echt tempo maken, een beetje zoals wielrennen. Het is echt topsport!”

Zo min mogelijk ballast

Ook voor de paarden wordt het een groot avontuur. “We gaan onder andere dwars door Rotterdam, over de Erasmusbrug. Daar hebben we afgesproken met een Nederlandse journalist voor een artikel. Ik neem bagage mee voor één dag. Op het moment dat de paarden gewisseld worden kan ik eventueel ook van kledij wisselen als dat nodig is. Ik wil zo min mogelijk ballast meenemen voor het paard. Zo ben ik nu bezig met allerlei mini-verpakkingen te verzamelen, zodat mijn bagage zo licht mogelijk is. Overnachten kan ik bij particulieren of manèges die sponsoren.”

Wie een steentje wil bijdragen kan een donatie doen. “Ik heb een pagina op de website van Kom Op Tegen Kanker. Zelf ben ik bezig met een eigen website. Daar komt alle info te staan over mezelf en de actie, maar de mensen zullen er ook de route kunnen volgen, en ook bijvoorbeeld iets kopen, waarvan de opbrengst ook naar Kom Op Tegen Kanker gaat. Mochten de mensen ons spotten onderweg dan mogen ze altijd een foto nemen en die delen op sociale media. Ik zal een fluohesje dragen van Kom Op Tegen Kanker. Sowieso kun je me volgen via TikTok, Instagram en Facebook. Nu enkel nog me mentaal voorbereiden. We zullen het wel halen op karakter. Iedereen die supportert betekent alvast een grote steun.”

The post Acht dagen te paard naar Nederland voor het goede doel: Wendy steunt Kom Op Tegen Kanker met opmerkelijke sponsortocht vanuit Vlamertinge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu is er minder focus op infrastructuur en maken kleinere steden écht meer kans”

Maandag heeft een Kortrijkse delegatie in Brussel het bidbook voor de kandidatuur van Culturele Hoofdstad van Europa 2030 ingediend. Schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) zwaaide zijn team uit aan Kortrijk station. “Als het ons lukt, hoop ik dat het dossier kan loskomen van de politiek.”
The post Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu

Lees meer »

Paus aangekomen in Indonesië voor reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus is dinsdag gearriveerd in de Indonesische hoofdstad Jakarta voor het begin van zijn reis door Zuidoost-Azië. De 87-jarige paus reist in twaalf dagen door Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore. Het is zijn langste en verste tocht als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

“Ons leven stond voorbije zes jaar in teken van Spartathlon”: Tim Meiresonne (43) loopt loodzware race van 246 km in Griekenland

Tim Meiresonne neemt eind september deel aan de Spartathlon, een loodzware looprace tussen Athene en Sparta van liefst 246 km. Na zes jaar trainen, zou dit de bekroning op de sportieve carrière zijn van de atleet die zowel in Aartrijke als in London woont. “Ik liep al ultramarathons van 160 km. Bij de Spartathlon komen daar nog eens twee marathons

Lees meer »

Scouts en gidsen klaar voor jaarlijkse Fancyfair

De scouts en de gidsen pakken van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september aan het Gaverkasteel met hun jaarlijkse Fancyfair uit. De festiviteiten krijgen dit keer een middeleeuws kleedje aangemeten.
The post Scouts en gidsen klaar voor jaarlijkse Fancyfair appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief bij HLN: NINOVE-KNOKKE. Thuisploeg wint verdiend topaffiche eerste afdeling

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Ninove kon dankzij een foutje in de verdediging van Knokke 1-0 maken en wist die voorsprong daarna te behouden ondanks druk van Knokke. De thuisploeg start zo met vier op zes, Knokke blijft steken

Lees meer »

KLJ bracht Luc en Christina samen in Meulebeke

Luc Vanrenterghem en Christina Delmotte vierden hun gouden bruiloft. Het koppel werd samen met hun kinderen, kleinkinderen en familieleden in het kasteel Ter Borcht ontvangen voor de officiële receptie.
The post KLJ bracht Luc en Christina samen in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA Kortrijk maakt lijst bekend door met schoolbus aan te komen aan de Broeltorens: “Na twaalf jaar van liberale burgemeesters is het tijd voor een N-VA-burgemeester!”

We zitten in het hoogseizoen van de bekendmakingen van de lijsten voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. N-VA Kortrijk leek dat ook te weten en besloot om wel heel origineel uit de hoek te komen. Alle kandidaten landden met een gele schoolbus aan de Broelkaai en werden een voor een voorgesteld door lijsttrekker Axel Ronse. “Deze 41 mensen zijn het belangrijkste onderdeel

Lees meer »

Twaalf jaar cel gevorderd voor verkrachting van 5-jarige dochter in Kortemark

Een 30-jarige man uit Kortemark heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor aanranding, verkrachting en partnergeweld. J.B. misbruikte zijn toen vijfjarige dochtertje meermaals. Het openbaar ministerie eiste twaalf jaar cel.
The post Twaalf jaar cel gevorderd voor verkrachting van 5-jarige dochter in Kortemark appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostrozebeeks erfgoed pakt uit met stickerboek over geschiedenis van gemeente

Wie geïnteresseerd is in het verleden van Mandelgemeente Oostrozebeke moet zich vanaf 4 september naar de plaatselijke Carrefour reppen, want daar ligt een uniek boek klaar over de geschiedenis van Oostrozebeke. Het boek is gratis te verkrijgen en bij aankoop van 10 euro krijgt de klant een zakje stickers die in het boek moeten gekleefd worden. Wanneer het boek is

Lees meer »

“Geen enkele afspraak of regel werd nageleefd”: ook vakbonden bij productiehuis achter ‘Thuis’ klagen wanbeleid bij VRT aan

Na het ontslag op staande voet van twee toplui rommelt het binnen de VRT. En er is nog meer ontevredenheid over de openbare omroep. Uit een nieuwe brief, die ons via onze tiplijn 4040 is toegestuurd, blijkt dat ook de vakbonden bij Eyeworks, het productiehuis dat de serie ‘Thuis’ heeft overgenomen, niet te spreken zijn over het beleid van de

Lees meer »

Bert Bolle na eerste zege: “Deugddoend!”

Uiteenlopende emoties bij Bert Bolle (20) na twee thuiskoersen. De wedstrijd voor elites en beloften op kermismaandag leverde hem een eerste zege op. Enkele dagen later was hij in de profkermiskoers net niet attent genoeg.
The post Bert Bolle na eerste zege: “Deugddoend!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parking Zillebekevijver wordt aangepakt

Het stadsbestuur wil bijna 100.000 euro besteden aan het optimaliseren van de parking aan Zillebekevijver, maar CD&V vindt de huidige locatie niet veilig. “Spijtig dat de camperparking uitbesteed werd, want daar had een veilige parkeerzone kunnen komen”, aldus Miet Durnez.
The post Parking Zillebekevijver wordt aangepakt appeared first on KW.be.

Lees meer »